Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноДомаћи шампионатФудбал

Анализа утакмице и играча против Напретка – Дауда чува прво место!

Abiola Dauda
Abiola Dauda

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НАПРЕДАК 4:1 (1:1)

СТРЕЛЦИ:Павићевић у 45. и Дауда у 72. и 78. и Нинковић у 82. за Црвену звезду, а Димитров у 15. за Напредак.
Стадион Црвене звезде.
Гледалаца: 22.650.
Судија: Бошко Јованетић (Ужице)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Петковић, Павићевић, Келхар, Мијаиловић, Гогић, Милијаш (од 73. Ковачевић), Лазовић, Печник (од 63. Нинковић), Дауда (од 83. Ракић), Мрђа.

НАПРЕДАК: Крзнарић, Цветковић, Јаничић, Фримпонг, Ашковски, Мићић, Реган, Димитров (од 85. Вукмировић), Гаврић (од 68. Ндиаје), Трујић, Бајић (од 74. Видаковић).

Црвена звезда је након много муке и труда успела у девет минута сломити противника и остварити убедљиву победу против Напретка од 4:1.

Након катастрофалног првог полувремена, Звезда је у наставку утакмице уласком у игру Нинковића и Ковачевића у потпуности преузела утакмицу у своје руке и преко Дауде дошла до потпуног преокрета и важних бодова.

Звезда је врло лоше ушла у утакмицу где је врло лоше одлуке тренера искористио везни ред гостију и из једанестерца већ у 15. минуту дошао до предности. Мићић је одличним дугим пасом избацио Гаврића испред Мијаиловића који катастрофално стоји и Бајковићу није преостало ништа друго него да сруши играча гостију. Једанестерац је извео Срђан Димитров и погодио доњи десни угао за вођство гостију из Крушевца.

Звезда је након примљеног гола срљала према голу противника, без стрпљења и праве повезаности јер линије тима су биле у потпуности одсечене тако да смо често у фази напада гледали Павићевића како помаже везном реду.

Успели су црвено – бели два пута припретити преко Абиоле Дауде, од којег је једном одбранио Крзнарић, а други пут су одбрамбени играчи Напретка успели избацити лопту у корнер.

Ипак, Звезда је успела изједначити у последњим секундама првог полувремена. Након пар лоше изведених прекида, Дарко Лазовић је извео корнер уместо Милијаша, а његов центаршут Саво Павићевић главом неодбрањиво шаље у мрежу противника.

Savo Pavićević
Savo Pavićević

Првенац у црвено – белом дресу распламсао је страсти и донео самопуздање у Звезди у другом полувремену. Улазак Милоша Нинковића у игру донео је мирноћу у пасу и потпуну контролу игре. То се исплатило у 72. минуту када је још једно савршено извео корнер Дарко Лазовић и пронашао на другој стативи Дауду за потпуни преокрет и вођство Црвене звезде од 2:1.

Када је у игру уместо Милијаша ушао Ковачевић, Звезда је први пут на овој утакмици успоставила потпуну доминацију. Таква игра исплатила се у 78. минуту када је Дауда још једном подигао „Маракану“ на ноге и пас Мрђе претворио у свој други гол на утакмици.

Када су завладали средином терена црвено – бели су лако долази до шанси и у 82. минути задали завршни ударац. После одличне акције Драган Мрђа је изборио једанестерац који Нинковић претвара у коначних, Црвена звезда – Напредак 4:1.

Одбрана је и ову утакмицу „положила испит“ и уз напад била бољи део тима. Да није било кикса Мијаиловића код пенала гостију, оцена би била врло висока. Још једном су Павићевић и Келхар показали да су одличан стоперски пар који се надопуњује и одлично слаже на терену. Петковић и Мијаиловић су у овој утакмици имали пропуста, али су на крају ипак заслужили прелазне оцене.

