Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Пораз у Обреновцу

tent_zvezdaОдбојкашице Црвене звезде поражене су у Обреновцу резултатом 3-0 од екипе ТЕНТ-а у 18. колу првенства Србије, па после дужег времена такмичење у плеј – офу неће дочекати са лидерске позиције. Тачније, ове године ће после лигашког дела заузети треће место на табели, али тако младој екипи нема се много тога замерити.

У саставу Црвене звезде није било Аделе Хелић, па се то у првом сету одразило на игру нашег тима у нападу. ТЕНТ је одлично отворио меч, повео 2-0, затим и са 5-1, да би након тајм – аута Звезде стигао и до 8-1. То је био знак за наше одбојкашице да се тргну, везале су неколико поена, смањиле на 9-7, што је био знак за тренера ТЕНТ-а да затражи и он тајм – аут за свој тим. Уследила је добра игра на обе стране, прво је наш тим стекао 3 поена предности (9-12), да би домаће узвратиле својом серијом и на други технички тајм – аут одлазе са поеном предности. И у наставку је виђена слична игра, прво је Звезда стигла до 18-19, да би ТЕНТ узвратио са 4 везана поена. Јелена Трнић је успела на кратко да их заустави, смањи на поен заостатка, али више се није могло, па домаће долазе до предности од 1-0 у сетовима (25-21).

ТЕНТ је боље отварио и други сет и стигао до предности од три поена (4:1), да би већ на техничком тајм – ауту њихова предност износила 5 поена. Никако наше одбојкашице нису успевале да ухвате прикључак, ТЕНТ је дошао и до 10:4 да би тек након тајм-аута резултат био смањен на 10:6 поеном Љубице Кецман. После кратке игре поен за поен, ТЕНТ везује три поена и одлази на други технички тајм-аут са чак 7 поена предности. Смањиле су наше одбојкашице на 18:15, одлично је сервирала Јелена Трнић. Пришле су црвено – беле и на 18:16 након тајм-аута, али ТЕНТ везује два поена након тога. Ласло Лукач је пробао да тргне екипу, али и даље је ТЕНТ играо одлично и веома лако је дошао до 6 поена предности у завршници (22:16). Успеле су звездашице блоком да вежу два поена, али противнице не дозвољавају више и долазе до пет сет лопти. Користе другу и освајају и други сет (25:20).

После изједначеног почетка ТЕНТ је успео да се одлепи и на први технички тајм – аут оде са три поена предности, а након њега везују још два и резултата 12-7. Након тога, обе екипе су имале своје серије, Јулија Миловиц је прекинула једну домаћих сјајним “кувањем“, али ТЕНТ је имао предност и на другом техничком тајм – ауту (16-14).  Након паузе Обреновчанке су дошле и до 19-14, али је Звезда направила серију 5-1 и ушло се у неизвесну завршницу. Звезда је успела да поведе и дође до сет лопте (23-24), али након три пропуштене шансе за наш тим, домаће играчице користе своју и освајају и овај период игре (29-27).

 

 

Повезане вести

1 comment

Milos мар 1, 2014 at 23:42

Strasno veliko razocarenje….posle 4 godine dominacije u drzavi,play off krecemo za 3 pozicije…..

Reply

Leave a Comment