Moja Crvena Zvezda
АнализеДомаћи шампионатФудбал

Анализа утакмице и играча против Јавора: Звезда тешко до победе и првог места!

Nejc Pečnik posle gola
Nejc Pečnik posle gola

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈАВОР 2:1 (2:0)


СТРЕЛЦИ: Дауда у 32. и Печник у 45. за Црвену звезду, а Златковић у 67. минуту за Јавор
Стадион Црвене звезде
Гледалаца: 23.420
Судија: Дејан Сантрач (Павлиш)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Петковић, Павићевић, Келхар, Ненадић, Ковачевић, Милијаш (од 72. Гогић), Лазовић (од 85. Савићевић), Печник, Дауда (од 72. Касалица), Мрђа

ЈАВОР: Ђ. Лазовић, Ђорђевић, Миловић, Шофранац, Гојачанин (од 80. Јосовић), Ђокић (од 46. Видић), Ивеља (од 46. Златковић), Милошковић, Доцић, Веселиновић, Дражић.

Црвена звезда победила је Јавор са 2:1 и први пут након 503 дана преузела водећу позицију. Одлично прво полувреме је за пример, док пад у другом полувремену је нешто што треба бити за наук како не треба играти.

Црвено бели искористили су понуђену шансу Партизана и дошли на позицију на којој их очекује велика армија навијача у мају ове године. Звезда је на „Маракани“ одиграла солидну утакмицу са потпуно два различита полувремена. Прво, скоро па идеално и друго више него катастрофално. Срећом велики пад у игри Јавор није искористио и Звезда је успела преузети толико очекивану лидерску позицију.

Фудбалери Црвене звезде су од првог минута кренули по прву позицију и максимално ангажовано и одговорно нападали противника највише преко Дарка Лазовића. Звездина „осмица“ се после осмомесечне паузе вратила на терен и већ у првој утакмици показала да ће бити највећа Звездина снага у наставку првенства.

Nezadrživi Darko Lazović
Nezadrživi Darko Lazović

Незадржив је био Лазовић на десној страни, пролазио како је хтео, а саиграче проналазио идеалним центаршутевима. Баш после његових продора Милијаш и Мрђа су пропустили велике шансе. Први је након центаршута Лазовића са неких седам метара потпуно неометан шутирао главом у земљу, а лопта је завршила изнад пречке, док Мрђа није искористио проигравање по земљи и шутирао је покрај гола.

Оно што нису успели они јесте Абиола Дауда. Након два везана корнера лопта је дошла до Љубе Ненадића који иделаним центаршутом погађа Нигеријца „у трепавицу“ за 1:0.

Није дуго требало да Звезда искористи још један продор Лазовића. Након још једног у низу центаршутева са десне стране голман Јавора кратко одбија лопту до Печника који ударцем из прве удвостручује предност пре самог одласка на одмор.

Уместо наставка игре из првог дела, после повратка с одмора, црвено-бели су нестали са терена и права је срећа што су успели спречити стечено вођство.

Звездино дете Златковић највише је проблема стрворио на десној страни и био је права „напаст“ по црвено-беле дефанзивце. Везни ред је потпуно нестао са терена и сав притисак је остао на одбрани која је у једном тренутку морала попустити.

Из једне од многобројних акција Јавора Милошковић је центрирао са десне стране на петерац и док Петковић „лагано дрема“ Златковић истрчава испред њега и поспрема лопту иза Бајковића.

После још једне опасне акције Јавора и избијања лопте стопера Звезде из празног гола, тек тада се „пали лампица“ Звездином тренеру да везни ред са Ковачевићем и Милијашем не постоји, да је Лазовић физички пао и да је психички притисак све већи.

Заменама је успео мало затворити „кратере“ у средини терена и Црвена звезда је успела задржати стечено вођство и преузети прву позицију на табели.

