Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноДомаћи шампионатФудбал

Анализа утакмице и играча против Јагодине: Звезда потврдила прво место!

Jagodina - Crvena zvezda 0:2

СТРЕЛЦИ: Мрђа у 5. и Милијаш у 43. минуту
Градски стадион у Јагодини
Гледалаца: 11.000
Судија: Мајо Вујовић (Нови Сад)

ЈАГОДИНА: Ђуричић, Шимац, (од 46. Мијатовић), Живановић, Михајловић, Филиповић, Митошевић, Цветковић, Ђурић, Јакимовски (од 80. Мартиновић), Леповић (од 72. Шушњар), Пешић 6,5

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Петковић, Павићевић, Келхар, Мијаиловић, Ковачевић, Гогић, Милијаш, Лазовић (од 69. Савићевић), Печник (од 85. Милуновић), Мрђа (од 82. Касалица)

Седмом победом у низу, другом узастопном у пролећном делу првенства Црвена звезда је потврдила прво место победивши домаћу Јагодину резултатом 2:0.

Драган Мрђа је начео домаћине већ у 5. минуту, док је изузетно борбени капитен Ненад Милијаш у 43. минуту одлично испратио акцију црвено-белих и поставио коначан резултат утакмице, Јагодина – Црвена звезда 0:2.

Црвена звезда је одиграла бољу утакмицу него у првом колу, од првог минута је знала што жели и одлична припрема утакмица довела је до жељеног резултата. Променио је формацију тренер Црвене звезде, убацио два дефанзивна везна, Гогића и Ковачевића, извршио пресинг на средини терена и победуо у тактичком надмудривању колегу Додића.

Од првог минута црвено-бели ношени хуком са трибина преузели су контролу игре и запретили преко Печника чији ударац голман Ђурић једва избацује у корнер. Из корнера Црвена звезда је дошла до вођства. Одлично је Ковачевић упослио Мрђу на првој стативи, а он ударцем главом савладао голмана Јагодине.

После вођства Звезда је препустила средину терена домаћим играчима и чекала грешку противника. Пред крај полувремена играчи у црвено-белим дресовима подигли су темпо игре, изишли из „успаванке“ и пред крај полувремена удвостручили предност.

Dragan Mrđa
Dragan Mrđa

Акцију је започео Лазовић дијагоналом за Печника, овај оставља лопту Мијаиловићу чији шут голман Јагодине кратко одбија и то користи Ненад Милијаш и прецизним ударцем шаље лопту у мрежу за „експлозију“ на трибинама.

Са резултатом 2:0 отишло се на одмори, а онда уместо сигурне игре на крилима стечене предности, Звезда је још једном дозволила противнику да из минута у минут буде све опаснији по гол Бајковића.

Опао је ритам игре, црвено-бели су се повукли на своју половини и нису никако могли пронаћи начин да запрете противнику и дођу у шансу да заврше посао. На срећу, Јагодина је тешко долазила до шанси и тек први праву је пропустила у 86. минути. Тада је пала концентрација у одбрани Звезде, а млади Мартиновић је упутио снажан ударац са око 25 метара, који Бајковић крајњи напором брани.

До краја утакмице Звезда није допустила противнику да озбиљније запрети и мирно је привела утакмицу крају.

Црвена звезда је успела победити на неугодном гостовању, одиграти тактички и такмичарски добру утакмицу, али са још једним великим падом у другом полувремену.

Задња линије је одиграла врло добро уз пар грешки Петковића и Мијаиловића, али и са добрим покривањем простора и играча. Келхар и Павићевић су донели сигурност и искуство што је било видљиво у задњим тренуцима утакмице, када нису допустили паничну одбрану пред Звездиним шеснаестерцом.

Средина терена је положила испит у првом полувремену када је контролисала дешавања на терену, док у другом тешко може заслужити прелазну оцену. Колико су одлично играли првих 45. минута, тако су од 60. минута све више падали у игри, кретању и затварању противника. Недостајала је мирноћа код креирања акција, више одузетих лопти и проигравања нападача. Задовољавајуће и сигурно са великим помаком у односу на прошлу утакмицу.

Напад са Драганом Мрђом, Лазовићем и Печником у завршници акција је за сада најбољи део тима који користи сваку и најмању шансу да ју претвори у гол.

