Moja Crvena Zvezda
ИзвештајСпортско Друштво

Резиме црвено-белог викенда: Три фебруарска дана за памћење Звездаша!

Било је трофеја, било је великих победа. Било је срећнијих времена. Међутим, у последњих неколико година, клубовима СД Црвена звезда не цветају руже у многим спортовима. Шест година без титуле у фудбалу, чак петнаест у кошарци, до прошле сезоне и неуспеси ватерполо клуба, рукометна секција на ивици егзистенције… Практично су једино чему смо се радовали били трофеји одбојкашког клуба, уз понеки, спорадични, Куп фудбалера или кошаркаша. Радости није било много, али је Звездаш увек био уз свој клуб.

Кажу да у животу правда мора бити задовољена, да када се за нешто силно залажеш и бориш мораш  кад-тад доживети одређену сатисфакцију. Чини се да су она силна енергија и воља Звездаша морали бити награђени и да полако долази наше време радости. Прошлог викенда су одбојкашице подигле трофеј Купа Србије, кошаркашице забележиле победу у дербију, као и јуниори кошаркашког клуба, а славили су и рукометаши.

Били смо сведоци фантастичног викенда, али оно што је уследило неколико дана касније било је нешто што би сваки Звездаш пожелео!

Протеклог викенда, наши спортисти били су, у најмању руку – сјајни! Да резимирамо – два трофеја, један повратак на прво место, три добијена дербија, победа у дербију рукометног првенствa, две убедљиве победе девојака, два злата мачевалаца, победа стонотенисерки! Па, може ли боље?! Кренимо редом.

Одбојкаши Црвене звезде освојили су трофеј намањен победнику Купа Србије. Још једном! Они су на завршном турниру одиграли трилер у полуфиналу, против Партизан Визуре и након великог преокрета (као и одбојкашице седам дана раније) дошли до великог тријумфа и борбе за  финале, у којем Рибница против моћне Звезде није имала много шанси. На тај начин, наши момци су одбранили трофеј.

odbojkasi sampioni

Поред њих, трофеј су подигли и Звездини јуниори! Они су освојили квалификациони турнир и пласирали се на завршницу Евролиге. Наши момци били су доминантни током три дана такмичења, а о томе најбоље сведоче победе од 23, 33, 47 поена разлике… Браво, момци! Надамо се добром резултату и на завршном турниру.

1661367_10151905380975952_1564419617_n

Иако је фудбалска сезона настављена, пре наших фудбалера ипак ћемо писати о кошаркашима. Они су синоћ по други пут ове сезоне савладали вечитог-ривала и на тај начин практично обезбедили пласман на Ф4 АБА лиге! Сјајна одбрана, одлична игра целог тима и тренуци инспирације Блажича и Џенкинса донели су нашем тиму битан тријумф пред наставак сезоне. Наши фотографи то су овековечили, па слике можете погледати у галерији, а снимке на ЈТ каналу.

1972361_675959842464915_182616652_n

Сада можемо писати и о нашим фудбалерима. Они су пролеће започели на најбољи могући начин. Пред око 25000 људи на нашем највећем стадиону, савладан је Јавор (2:1), без Нинковића и Мијаиловића, са три дебитанта у последњој линији и повратником, Дарком Лазовићем. Нешто мука приликом освајања ова три бода приписаћемо притиску и великој жељи да се дође до првог места, након што је вечити ривал кикснуо. Наши момци су сада први на табели, после 505 дана, а надамо се да ће уз још боље игре ту и остати. И са овог меча МЦЗ вам доноси галерију, као и анализу.

Nejc Pečnik
Nejc Pečnik

Ништа мање битну победу забележили су рукометаши. Они су, и поред бројних проблема, покушаја да се меч уопште не одигра или се игра без Звездиних појачања, успели да савладају екипу Железничара из Ниша, резултатом 31:28. На овај начин, наши рукометаши изједначили су се по броју бодова са Нишлијама.

Кошаркашице су наставиле да тероришу своје противнице. Након Партизана и Триглава, који су испраћени са више од 30 поена разлике, савладана је и Јагодина, резултатом 102:53. Колико су биле доминантне наше девојке, показује и податак да је наступило неколико јуниорки, да није било неколико битних играчица, а да су неке играле врло мало.

1622796_10151900742060952_1355679613_n

И ватерполисткиње су биле убедљиве. Пред први првенствени дуел Звезде и Партизана у историји женског ватерпола, девојке су савладале екипу Врачара,  резултатом 16:7, забележивши на тај начин четврту узастопну победу.

И такмичарке нашег мачевалачког клуба биле су сјајне! Александра Јовановић и Александра Јевремовић освојиле су два злата на Сретењском турниру, а треће место освојили су Данијела Илић и Данило Четић.

И стонотенисерке су славиле, у мечу против екипе Вршца, резултатом 4:1.

Да не буде све апсолутно идеално, рукометашице су убедљиво поражене од Војводине, резултатом 33:20.

У сваком случају, био је ово викенд какав би сви Звездаши могли само да пожеле!

Браво, Звездо!

Повезане вести

2 comments

Tivat феб 24, 2014 at 20:18

Dominiraj ❗

Reply
Aleksandar-MKD феб 24, 2014 at 20:18

Nek nam BOG da jos mnogo ovakvih vikenda!
Zivela ZVEZDA !

Reply

Leave a Comment