1965618_675578562503043_1070967606_oЦрвена звезда је одиграла два различита полувремена, како играчки тако и тактички. Од потпуне дисциплине у игри, тактичког распореда и повезаних линија тима у другом полувремену црвено-бели су изгледали као да су се тек скупили.

Задња линије је изгледала доста добро у којој су као „по шпаги“ одиграли Павичевић и Келхар, успут делећи инструкције Звездиним бековима где се требају поставити и како затворити простор и играча. Можемо слободно рећи да је задња линије против Јавора била најбољи део тима. Да није било кикса Петковића код гола врло лако би могли написати да су одиграли без грешке.

Средина терена је уједно била и најслабији део. Да није било Дарка Лазовића и Нејца Печника питање је у ком смеру би утакмица отишла и коју оцену би добио везни ред. Док су нападачки у првом полувремену Лазовић и Печник на муке стављали играче Јавора успевали су и некако затварати простор Милијаш и Ковачевић. Друго полувреме након што се Јавор отворио, а физички пао Лазовић кратер који су остављали Милијаш и Ковачевић у средини изгледао је ружно. Нису успевали централи везни играчи Црвене звезде добити дуел на средини терена, пресећи акцију гостију фаулом и када се освоји лопта смирити игру. Панична испуцавања почела су бити обележје ове двојце играча када играју у тандему. Морамо додати да је и тежак терен био разлог овакве игре, али не и неодговорност Милијаша коју је до сада често показао. Везни ред је најзаслужнији за несразмер између линија, испадања из тактичке формације и неорганизовања напада. Ако за Лазовића постоји оправдање ради осмомесечне паузе, за Милијаша, Ковачевића и Печника сигурно не постоји и можемо слободно рећи да су у другом полувремену потпуно подбацили.

Нападачки део тима се одлично кретао, отварао простор у дубину и то је највећи помак у игри. Звездини нападачи ретко лутају по крилима, отварају простор за продоре Лазовићу и Печнику и налазе се у завршници акција. Мрђа и Касалица су показали одгворност у фази одбране и напада, док Дауда то није. Све у свему нападачи су заслужили прелазну оцену.

Појединачан учинак играча и тренера:

Бајковић: Солидна утакмица Звездиног голмана гдје је у већини утакмице био сигуран, док је у пар наврата показао да још није у правој форми. Код примљеног гола могао је боље реаговати и требао је бити фудбалски голман, а не рукометни и ићи на лопту руком, а не ногом. Кривац за гол није, али је споро реаговао, слабо испратио акцију тако да није успео ни доћи у шансу да спречи погодак.

Петковић: Солидно прво полувреме, доста добрих убацивања и одличних проигравања дају му прелазну оцену. Иако се тактички одлично креће на терену и види се да је школован играч, Петковић има честе непотребне „излете“ међу двојцу или тројцу противничких играча где често греши и испада из формације. Код гола Јавора један је од највећих криваца јер је „заспао“ и дозволио Златковићу да истрчи испред њега и поспреми лопту иза леђа Бајковића.

Павићевић: На свом дебију донео је сигурност, ауторитет и искуство у Звездину одбрану. Одиграо је одличну утакмицу са малим падом концентрације у другом полувремену. Играч од кога се много очекује у наставку сезоне.

Dejan Kelhar
Dejan Kelhar

Келхар: Све своје задатке је одрадио без грешке и добио све дуеле. Деби у којем је оправдао очекивања свих у Звезди и показао да се ради о школованом стоперу. Добио је све дуеле на својој половини, у другом полувремену када је прешао на леву страну помагао Ненадићу у постављању и затворио у потпуности леву страну.

Ненадић: Још један дебитант ће по лепом памтити свој деби у Црвеној звезди јер је уписао асистенцију, Звезда је уписала победу и попела се на врх првенствене лествице. У фази напада је одиграо одличну утакмицу, где се правовремено убацивао, суделовао у игри и имао пар врхунских центаршутева од којих је један завршио на глави Дауде за вођство од 1:0. Колико је фаза напада била добра, толико је у фази одбране „шкрипало“. У појединим тренуцима олако је испадао, није се добро кретао и лоше је стајао на терену. То је поправио тек у другом полувремену уз инструкције Келхара. Имао је грешку код примљеног гола јер се лоше поставио и закаснио ући у блок противничком играча приликом центаршута.