Читав тим је ову утакмицу показао велики помак јер није било рупе између линија, играчи су изгледали компактно и у фази одбране, као и напада. Када је Звездина игра пала није дозољено да нападачи остану одсечени од игре, већ су помагали одбрани и пресингом успевали сваки пут да се стане у формацију. Задовољавајућа игра са пуно добрих ствари, као и оних „старих понављајућих“ проблема.

Nenad Milijaš
Nenad Milijaš

Појединачан учинак играча и тренера:

Бајковић: Добра утакмице Звездиног голмана где је показао сигурност и био концентрисан свих 90 минута. Све је одрадио беспрекорно и донео потребну мирноћу када је то било најпотребније.

Петковић: Како је утакмица одмицала тако је Петковић подизао ниво своје игре. У пар наврата приликом враћања у фазу одбране врло лоше је стајао на терену и дозвољаво противничким играчима да му се лако убацују иза леђа. Оно што је врло битно за овако младог играча је што је у сред утакмице уочио своје грешке, послушао савете и након доста лоших првих пола сата у потпуности затворио десну страну Звездине одбране.

Павићевић: Сигуран, тактички беспрекоран и веома интелигентан стопер. Осећа игру, затвара одлично простор и леђа саиграчима што је донело велику сигурност везном реду. Одиграо је скоро беспрекорну утакмицу и показао да ће бити велико појачање.

Келхар: Највеће изненађење у позитивном смилу је Дејан Келхар који је стигао на крају припрема, а већ се игром прилика у потпуности наметнуо Славиши Стојановићу. Одлично сарађује у задњој линији са Павићевићем и Мијаиловићем. Са њима двојцом у задњој линији Црвена звезда је добила искуство, одлично тактичко постављање и борбеност. Келхар предњачи овде у борбености и једноставношћу. Све што одликује квалитетног стопера.

Мијаиловић: Да није имао два „бисера“ у првом делу утакмице, када је ноншалантно и неозбиљно допустио домаћем тиму да угрози гол Црвене звезде могли би рећи да је одиграо још једну утакмицу на високом нивоу. Имао је падове у игри, од одличних минута до празног хода. Али Никола Мијаиловић је сигурно играч који заслужују респект код противника и играч који је најтврђи бедем пред голом Бајковића и често покретач акција. Солидна утакмица у којој није пружио свој максимум.

Ковачевић: Одлично се снашао у тандему са Гогићем и читавих 90. минута био на препознатљивом нивоу. Растрчан, борбен и сигуран. У овој утакмици давао је чврстину у одбрани, док је у нападу стигао учествовати одличним извођењем прекида гдје након одлично изведеног корнера у 5. минуту уписао и асистенцију.

Гогић: Прво полувреме одиграо је без грешке. Тактички савршено са одличним кретањем на средини терена, добром контролом лопте и сигурним проигравањима унео је потребну мирноћу у Звездину пас игру. Одлично је затварао средину и био један од запаженијих играчима у првом полувремену. Друго полувреме је одиграо нешто слабије и није се успео наметнути, али је одиграо добру утакмицу.

Милијаш: Када је иза леђа имао двојцу дефанзивних везних капитен Црвене звезде пружио је једну од најбољих партија у овом првенству. Добро се кретао, креирао акције и био у завршници. Из одличног праћење акције, осећања простора и довољне дозе агресивности дошао је до гола на овој утакмици. Капитену Црвене звезде ово је био јубиларни 50. погодак у дресу Црвене звезде. Када је требало „стао је на лопту“, добро је затварао простор са нападачима, али је исто тако недостајао завршни пас према нападачима.

Darko Lazović
Darko Lazović

Лазовић: Другу утакмицу за редом је показао да је највеће Звездино појачање овог пролећа. Незадржив на десној страни, са феноменалним прегледом игре и продорношћу. Није против Јагодине искоришћен довољно и зато нисмо ни видели од Дарка Лазовића колико смо очекивали. Сигурно како првенство буде одмицало можемо очекивати Лазовића у све бољим издањима. У утакмици против Јагодине одиграо је јубиларну 100. утакмицу у црвено – белом дресу.

Печник: Све грешке и пад који је имао у првој утакмици против Јавора, сада је исправио. Учествовао је у нападу, одлично мењао стране и био у скоро свакој завршници напада. Помагао је одбрани, затварао страну са Мијаиловићем и у нападу донео велики допринос овој победи.