Средина терена ову утакмицу заслужила је оцену 1 и оцену 10. Када додамо томе да је разлика била само у једном играчу, а то је Ненад Милијаш, дођемо до очигледног проблема у постављању тактике и припреми утакмице. Печник и Милијаш су у потпуности подбацили, Гогић је у првом полувремену био само борбен, док је у другом подигао ниво своје игре поготово са изласком Милијаша. Нинковић је донео поптуну превагу на терену, док је Ковачевић био и задњи шраф у везној линији која је на крају и заслужна за преокрет.

Уз одбрану напад који је био потпуно одесечен у првих 45. минута ипак се истакао са пар добрих полуприлика које су сами створили Дауда и Мрђа, док у других 45. минута овај двојац нападача је показао да уз добар везни ред и прва проигравања је просто незадржив.

Појединачан учинак играча и тренера:

Бајковић: Одрадио је солидно свој део посла, дао је сигурност задњој линији и успео у пар наврата одлично да интервенише. Код једанестерца реаговао је неопрезно и инстиктивно што је могло много више да „кошта“ Црвену звезду.

Петковић: Као и прошлу утакмицу, прво полувреме је у фази одбране одиграо доста лоше. Лоше је стајао на терену, лоше се тактички постављао и отежао стоперима посао. Како је утакмица одмицала све је више затварао простор и „читао“ игру противника и заслужио је добру оцену.

Павићевић: Сигурно један од најбољих појединаца на овом мечу. У овој утакмици показао је колико срце има Саво Павићевић. Играо је стопера, бека по потреби, прикључивао се нападу, изводио ауте и био стрелац можда и најважнијег гола на утакмици. Беспрекорно је одрадио све задатке и заслужио највећу оцену. Право појачање на позицији стопера на кога се могу итекако угледати многи играчи и научити и односу према дресу, борбености и жељи.

Келхар: Одиграо је тактички беспрекорну утакмицу где је показао све своје врлине. Добро се кретао, затварао леђа Павићевићу, помагао бековима и увек био на правом месту. Игра једноставно, увек је близу играча и користи све своје предности и у потпуности скрива своје мане. Искористио је савршено пружену шансу и одиграо још једну одличну утакмицу.

Miloš Ninković
Miloš Ninković

Мијаиловић: Једну јако лошу утакмицу је одиграо Никола Мијаиловић у којој је много грешио. Показао је тактичку недисциплину у игри, лоше затварао просто и дозвољавао противницима да користе све његове мане у игри. Код пенала Напретка лоше је стајао у линији, допустио да га лопта прелети и нападач гостију изађе сам пред голмана Црвене звезде. Без обзира на све грешке заслужио је прелазну оцену јер енергија и страст коју уноси на терен Никола Мијаиловић је једна од покретачких снага овог тима. И када греши и не игра добро као ову утакмицу успева покренути тим, подигнути страсти и темпо игре.

Гогић: Потпуности се изгубио у првих пола сата игре где средина терена није постојала. Покушавао је надокнадити лоше кретање Милијаша борбеношћу и затварањем простора, али тешко је сам излазио на крај са везним играчима Напретка. Како је утакмица одмицала све више дуела је добивао и уласком Нинковића у игру, касније изласком Милијаша у потпуности је загосподарио тереном на својој позицији. Солидана утакмица и заслужена прелазна оцена.

Милијаш: Ненад Милијаш!? Што рећи о капитену Црвене звезде после овакве представе. Колико је Саво Павићевић био за пример толико је капитен Црвене звезде био све супротно од њега. Како се кретао на терену, тактички постављао и одлуке које је доносио у игри деловало је као да се ради о нижелигашком играчу. Напредак је све своје шансе, инцијативу у првом полувремену и „кратер“ између линија створио управо преко Ненада Милијаша. Тужно је било гледати однос капитена Црвене звезде према црвено-белом дресу. Кретање НУЛА! Однос према игри НУЛА! Решења НУЛА! Тактичка дисциплина НУЛА! Када додамо одлуке код извођења прекида и жеља да се постане херој код два фаула на 30-так метара од гола Крзнарића дође се до закључка да оваква игра топло/хладно не заслужује ништа осим тешких критика које су постале неизбежне. Хвала на свему Ненаду Милијашу, али у овој утакмици није изгледао нити као прволигашки играч, а камоли како га многи називају једном од легенди Црвене звезде.

