Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатФудбал

Павићевић: „Први утисци су феноменални“

[dropcap]П[/dropcap]оследња линија Црвене звезде на пролећној премијери против Јавор Матиса у односу на јесењи део сезоне доживела је велике промене. Због суспензије Николе Мијаиловића уз леву аут линију играо је Љуба Ненадић док су штоперски тандем чиниле новајлије Саво Павићевић и Дејан Келхар.

Искусни црногорски репрезентативац оставио је одличан утисак, и иако не жели да говори о томе, игром против Ивањичана наметнуо се као нови командант одбране црвено-белих. Простора за напредак такође има доста, с обзиром да је суботњи дуел био његов први званични у дресу најтрофејнијег српског клуба. Осим победе, 33-годишњи фудбалер рођен у Кикинди, користи сваку прилику да похвали амбијент на трибинама Маракане.

– Први утисци су феноменални. Имали смо током меча и добрих и лоших периода игре, међутим, најважнија је победа и освојена три бода. Тачно је и да смо осећали притисак који са собом носи први сусрет у полусезони, што је и нормално с обзиром на велики улог и то што у свакој утакмици имамо императив тријумфа. Такође, још једном желим да се захвалим навијачима на подршци, ово у каријери нисам доживео, иако сам играо и пред 70 и 80 хиљада људи. Заиста је феноменалан осећај бити део спектакла који праве наши навијачи – истакао је Павићевић.

Тренутни лидер домаћег првенства, тим Црвене звезде, после првог полувремена у којем је у потпуности био доминантан и остварио вођство од два гола предности, у наставку је дозволио ривалу да меч уведе у резултатску неизвесност.

– Решење тог проблема лежи у напорном раду на тренинзима. Дејан Келхар и ја смо први пут заиграли заједно и сигурно да можемо и појединачно и као тандем много боље. Мислим да није било лоше за почетак и верујем да ћемо како сезона буде одмицала бити све бољи – сигуран је Павићевић који не жели самоиницијативно да се промовише у новог „команданта“ Звездине одбране.

– Никад нисам желео себе да истичем у први план, па ни сада. И никада појединац не сме да буде испред колектива. Пристао бих да сваку утакмицу одиграм лоше, а да притом Црвена звезда победи. Трудићу се да дам све од себе у наставку шампионата – поручио је црногорски репрезентативац.

У једном тренутку Павићевић је добио јак ударац у главу, након којег се није осећао баш најбоље, али је стегао зубе и издржао свих 90 минута. Тренер Стојановић похвалио је овакав његов гест и приписао то карактеру новог Звездиног појачања.

– У првих 20-ак секунди ми је баш била мука и нисам знао где се налазим. На сву срећу, захваљујући доброј реакцији доктора и физиотерапеута, брзо сам се опоравио и наставио са игром. Није ми пало на памет заиста да затражим измену, иако кажем, рана није толико страшна у односу на јачину бола који сам осетио – рекао је Саво Павићевић.

Повезане вести

5 comments

Goran феб 27, 2014 at 10:23

Sad ćemo da vas vidimo u Jagodini da li ste pravi 🙂

Reply
Zapad феб 24, 2014 at 22:48

I ti si Savo fenomenalan! Izgleda da ces biti ono sto smo ocekivali da ce biti Martinovic,a to je komandant odbrane! Odlican si,boris se i maksimalno si nalozen,ajmo do titule!

Reply
Звезда шампион! феб 25, 2014 at 20:28

Свака му част стварно,прави зид испред гола!Само још да се он и Кехлар уиграју и имаћемо најбољу одбрану у лиги.

Reply
eeeeeeeeeeee феб 24, 2014 at 22:19

eeee

Reply
marko феб 25, 2014 at 12:54

ajmo delije mobilzacija da se zauzme Jagodina 3 su nasa i nasatvaljmo ka nasem cilja to je titula ocekujem pobedu

Reply

Leave a Comment