Мрђа: Нападач Црвене звезде вероватно игра једну од својих најбољих сезона у каријери. Увек на правом месту, одлично се креће и оно што је најважније уписује се редовно у листу стрелаца. Тако је отворио утакмицу против Јагодине у 5. минуту након одличне кретње после корнера. Додао је новост у своју игру, а то је пресинг на задњу линију и помагање у фази одбране. Феноменална утакмица Драгана Мрђе.

Још су играли:

Од 69. минута уместо Лазовића, Савићевић: Колико год волео овог играча на задње две утакмице након уласка у игру није показао ништа осим много нервозе. Вукан, који је неоспорно велики таленат упао је велику кризу форме, изгубио је самопуздање и што је најгоре од свега на овај начин без праве жеље, борбености и труда тешко да ће се извући из стања апатије. Само је на њему да почне користити указане шансе, да се више креће на терену и преузима што више лопту и одговорност на себе.

Од 82. минута уместо Мрђе, Касалица: За кратко време није успео доћи до нападачких акција, док је у одбрани помагао и затварао простор.

Од 85. минута уместо Печника, Милуновић: Премало времена добио је Лука Милуновић где у игри пред крај утакмице није се успео наметнути.

Тренер Славиша Стојановић: Одлично је прочитао игру противника, искористио изостанак Нинковића и са два дефанзивна везна преузео „конце игре“ у „своје руке“. Добро је поставио тактички екипу, припремио ју на сва могуће сценарије и направио помак у односу на прошлу утакмицу.

На почетку утакмици одиграо је високи пресинг, добио битку на средини терена и као награда је дошао погодак Мрђе. Линије тима су изгледале повезаније, играчи су добро стајали на терену и ту се види помак и рад са играчима, као и у припреми утакмице.

Једина замерка „на адресу“ Славише Стојановића иде на замене коју су вршене прекасно и криво. Замена Лазовић – Савићевић је била без икаквог смисла јер ставити креативца једну утакмицу у средину, другу утакмицу на десну страну па са новом изменом му поново мењати позицију нема смисла и играч као Савићевић губи самопуздање, све лошије се креће и слабо суделује у игри.

Измене је радио преспоро и изостало је да се у игри за контра нападе нађу Дауда и Касалица, док је иза њих требао стајати Савићевић и требао је имати више храбрости да „заврши започети посао“ и „нокаутира“ противника.

Друго полувреме виђен је пад у игри и то је оно на чему треба радити тренер Црвене звезде, као и на контра нападима који су очајни и већином завршају са предајом лопте противнику.

Црвена звезда је први пут након дуго времена „потврдила“ прво место и сада сама одлучује о својој судбина. Притисак је пребачен на првог пратиоца и сада је право време да се у следеће две утакмице поправе грешке, стекне самопуздање и крене силовито по оно што Црвеној звезди и припада, ТИТУЛА.

Повезане вести

25 comments

Sladajac мар 3, 2014 at 23:26

A sto ti (srba) lepo ne kazes meni ime i prezime pa da ti ja objasnim neke stvari uzivo, razumem se i u MMA!!!…JAVI SE MOLIM TE

Reply
Srba мар 3, 2014 at 23:30

Hahahaa tresu mi se cega. Samo sam ti rekao onako kako je. Nije isto biti trener i predsednik kluba. A ti mora da si neki veoma uspesan lik kada osporavas sve i svasta. Idi druze popij apaurin ili bensedin to ti je moj savet.

Reply
milos мар 3, 2014 at 23:06

ovo sto se tice milijasa mi kao da nismo gledali istu utakmicu,da nije postigao gol,pravo bi bilo pitanja a na osnovu cega je igrao,gubio lopte,neprecizna dodavanja,stvarno mi nije jasan ova analiza vezana za milijasa…