Лазовић: Права „напаст“ за све противничке одбране на десној страни и далеко најбољи играч Црвене звезде. Два пута је био асистент из корнера за голове Павићевића и Дауде, када је одлучио да „отме“ Милијашу извођење прекида. Незадржив на десној страни где увек навлачи на себе играче из везне линије и шири одбрану противника. Користи све своје предности и већ сада је постао носиоц игре у пролећном делу сезоне.

Печник: Невидљив, успорен и безопасан. Доста лоше и тешко се кретао на терену. Имао је исхитрене одлуке у фази напада, док у одбрани је лоше затварао страну и са правом је замењен. Једна од лошијих партија Нејца Печника.

Дауда: Од свог доласка у Црвену звезду до утакмице са Напретком није пружио 100% својих могућности. Када се то догодило дошли су, после лошијих првих 45. минута, голови као награда за сав труд и борбеност. Коначно је показао да је прави нападач са осећајем за гол. Добро се кретао, отварао простор Мрђи, враћао се по лопту и све време проведено на терену показао да му је место у врху напада. Постигао је врло важне поготке у врло важном тренутку утакмице, од којег би посебно издвојио његов други где је оставио свог чувара иза себе, утрчао у празан простор и савладао голмана Крзнарића. Без конкуренције играч утакмице.

Мрђа: Трудио се, био упоран и жељан игре. Али исто тако недостајало му је свежине у завршници напада. Што је најважније Драган Мрђа даје 100% својих могућности што је за сваку похвалу. Био је асистент код трећег гола Мрђа где је одлично у простор проиграо свог саиграча у нападу. Остаје нејасно зашто је провео свих 90. минута у игри након температуре која га је мучила пар дана пре утакмице.

Још су играли:

Од 63. минута уместо Печника, Нинковић: Уласком у игру Нинковића и тежиште игре се пребацило на противничку половину. Сигуран са лоптом у ногама, увек са правим решењима и одличним кретањем Милош Нинковић показује колико зависи игра Црвене звезде од њега. Одиграо је практично без грешке.

Од 73. минута уместо Милијаша, Ковачевић: Уласком Ковачевића у игру, Звезда је у потпуности затворила све прилазе свом голу и гостујући играчи су постали безопасни. Успео је са Гогићем и Нинковићем у потпуности затворити све рупе у средини терена где се најбоље видео „учинак“ Ненада Милијаша.

Од 83. минута уместо Дауде, Ракић: Након тешке повреде одиграо је своје прве минуте у званичној утакмици и показао у пар наврата да уз прави однос у игри може бити појачање и добра конкуренција колегама у врху напада.

Slaviša Stojanović
Slaviša Stojanović

Тренер Славиша Стојановић: Поптуно га ја тактички надмудрио колега на клупи Напретка и када би гледали само првих 45. минута игре изгледало би као да уопште тренер Црвене звезде није скаутирао свог противника.

Поставити средину терена са Гогићем и Милијашем био је потпуни колапс. Милијаш нити је могао одговорити тркачки, а испоставило се нити тактички задацима постављеним пред њега. Брзина и једноставност играча Напретка довеле су Црвену звезду због ове одлуке на руб провалије. Линије тима биле су потпуно одсечене и првих 45. минута гледали смо игру само одбране и напада. Везни ред није постојао. Гогић се трудио, док Милијаш и Печник нису постојали на терену.

