Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаОдбојка

Одбојкаши обезбедили прво место пред плеј-оф

Јединство (Стара Пазова) – Црвена звезда 0:3 (14:25, 23:25, 19:25)

11Хала спортова у Старој Пазови.

Гледалаца: 100. Судије: Александра Баланџић и Светлана Зотовић.

Трајање меча: 71 минут.

ЈЕДИНСТВО: Јовановић 1, Јевтић (либеро), Зиндовић 9, Аничић 1, Радишић 2, Бубуљ 6, Пајић 9, Матијашевић 3, Врбам 10, Паравиња. Тренер: Жељко Вукелић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 6, Мунћан 2, Стоковић, Перић 12, Стоиловић 5, Гмитровић 10, Милутиновић 8, Р. Јовановић, Петковић 7, Н. Јовановић, Буцуљевић 6, Вујић (либеро). Тренер: Душко Николић.

Црвена звезда је коло пре краја обезбедила прву позицију пред почетак доигравања. Освајач Супер Купа и Купа Србије је и у комбинованом саставу био јак за фењераша Јединство, које је јачи отпор пружило само у другом сету.

Црвено-бели су одлично почели, већ на другом техничком тајм-ауту имали су седам поена вишка (16:7). Била је то сасвим довољна залиха да мирно приведу овај сет крају – 25:14.

Већ крајем тог првог сета тренер Звезде Душко Николић у игру је уместо капитена Петковића послао младог Александра Гмитровића, а овај је још једном одиграо врло добар меч и показао да ће бити врло битан за Звездину игру наредних сезона. Јединство је у другом периоду прокоцкало велику предност.

Водили су домаћи са 8:3, нешто касније имали су и „плус шест“ (16:10), а у завршници два поена вишка (21:19). Нису успели да ту разлику сачувају до краја, Звезда је ипак преокренула и дуплирала вођство – 25:23.

Нису ни после тога Старопазовчани су клонули духом, били су конкурентни до другог обавезног предаха, кад су заостајали свега један поен (16:15). Ипак, поново су црвено-бели у завршници додали гас, успели најпре да се одлепе (21:17), а потом и приведу меч крају – 25:19.

Преузето са Званичног сајта лиге

Повезане вести

Leave a Comment