Reply
Sladajac мар 3, 2014 at 22:22

Ja sam covek koji ima 27god. neprekidan radni staz, koji je imao privilegiju da gleda na Marakani kako se tresu gace jednom Realu, Bajernu, Milanu, Barsi sve to uzivo sa Severa. Pratio sam Zvezdu od Lubljane, Rijeke, Splita sve do Segedina protiv Anderlehta 3:2 za nas do Sofije protiv Sampdorije kada su nas sudije ostetile, i dan danas pratim na stadionima sirom Srbije nasu Zvezdu, Nis, Krusevac, Jagodina i nikad se Zvezda nije branila od Evropskih velikana a od dolaska Jankosana to Stojanovica redovno. Kazes veliki mu je uspeh u fudbalu,, obogatio se „. Svaka susa u ovom nasem fudbalu se na zalost obogatio, Tomislav Karadzic na primer Djura Mutavi, pametnom dosta!!!…

Reply
Srba мар 3, 2014 at 23:13

Kazes da si toliko prosao a opet veze nemas. Oni nisu treneri. Ne mozes racunati funkcionere sa trenerima. Karadzic i Djura su se obogatili na drugi nacin. Sta ti covece poredis. Ja ne verujem kakvih likova ima

Reply
Црна Гора ЦЗВ мар 3, 2014 at 20:55

Citam neke komentare i ne vjerujem.Toliko nezahvalnih osoba ima da je to nevjerovatno.Umjesto da cestitate igracima i da ih pohvalite za sjajnu pobjedu protiv ekipe koja je treca na tabeli,vi im trazite neke mane i sitne greske.Aj pogledajte utakmice Bajerna i Real Madrida(posto su trenutno najaci timovi u Evropi i u naj formi),pogledajte njihove utakmice protiv slabijih timova,pa cete da vidite da se i njima desavaju padovi u igri po desetak min i vise i da ne mogu izdrzati 90 min u istom tempu.Ovi sto komentarisu tako kao da nikad nisu gledali fudbal ili vrlo malo.Jedan kaze nije vjerovao kad je cuo da pocinjemo sa tri defan.vezna.I sad umjesto da pohvali trenera jer je time nadmudrio Jagodince,on ga kritikuje.Stvarno nevjerovatno.

Reply
Sladajac мар 3, 2014 at 20:48

Ovo sto kaze Dragan KG u pravu je covek 100%, Svaku utakmicu Zvezde u Jagodini posmatram sa Zapadne tribine ulaz blizi severnoj, po ovoj analizi ispada da sam bio na nekoj drugoj utakmici, kondicije imamo samo za prvo poluvreme, celo drugo se branimo, Milijas ako nastavi da igra celu utakmicu bojim se umrece na terenu!!!…Za Stojanovica sve je tacno, pojma nema!!!…

Reply
Srba мар 3, 2014 at 21:22

Kazes da stojanovic nema pojma, a covek se obogatio zahvaljujuci fudbalu. Ne kazem da je neki vrhunski strucnjak, ali ko si ti da ga omalovazavas? Cim se ti bavis? I ne brini ti za Milijasa nece njemu nista biti

Reply
Fornicator мар 3, 2014 at 20:35

Treba reći jasno i glasno da smo imali puno sreće i da je domaćin igrao loše. Pobeda od 2:0 može da zavara, tako da je jako važno da se igračima skrene pažnja da ne smeju ponoviti ovako lošu igru. Ako ćemo da ih hvalimo nakon manje-više slučajnih pobeda, onda će nam se brzo desiti neki novi Donji Srem. Mora bolje!

Reply
Црна Гора ЦЗВ мар 3, 2014 at 20:45

Aj ne sprdaj se zivota ti.Dobili smo rutinski ekipu koja je treca na tabeli i to u gostima.Sta bi ti ,da izdominiramo kao Bajern???!
Nikad srecni,nikad zadovoljni.

Reply
NCZ86 мар 3, 2014 at 19:39

po ovome izgleda da smo igrali fenomenalno bez greske, Dejane daj malo realnije oceni igrace, toliko si nahvali Milijasa a on ponovo bio najslabiji igrac zvezde na terenu , i da budemo realni jagodina je bas slabo odigrala ovu utakmicu a nama gol takoreci na srecu doso u 4 minutu ….