Друго полувреме донео је праве одлуке и направио је праве измене, али остаје упитник зашто све потезе ради „са задршком“. Увидевши очите грешке, чекајући да оне саме нестану борбеношћу и жељом није ништа урадио. Тек када је направио прву измену видело се да тренер Црвене звезде поседује знање, али нема довољно храбрости.

Треба схватити да су сви играчи једнаки, без обзира на године и траку коју носе око руке и тек тада када престану играти недодирљиви на терену Звезда ће од првог минута имати игру, тактику и поштовање противника.

Знајући да Напредак поседује изузетно брзе играче у везном реду, требао је од почетка у игру убацити уз Гогића на терен Ковачевића и испред њих дати шансу Савићевићу, док су Печник и Милијаш требали почети утакмицу са клупе за резервне играче. Када ту храброст буде имао тренер Црвене звезде и спровео замисли у дело, постаће врхунски стручњак.

Види се тактичко знање, као и коначно физички припремљена екипа, али је једноставно штета да не искористи то знање и постави утакмицу од првог минута како треба.

Иако је утакмица била тешка, пуна нервозе и лоше игре важно је да се Звезда научи носити са притиском и задржи прву позицију на табели јер сада већ сви са нестрпљењем…

ЧЕКАМО ТИТУЛУ!

Повезане вести

26 comments

Coa мар 11, 2014 at 11:24

DAUDA KONACNO !! Delovao je skroz nezainteresovano u proteklom periodu i samo sto mi nije pripala muka kad sam ga video u sastavu, ali covek me je odusevio ! Mislim da otkako je dosao nije ovako grizao na terenu kao protiv Napretka ! BRAVO DAUDA

Reply
Djole-Jagodina мар 10, 2014 at 21:45

Ja uporno ponavljam da se trener Stojanovic dosao uciti na Zvezdi jer kako drugacije da opravdam njegovo nepoznavanje modernog fudbala.Dejan mora jos sire da ide u analizama da bi ga trener shvatio.Kad neko kao najodgovorniji za igru nevidi gde je problem onda se dzaba trudimo da objasnimo.Ili je mafija naredila ko ce da igra ili trener treba da batali ovaj posao ja drugo objasnjenje nemam.Kad neko stavi Milijasa na sredini i pored njega Gogica onda je taj neko najveci protivnik Zvezde a to smo imali i sa Milivojevicem pa znamo kako je bilo.I da se razumemo ovde nije stvar o losem Gogicu ,decko je sasvim solidan ali samo kad ispunjava svoj zadatak a cim mora da juri i kapitenovo kretanje onda se i on gubi.Ja opet ponavljam ako Milijas mora da igra onda moramo igrati sa Gogicem i sa tenkom kao u Jagodini gde bi jedan od njih uvek bio ofanzivniji i tako u rotaciji.Ninkovic se vraca ali necemo imati velike koristi od njega jer ce se i on izgubiti u ambisu koji nam pravi Milijas.Pa ne vredi kapiten toliko da zbog njega licimo na seoske ekipe.Drugi problem je slab posed lopte i bunarenje ali to je vec prica za trenera a na njega ne vredi trositi reci.Nema nama spasa sa ovakvim pristupom i samo je pitanje vremena kad ce mo poceti da padamo.Ne treba nam ,placena titula…..ne bih zeleo da nam i tu pesmu uzme neko a bojim se da smo blizu toga!!!!Zvezda oooooooooooooooo

