Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Клипа: „Тешко је уопште добити некога два пута на турниру“

Јуниори Црвене звезде Телеком поново су освојили Евролигин Најк квалификациони турнир за јуниоре. Црвено-бели су током сва три дана турнира пружили фантастичну игру и прилично доминантно приграбили пехар. Тренер Звездине селекције до 18 година Слободан Клипа, био је задовољан приказаним од својих изабраника и посебно је похвалио њихов карактер:

– Знали смо да неће бити као претходни меч против ИНСЕП-а. Нормално је да они имају понос, да ће да одговоре на нашу чврстину јер су стекли искуство и прилагодили се на услове. Тешко је уопште добити некога два пута на турниру, ми смо то успели и победили захваљујући нашем карактеру и снази. Успели смо убедљиво да славимо на мали број поена – осврнуо се Клипа на финални меч, а затим изнео импресије о комплетном турниру:

– Сматрам да је турнир сјајно организован и да су екипе пуне талентованих играча. Овако јак турнир ће сигурно помоћи момцима да брже сазреју и постану добри играчи. Искуство са оваквих турнира и играње са екипама које имају различите системе игре помаже им да лакше постану првотимци што је основни циљ учествовања на овом такмичењу – истакао је Слободан Клипа.

Војислав Стојановић блистао је на турниру па и признања за најбољег играча и стрелца турнира нису изостала. Бек црвено-белих је био и најбољи стрелац финала са 15 поена, а одмах након утакмице је изнео своје утиске са последњег меча на турниру:

– Финални меч је био изузетно тежак. Поново смо играли са ИНСЕП-ом који смо доста лако добили у групи, а овај пут је било потпуно другачије. Добро смо заграђивали кош и мислим да је то био кључ победе – рекао је Стојановић, а потом истакао значај тренирања под командом Дејана Радоњића:

– Стварно ми је пуно помогло рад са првим тимом. Добио сам на самопоуздању и напредовао сам играчки. Научио сам много из рада са старијим играчима па сам стечено знање искористио и на овом турниру – закључио је Војислав Стојановић.

Повезане вести

Leave a Comment