Reply
Srba мар 3, 2014 at 21:23

Ti si decko zadojen mrznjom prema Milijasu. Po cemu je bio najlosiji? Jel mozda Mrdja, Pecnik, Petkovic… bili kao nesto bolji. Daj kako mozes samo da mracis

Reply
NCZ86 мар 3, 2014 at 21:43

pa tome sto je najveca rupa u sredini , po tome sto dugo nije poslao neki dobar pas napred , po tome sto nekada njegova najjaca vestina (slobodni udarci) vec dugo na nivou amatera , po tome sto svaki treci korner bude normalan , po tome sto stalno promasuje penale ….. jel ti treb a jos ? a ti mi reci zbog cega je on kao i ovi ostali u zvezdi ….

Reply
Srba мар 3, 2014 at 21:58

Moj ti je savet da prvo pocnes pratiti Zvezdu pa onda pricaj. Ove sezone 3 gola iz slobodnjaka. Navedi mi kada je bilo koji drugi igrac Zvezde poslednji put za sezonu a ne polusezonu postigao 3 gola iz slobodnjaka. Sto se penala tice, promasio je 3 u karijeri, od toga dva u Zvezdi, a sutao je ko zna koliko puta. Ima 5 ili 6 asistencija ove sezone a nekoliko iz kornera. Decko pocni pratiti Zvezdu. Kako ti nije smor da pises nebuloze.

Reply
NCZ86 мар 3, 2014 at 23:26

msm da je Lazovic postigo tri gola iz slobodnih udaraca ali to nije ni bitno , a redovno pratim zvezdu i na svakoj tekmi vidim da je milijas najslabiji igrac, covece on prima duplo ili troduplo vise od ostalih igraca zvezde a oni svi bolji od njega u tome je stos ….

Srba мар 4, 2014 at 12:42

Ja bi voleo da je Lazovic postigao tri gola iz slobodnjaka za sezonu ali to se nikada nije desilo. Decko ponavljam ti ocigledno ne pratis dovoljno. Pozdrav i pocni malo vise da pratis Zvezdu 😉

Dragan Kg мар 3, 2014 at 17:47

Ja bih se prvo osvrnuo na desavanja na tribinama i iza njih. Jos jednom su navijaci iz raznih krajeva nase zemlje dokazali svoju ljubav prema klubu, i bilo je prelepo biti u subotu na stadionu (a i oko stadiona pre pocetka utakmice), Istok postaje deo Severa! Ono sto je zandarmerija radila iza istocne tribine je bruka i sramota!!! Kriminalcima, lopovima i politicarima ne smeju nista, ali su zato hrabri i jaki kada se treba izivljvati nad decom od 16-17 god!!! Ono savijanje ruku i udaranje u stomak i po glavi ne dozivljavaju ni pljackasi banaka ni ostali kriminalci. Vodio sam na utakmicu sina koji ima 10 god (ako mi verujete sutra mu je rodjendan kada i nasoj Zvezdi,mali peva sve pesme kao mator!), i pita me sta ce ovoliko policije kada svi navijamo za Zvezdu, nisam znao sta da mu odgovorim! Ne bih se upustao u analizu igre, jer moje vidjenje nase igre kao starijeg navijaca je nesto drugacije od coveka koji je pisao ovu analizu i vecine vas ovde. Prva pomisao kada sam cuo sastam bila mi je, pa da li igramo protiv Bajerna ili Jagodine kada igramo sa tri zadnja vezna?! Milijas – zna da igra fudbal, ali covek izgleda kao da ce da umre svakog casa na terenu, nema snage za vise od 30 min pravog fudbala. Lazovic najveca opasnost po gol protivnika, covek ga menja na pola poluvremena, zasto? Imao bih jos sto sta da kazem ali ispasce da pametujem. Ali sledece cu morati da kazem, covek mi kaze na stadionu da je neki lik u Jagodini uplatio na par mesta ukupno 700 hiljada na dvojku, a covek na Mondu pise tokom prvog poluvremena njihove utakmice da je covek uplatio 1500 E X-1. Ako je sve ovo tacno, dzabe se mi nerviramo, nas fudbal treba zabraniti!

