Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: Цеље – Црвена звезда, полуфинале регионалне лиге кошаркашица

Кошаркашице Црвене звезде у петак играју полуфинални меч Међународне женске регионалне кошаркашке лиге против екипе Цеља на финалном турниру у Подгорици. Утакмица се игра у дворани Морача са почетком у 16 часова.

celjezvezda

Црвено-беле су у сјајној форми. Нису изгубиле утакмицу у фебруару и у серији су од осам победа у свим такмичењима. У четвртфиналу регионалне лиге избациле су Триглав лакше него што се очекивало у два меча (81:66 и 98:68). Наредни ривал је можда и најтежи противник Црвене звезде ове сезоне. Звезда од свих екипа против којих је играла у сезони 2013/14 једино није успела да савлада Цеље, али сада се меч игра на неутралном терену у Подгорици, а улог је финале регионалне лиге.

Изабранице Драгана Вуковића су у великом налету, а велика четворка екипе из Београда, коју чине Александра Црвендакић (13,7 поена, 5,8 скокова, 3,2 асистенције), Александра Станаћев (12,7 поена, 9,3 асистенције, 2,2 украдене лопте), Тина Јовановић (13,8 поена, 12,5 скокова) и Иванка Матић (17,2 поена, осам скокова), спремно дочекује велики изазов у главном граду Црне Горе и биће највеће узданице црвено-белих у покушају да се екипа докопа великог финала. Све боље партије пружају Мирјана Бероња (10,5 поена, три асистенције) и Мина Јовановић, а врло значајан фактор у игри је и крилни центар Нина Ђоковић. Од њиховог учинка у великој мери ће зависити учинак Звезде на овом мечу, јер је наредни противник веома снажан и екипи из Београда требаће сва расположива помоћ целог тима у покушају рушења словеначког првака. Иначе, Звезда је већ постигла највећи успех у регионалном такмичењу, јер је у претходна два учешћа заузела 11. и 5. место у сезонама 2006/07 и 2007/08.

Екипа Цеља, иако млада по годинама кошаркашица, има велико искуство у регионалној лиги и ово ће им бити већ седми наступ на фајнал-фору, од чега су једном и освојиле трофеј у првом издању 2002. године. У четвртфиналу су избациле хрватски Медвешчак са 2-0 у победама (82:56 и 64:60). Против Звезде су у лигашком делу оствариле две победе (85:70 у Београду, када су црвено-беле биле знатно ослабљене и 77:75 у Словенији у неизвесном финишу). Амерички бек, Тевелин Џејмс, велика је узданица ове екипе. У регионалној лиги је бележила 19,7 поена и 4,3 асистенције. Ту је и сјајни тандем под кошем Ева Лисец (12,2 поена, 10 скокова) и Марица Гајић (11,8 поена, 13,5 скокова) и оне ће водити велику битку са Звездиним центрима Иванком Матић и Тином Јовановић. Ту је и још једна Американка, Кармен Тајсон Томас (11,1 поен, 6,9 скокова) и неугодно крило Ребека Абрамовић (10,7 поена, 3,2 асистенције).

У предигри овог меча, полуфинале регионалне лиге играће и кадеткиње Цеља и Црвене звезде. Та утакмица почиње у 12 часова, а други полуфинални пар чине Трешњевка 2009 и Триглав, који ће на терен изаћи од 14 часова.

Пред кошаркашицама Црвене звезде је велики испит. Пласман у финале био би огроман успех, ван свих очекивања уочи почетка ове сезоне, а и досадашњи учинак је сјајан имајући у виду младост већине играчица у тиму. Ипак, Звезда би могла да избаци словеначку екипу, а ветар у леђа би могле да буду бројне Делије из Црне Горе, уколико одлуче да дођу на утакмицу и подрже тим у походу на финале. У другој полуфиналној утакмици састаће се домаћин фајнал-фора Будућност и екипа Радивој Кораћ из Београда са почетком од 18 часова. Већ у суботу на програму ће бити меч за треће место, који почиње у 17 часова и 30 минута, а финале се игра истог дана од 20 часова.

Полуфинале регионалне лиге 2013/2014

Цеље – Црвена звезда

7. март 2014, петак

Дворана Морача, Подгорица

16:00 часова

Делије из Црне Горе подржимо наше кошаркашице у походу на трофеј !

Повезане вести

Leave a Comment