Reply
Dejan CZ мар 10, 2014 at 21:08

Koliko je postala zalosna ova analiza svi komentari se svode na to da li treba Milijas da igra ili ne. Mislim da je to najvise zahvaljujucu „strucnim“ analizama moga imenjaka, koji je kao sto dole pise zadojen mrznjom prema kapitenu, sto nikako nije lepo za nekoga ko je jedan od ljudi koji ureduju ovaj sajt. Isto tako slazem se sa momkom koji je napisao da je ovo ozbiljan sajt za ovakvog analiticara. Ljudi niko ne primecuje druge minuse u igru, a isto tako niko ni da pohvali to sto konacno vodimo trku. Nije Milijas Zvezda, ovu trku vodi preko 50 ljudi, treneri, fizioterapeuti, uprava, igraci, a usudjujem se reci i da dobro odradjuju svoj posao, jer ponavljam konacno smo prvi na tabeli. Vi sto osporavate Milijasa za dobrobit kluba ako ste Zvezdasi povucite rucnu jer trener mu veruje i ima svoje zamisli i dok to ide kako treba nema potrebe nesto eksperimentisati. Otici ce i on na leto, pa me samo interesuje ko ce tada biti na tapeti da ga kritikujete.

Reply
Fornicator мар 10, 2014 at 20:04

Cenim sve što je Milijaš uradio u Zvezdi, ali ovako će sve to prokockati i ostati upamćen kao krivac za izgubljenu titulu. Za njegovo dobro, treba ga preseliti na klupu. Nema nikakvog učinka u oba smera, pravi ogromnu rupu na sredini, trošimo još jednog igrača da ga pokriva, a izgubio je i preciznost pasa i prekida. Siguran sam da ne bi imao mesta ni u jednoj ozbiljnoj ekipi. Ponavljam, za njegovo i Zvezdino dobro, vreme je da neko drugi počinje utakmice umesto kapitena.

Reply
slobodan мар 10, 2014 at 19:41

jel moze neko da mi kaze na sta se odnosi transparent na severu u 1. kolu ovog proleca? „Pozdrav za lopove iz FSS i TV Arena koji od normalnog coveka prave kretena“. Kakav je to skandal bio sa Arenom?

Reply
neco-peco мар 10, 2014 at 19:32

ja ne mislim da je Milijas los nego mu trener daje lose zadatke i nemoguce za njega! ON nije defanzivac i njega i ja mogu pretrcati al protiv jagodine kad su iza njega bili Gogic i Kovacevic igrao je dobro! Mi imamo problem tj nas trener ima problem sto ima puno igraca na istim i slicnim pozicijama i on kalkulise a to se osjeti na igri! Bojim se da ce sad zapocinjati utakmice i Milijas i Ninkovic i da u toj formaciji ce da propadnu oba! Mislim i bojim se da ovaj nas trener nije dorastao zadatku i da je on najsabija karika u timu a po meni oni koji moraju da igraju su zadnja cetvorka, Ninkovic i Lazovic a svi ostali mogu u rotaciju u zavisnosti sa kim igramo! Mislim da bi se morali preorijentisati na jednog napadaca i sa dva zadnja vezna pa u zavisnosti od utakmice reagovati jer imamo sa kim! I ono sto se meni svidja je da us prekidi puno bolji i da smo prilicno opasni iz prekida sto dugo nismo bili!

Reply
NCZ86 мар 10, 2014 at 19:00

Svi vi koji drkate na Milijasa nadam se da cete jednom svatiti koliko on lose igra i koliko kosta zvezdu….

Reply
100% мар 10, 2014 at 21:15

Decko ako ti je godiste ’86 ja te stvarno zalim, jer razmisljas kao da si 2006. Ti si pisao i posle meca sa Jagodinom da je kapiten bio najgori, sto dovoljno govori o tvojoj objektivnosti. Ovaj mec jeste bio los, ali ti pre svega nisi objektivan. A ovaj komentar ti je odraz tvog vaspitanja i tvoje inteligencije. Mada likovi poput tebe su mi jako sumnjivi da nisu sa nekog drugog sajta, jer i na kosarkaskim vestima imas slicnih komentara.

Reply
NCZ86 мар 12, 2014 at 01:14

86 je osnovana grupa nislije a 92 sam godiste , ja sam sa zvezdas i ti ocigledno drkas na milijasa

Reply
100% мар 12, 2014 at 20:39

Sinko mnogo sam stariji od tebe i fali ti puno kucnog vaspitanja. Bolje malo citaj bonton nego razne portale, potrebni su ti jer mnogo si zelen.