Reply
timmy мар 3, 2014 at 16:28

mislim da treba vise napadati na petkovica :). najveca rupa u timu je bio protiv jagodine, a i protiv javora se nije proslavio u defanzivi naravno. sreca pa imamo prekaljene 🙂 stopere koji su odlicno krpili njegove ispade, slicno se desavalo sa vesovicem, samo je ovaj iza sebe imao krnetu i lazica i zato smo pogubili mnogo bodova, a sada imamo odlicna dva stopera za nase uslove koji znaju prije svega da se postave i mirno rijese situaciju. mrdja isto ne igra pretjerano dobro, cak sta vise los je, ali daje golove, a to je najbitnije. milijas odlican cim ne mora da trci :). ako se moram odluciti za igraca utakmice nek budu pavicevic i kelhar, kao i protiv javora- mada je tu lazo izdominirao…

Reply
delija_101 мар 3, 2014 at 13:12

Prvi put posle ko zna koliko godina se posle jednih priprema vidi napredak u igri. Kada igramo to je sasvim dovoljno da pobedimo bilo koga, ali ne smemo stajati i mora se igrati svih 90 min.bez obzira na rezultat.

Reply
Црна Гора ЦЗВ мар 3, 2014 at 12:37

Ja sam prezadovoljan igrom u Jagodini.

Reply
marko мар 3, 2014 at 18:56

i ja sam zadovoljan igrom Zvezde bitna pobeda i sotali smo 1 na tabeli sa bodom vise od glodara ali sad igramo dve kod kuce protiv Napretka i Radnicki KG moramo da upisemo 6 bodova kako znamo i umemo i da se nadamo da Partizan moze da kiksne u Kragujevacu ili Beogradu protiv Rada dakle kad bi do derbija u Humsku bilo 4 do 5 bodova bilio bi ekstra

Reply
Djole-Jagodina мар 3, 2014 at 12:24

Vec sam negde pisao da je Milijas odigrao dobro a sada je valjda jasno svima i zbog cega sam ga kritikovao do sada.On je dobar igrac ali mu je kretanje problematicno,spor je i malo se krece.Do sada je Kovacevic pokusavao da pokrije njegovo slabo kretanje pa se i on gubio dok je u Jagodini igrao i Gogic tako da su ledja kapitenu uvek bila pokrivena i on je pruzio jednu od boljih igara od kad je dosao.Jednostavno moramo da igramo sa dva zadnja vezna zbog njega ali nije ispalo lose sad treba samo nadograditi takav stil,ubrzati igru i narocito povecati posed lopte jer tako smanjujemo sanse protivnika da nas ugroze.Pad u igri je posledica bojim se nespremnosti svih igraca ali valjda ce se to podizati u daljem toku prvenstva.Videli ste i odbranu sigurniju i cvrscu ali i to je posledica bolje sredine.Cim smo na kraju pali u igri i u odbrani su se pojavile rupe pa su imali i dobre sanse za gol.U svakom slucaju bolje izgleda ali mora jos bolje…

Reply
MrKG мар 3, 2014 at 11:59

Analiza je vecinom dobra ali mi se ne svidja deo kada ti pricas koje je izmene trebao da napravi trener Zvede. Covek radi svoj posao kako najbolje ume, ako je pogresio videce i sam i treba mu se ukazati poverenje, bar do kraja sezone. Ispada da svako od nas zna najbolje. Ne mozes ti znati za izmene bolje od njega. Da nismo dobili ovu utakmicu dobio bi kritike sto je krenuo mec sa 2 zadnja vezna, ovako smo dobili pa je ispala brilijantna ideja. Samo podrska Stojanovicu i kraj.

Reply
... мар 3, 2014 at 13:04

Bravo. Previse lik uzima sebi za pravo. U prosloj analizi napisao je kako Kovacevic i Milijas treba da se presele na klupu, a oni ovaj mec bili najbolji, i ako je tada pogresio on opet nastavlja da daje savete Stojanovicu.

Reply
Delija mp мар 3, 2014 at 13:39

Pa da su izmenama igrali KAsalica,Dauda u napadu i Savicevic iza njih,morao bi Savicevic umesto Milijasa,Dauda umesto jednog zadnjeg veznog(cime bi oslabeo odbranu ❓ ) i Kasalica umesto Mrdje sto je i ucinio.A trebalo je odmoriti Lazovica.
Rezultat 2:0 uopste nije naivan,videli ste protiv Javora,i ovde je mogao da se desi slican scenario.Trener je odlicno odradio posao,bez zamerke.
Jos nesto,raduje stoperski tandem koji je iz utakmicu u utakmicu sve bolji i sve mi se cini da smo stvarno doveli pojacanje.Odlican prelazni rok

Reply

Leave a Comment