Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатФудбал

Нинковић: Да није Павићевић постигао онај гол…

Црвена звезда је победом над Напретком од 4:1 показала два своја лица. Уласком Милоша Нинковића Звезда је била много сигурнија, креативнија, стабилнија. Он је још једном показао да је веома важан за тим. Ипак, он у изјави за „Новости“ не велича своје заслуге, већ заслуге целог тима.

Да није Павићевић дао онај гол у 45. минуту све би било много теже. Овако смо изједначили на време и све је био много лакше – каже Нинковић.

Он се осврнуо на то да није био у стартних 11.

Тренер је био за то да почнем утакмицу, али смо после разговора одлучили да седим на клупи. Пошто сам у два месеца имао два пута проблем са коленом, нисам био потпуно психички спреман и прибојавао сам се да се не понови случај када сам се опекао против Војводине. Али, сада више немам страха.

Он додаје да је Напредак је пружио жесток отпор и био један од најтежих ривала ове сезоне.

Знали смо да је реч о веома јакој екипи, али проблем је био у нама. Када уђемо овако у утакмицу имамо проблеме. Али срећом, освојили смо сва 3 бода. Кад год уђемо максимално коцентрисани у утакмиц тада можемо свима да парирамо и све да победимо, у супротном свако може да нам направи проблем.

Сви веома добро знамо разлог Нинетовог доласка на Маракану, па се он осврнуо и на хистерију која се у јавности створила око трке за титулу.

Искрено, мени је то смешно. Много се прича о томе, те узећемо титулу, те нећемо… А у ствари све је једноставно, ко победи више утакмица узеће титулу. И то је то. Нисмо деца да се препуцавамо по медијима.

Јасно је да ће трка бити неизвесна, а већ сада је утисак да би дерби у Хумској могао да буде кључни меч сезоне.

Волео бих да дерби одлучи, али мислим да неће. И Партизан и ми имамо много тешких гостовања до краја, они Ивањицу и Крушевац, а ми Нови Пазар и Суботицу. Биће ту свега и свачега – очекује Нинковић узбудљиво пролеће.

Нинковић је из пенала постигао свој четврти гол у сезони, али је у томе успео тек из поновљеног покушаја. Претходно, поново се догодио неспоразум око извођача најстроже казне, па је тренер Стојановић морао да интервенише.

И требало је да ја шутирам, али хтео сам да изађем у сусрет Дауди јер је дао два гола, играо добро и заслужуио је можда да постигне и трећи. Међутим, шеф је инсистирао да ја шутирам и није било никакве свађе – објашњава Нинковић.

Повезане вести

2 comments

CzvBoys мар 10, 2014 at 11:04

Mislim da Partizan za nijansu ima tezi raspored od nas. Gostuju Ofk Beogradu koji ima mladu ekipu ,zeljnu dokazivanja,i to bas protiv vecih klubova kao sto su Zvezda i Partizan,imaju Ivanjicu gde ce Javoru biti neophodni bodovi i nece ih bas tako lako prepustiti, gostuju u Krusevcu gde im Napredak moze napraviti mnogo problema sto su i protiv nas pokazali,uz to uzeli su im bod u gostima jesenas,onda Subotica itd itd.I protiv Rada u sledecem kolu bice tesko,jer i njima trebaju bodovi za opstanak.Sto se nas tice,mi nikako ne smemo da se opustamo i da nas prvo mesto zavarava,jer jedan bod prednosti nije nikakav kapital,za cas se situacija moze promeniti..samo jedan kiks i samo jedna neopreznost mogu da budu kobni po nas.Zato pamet u glavu,mislim da su igraci toga svesni.Mi imamo takodje nezgodna gostovanja kao sto je Nine rekao u Pazaru gde nece biti nasih navijaca jer utakmica pada na Veliku Subotu koliko znam,imamo Spartak u Subotici gde su komsije ispale iz kupa,Vosu u zadnjem kolu…tako da treba ici korak po korak..pa cemo videti na kraju sta smo uradili!Sada je najbitnije da pobedimo Radnicki!SVI NA MARAKANU.

Reply
Gile мар 10, 2014 at 09:48

Ovo je tim, udruzeni smo jaci, sinergijski efekat se vidi, Zvezdaska javnost se konacno udruzuje-od ekipe, Uprave, nas navijaca, sponzora, nasih portala, pa cak do pojednih medija koji nas vise ne blate onako ostrasceno. Dakle, hajde da podrzimo momke u subotu protiv Radnickog, da nas bude jos vise…sa Javorom 22 420, sa Napretkom 22 560, sa Radnickim ?? ???

Reply

Leave a Comment