Reply
Rape Delija мар 10, 2014 at 18:53

Jeste Miljas bio spor i lose se kretao, ali imao je dva-tri izvanredna dodavanja iz prve kada je izbacivao Lazovica i Dauda, uglavnom slaba utakmica Milijasa, ali bice on dobar kad je najteze!

Reply
DENDA мар 10, 2014 at 18:15

DELIJE PRLJAVA KAMPANJA GLODARA ODNOSNO FRANJEVACA SE NASTAVLJA, SLUSAJTE SAMO IZJAVE PO NOVINAMA I TV-U, SAMO KUKNJAVA I PROZIVANJE. STRASNA KAMPANJA, NARAVNO DA IM JE TO TAKTIKA ALI BEZ OBZIRA SAD TREBA DA SE SVI UJEDINIMO DA NAS BAREM SVAKU UTAKMICU NA MARAKANI BUDE MAKAR 30.000, JER SAD SMO POTREBNI SVI NASOJ ZVEZDI SAD NIKAKO SUTRA SAD MORAMO VRATITI TITULU BUKVALNO OTETI JE OD OVIH SMRADOVA JEBEM LI IM SVE NA SVETU…..AJMO SAD NAJACI SMO, SAMO VERE U OVE MOMKE DONECE NAM ONI U MAJU ONO STO JE ODAVNO TREBALO DA BUDE KOD NAS TITULA. MI SMO ZVEZDA BRE DUSMANI ZNAMO DA NAS SE PLASITE ZATO SAMO LAJETE, A JOS MALO CETE CVILETI, USTA VAS JEBEM SMRDLJIVA. ZIVELA ZVEZDA, ZIVELA SRBIJA. JERKOVIC CEKA TITULU. IDEMO DELIJE PO TITULU.

Reply
veseli мар 10, 2014 at 16:18

nije mi jasno kako mozes konstantno da kritikujes daudu koji je drugi strelac lige, sad je dobar sto je dao 2 gola a nije dobar sto je dao msm 8 do sad… Moras shvatiti da nas trener mora da stavi u ekipu pecnika i milijasa, da li su napravili takve ugovore ili neko iz uprave forsira njih dvojicu ne znam. Pecnik i nije los, ovo mu je bila uzasna utakmica al uglavnom nije los. A kad bi izbacio milijasa iz ekipe, to bi bila zvezda koja bi svakome uvaljivala po 3 gola najmanje bez ikakvih problema…uzasan je, hvala mu za sve al sad jmoze posluziti kao dobra zamena…

Reply
Ryber Palunko мар 10, 2014 at 16:10

Eno Mateus priznao da je igrao namješten meč s Partizanom i objavio u knjizi. Kako li ovo Tole & ‘slobodno novinarstvo’ u Srbalja misle zataškati? Da otkupe čitav tiraž i spale?

Reply
STEFAN511 мар 10, 2014 at 15:46

MIKI je namirisao tituluu inace bi on otisao u kinu ko ga je vec trazio… O igri Milijasa suludo je pricati ozbiljno jer sa takvom igrom i pokretljivoscu i brzinom a kad se tome dodaju „vrhunski prekidi“ ovaj dodavanje lopte golmana sve je jasno.. AL trener nema hrabrosti kad pocne bez njega ili mozda milijas mora da igrana zahtev nekoga sa viseg polozaja

Reply
cz мар 10, 2014 at 14:21

Nema potrebe da iko napada Gogica do sada je bio dobar,utakmica protiv Napredka mu je jedina losa ako neki mogu i dalje voljeti Milijasa i braniti njegovu igru mogu i ja stati po prvi put o odbranu Gogica.Ja Milijasa cijenim,kapiten je ali taj covjek NEMA POJMA,spor,bez pretjerane zelje za igrom,pretrci ga ko stigne i kazemo krivi stoperi za golove, ne nisu,jer sredina nije postojala i sav teret ode na njih i moraju ispravljati tudje greske.Gogic se nije snasao u tandemu sa nasim kapitenom pa ko bi? Mozda se ovo djelovati i previse surovo ali ako on i dalje bude bio u startnih 11 a mjesta ne bude za Tenka mi cemo da ispustimo titulu i da gubimo na malim utakmicama.Vec sam jednom napisao imamo dosta kvalitetnih igraca i mozemo to da kombinujemo kakav sastav kod kuce kakav na gostovanjima ali Stojanovic je previse kombinovao i na svakoj utakmici su mu drugi igraci,druga formacija mora sa tim prestati jer se vidi ne povezanost u igri i nikada se jos dodatno necemo uigrati.Tako da,po meni nasa najslabija tacka je Milijas a i neke odluke trenera mi se ne svidjaju kao i ta preforsiranot Pecnika.On jeste dobar,borben igrac bitan Zvezdi ali trenutno vec tri utakmice je uz Milijasa meni najgori,nevidljiv nema napada sa lijeve strane sve Lazovic radi,zasto nema Milunovica i to se vec dugo pitam jer nije ovakav tretman zasluzio,nema ga cak ni na klupi ZALOSNO! I nervira me kada nece da ga izvede ili stavi na klupu kada vidi da nije poceo sezonu u dobroj formi.

Reply
lpool мар 10, 2014 at 14:04

Koji crni Milijas,lik me sve vise nervira ! Njegova jedina dobra osobina je izvodjenje prekida a sada ni to ne radi kako treba ! Ne mogu prosto da poverujem kakav fudbal igra,bukvalno se vuce po terenu ! Ne znam sta on treba da predstavlja,nije plej – kreacija igre 0 ! nije defanzivac – spor je kao puz ! nije ni onaj klasicni centralni vezni koji radi 90 minuta – fizicka sprema mu je ocajna ! STA ON TRAZI U STARTNOJ POSTAVI !?!?! Nine,Kovacevic i Gogic su po meni mnogo bolji izbor za sredinu terena i ocekujem ih u startnoj postavi od sad pa na dalje.. Nine je kreativac i jako jako jako dobar sa loptom u nogama (za razliku od kapitena), Kovacevic i Gogic mozda nisu igraci njegovog kalibra ali zavrsavaju posao,njihov primarni zadatak je samo da zatvaraju rupe koje prave Nine i bekovi.. Milijas apsolutno ne zasluzuje ugovor koji sada ima kao ni mesto startera !

Reply
Spiritus мар 10, 2014 at 13:16

Moje je misljenje da Stojanovic nikada nece postati vrhunski strucnjak kako to misli urednik ove analize ali mislim da je dovoljno kvalitetan trener za ovu nasu ligu – takva je kakva je … Medjutim, hteo sam nesto drugo da istaknem, vezano za Stojanovica – mislim da je svesno postavio taktiku i izabrao igrace u veznom redu ( Milijas i Gogic ) kako bi dokazao onima koji insistiraju na nijovom igranju u startnoj postavi ( citaj: neko iz vrha kluba ) – da njih dvojica jednostavno nisu za Zvezdu i da bez njih ( a pogotovu Milijasa ) igra mnogo bolji fudbal ( brzi, jednostavniji …), sto se uostalom i videlo u nastavku ! Jer, ne verujem da je toliko neznalica pa da svesno udje sa puzevima i kornjacama u borbu protiv kasackih grla … ?

Reply
ДС1989 мар 10, 2014 at 12:47

И даље тврдим да је ово преозбиљан сајт за оваквог аналитичара. Мијаиловић је кривац за гол а ја читајући стичем утисак да је неко други. Да нисам гледао мислио бих да је било 0:3 док није изашао Милијаш, кад оно, човек је изашао на 2:1. Нећу да га правдам али овакви коментари су катастрофа. Даље, Петковић већ редовно испада и има проблем са постављањем, Келхар показао неке слабости а аналитичар велича игру одбране!?!? Има тога још али боље да не пишем даље, само се нервирам.

Reply
Звезда шампион! мар 10, 2014 at 12:36

Мики јесте капитен и легенда Црвене Звезде ❗ ❗ ❗ Одиграо је лош меч,али је Гогић по мени био још гори.

Reply
Gile мар 10, 2014 at 12:27

Nema potrebe da ovoliko kudimo Milijasa, nije bio na svom nivou ovu utakmicu-zato je i zamenjen; ali je proslu pokidao na teskom gostovanju. Mislim da je situacija takva da svim igracima treba pruziti podrsku a tu je trener da selektira prema trenutnoj formi, fizickoj spremi, taktickim zamislima; da tim sastavlja u skladu sa osobinama protivnika. Nenad ima 4 gola i 6 asistencija, to nije zanemarljiv ucinak. Iako mislim da su i Luka i Vukan talenti oni nemaju taj nivo iskustva i samopouzdanja da u kontinuitetu igraju na dobrom nivou. Momcima treba davati sansu kad god je to moguce i spremiti ih za sledecu sezonu a najiskusniji treba da nam donesu titulu ove sezone. Puna podrska treneru i igracima.

Reply
Dejan CZ мар 10, 2014 at 13:32

Bravo Gile. Treba znati kako se titule osvajaju, to nam je bio problem jer nismo imali igraca koji su to prolazili, sada imamo Ninkovica koji je u Ukrajini osvajao titule, Milijasa i zato je on jako bitan, jer kada je najpotrebnije on je na nivou. Tipa derbi i slicno. Protiv jagodine jedna od najtezih utakmica u prolecnom delu on jedan od najboljih. Ako nema neko drugi da pise analizu, cast mom imenjaku ali ne treba ni on da je pise. Ne samo zbog Milijasa, ovu utakmicu jeste bio los, ali analizator mnogo masi sustinu.

Reply
100% мар 10, 2014 at 11:44

Opet lik nastavlja po istom, jedne dize u nebo dok druge iskritikuje vise nego sto trebe. Po cemu je Kelhar bio tako dobar, kada je u nekoliko navrata delovao nesigurno, dalje gol smo primili posle Gogiceve greske, Mijailovic i Pecnik kao da nisu postojali na terenu, ali lik se okomio samo na Milijasa kao da je on jedini krivac. Ovaj Dejan sto pise analize je zadojen mrznjom prema Milijasu, i da mnogi ga nazivaju legendom jer je doa 59 golova a u poslednje vreme igraci i ne odigrju 59 meceva za Zvezdu vec je mnogo ranije tuze i pobegnu, a njemu se duguje 400 hiljada ali jos je uvek tu, jos uvek ne tuzava. Prosli mec je po mnogim analizama bio igrac meca, tada se manje osvrnuo na njegovu igru. Jos jedna srtamotna analiza. Daleko od toga da je kapiten odigrao dobar mec, daleko, ali bilo je i gorih na terenu.

Reply
timmy мар 10, 2014 at 12:17

nije bilo gorih na terenu!!! i ne moze biti gorih od nenada milijasa. covjek koji ne moze da igra ni u bsk borci, a ne u klubu koji se fol bori za titulu…

Reply
zvezdas мар 10, 2014 at 10:18

milijas jednostavno nema mesta u ovoj ekipi ako zelimo da igramo mnogo bolji fudbal i da napredujemo,mozete da se ne slazete koliko god hocete ali to je cinjenica…cim je izasao odmah je igra bila mnogo brza i tecnija

Reply
Delij mp мар 10, 2014 at 17:22

Mislim da je i zato zelja uprave bio Drincic,svesni su milijasevih mana

Reply

Leave a Comment