Ковачевић: Сигурно најгора утакмица од доласка у Црвену звезду. После повреде као да се не ради о истом играчу. Исте грешке је имао и у припремним утакмицама као и против Јавора. Лоше је стајао на терену, лоше се кретао и непотребно оптерећивао задњу линију са враћањем лопти унатраг. У фази напада, када је успео доћи до лопте, решења су му била панична и већином лопте су завршавала у ногама противничких играча. Споро се кретао, није успевао добити нити један дуел и толико је тромо изгледао на терену да уопште не чуди што није успео нити једном пресећи фаулом неку акцију гостију. Са оваквом игром није заслужио прелазну оцену. Једино што му нико не може оспорити је труд, али он тренутно није довољан да се нађе међу првом једанесторицом.

Милијаш: Капитен је одиграо још једну себи својствену утакмицу. Без жара, борбе и кретања. Гледали смо Ненада Милијаша како се шеће по терену без икакве идеје како да „стане на лопту“ у другом полувремену и као један од најискуснијих и најбољих преузме одговорност и повеже конце у Звездиној игри. Уместо тога заједно са Ковачевићем „направио“ је кратер између линија и играчи Јавора су без икаквог отпора прелазили на половину Црвене звезде. Све прекиде које је извео у овој утакмици изгледали су као да капитен није ништа јео два дана па није ни могао добацити даље од првог човека одбране Јавора. Играти у Звезди на овај начин и још носити капитенску траку је недопустиво. Време је за клупу за резервне играче јер критика, лоша игра и самокритика код Ненада Милијаша не помажу. Самодопадност и пуно речи су му највећа врлина задњих годину дана.

Лазовић: Свет за себе! Дарко Лазовић је за 60. минута, колико је имао снаге, показао више него већина играча за читаву полусезону. Брзина, дриблинг, пас, креација, жеља и воља су оно што је показао без конкуренције најбољи Звездин играч и највеће појачање овог тима. Види се да није у потпуности спреман јер у ситуацијама када Црвена звезда падне у игри и остане без везног реда нема још физичке могућности да сам повуче тим. Мада све што је одиграо против Јавора заслужује похвале и заслужио је чисту десетку.

Печник: Са Дарком Лазовићем у игри Печник је добио више слободе у игри и чешће се налази у завршници, уместо у креацији акција. Звезди то доноси већу квалитету јер Нејц Печник показује изузетан осећај за простор и гол. Одлично прати акције, суделује у нападу и све чешће је стрелац атрактивних голова. Када се врати у везни ред Нинковић очекује се да он и Лазовић уз два нападача буду нерешива енигма свим одбранама до краја првенства.

Дауда: Квалитетан играч и добар нападач, али често незаинтересован за дешавања на терену. Игра и приступ су му стално негде на неких 70% и никако да видимо у једној утакмици да даје све од себе. Због таквог приступа, понашања и говора тела му се догађа из утакмице у утакмице да промашује непромашиво. Да не свалимо читав след догађаја на Милијаша и Ковачевића који су одиграли очајне утакмице, део тих „заслуга“ иде и на Даудину адресу. Звездин нападач да је искористио феноменално проигравање Лазовића код резултата 2:0 и неометан са 11 метара поспремио лопту иза голмана Јавора све бриге око коначног победника биле би завршене. Када би на свакој утакмици играо са 100% својих могућности питање где би му био крај. Овако остаје нада да ће што пре променити свој приступ у игри или преостаје на тренеру Стојановићу да га пресели на клупу за резервне играче.

Dragan Mrđa
Dragan Mrđa

Мрђа: Драган Мрђа није био на свом нивоу у нападу, али се одлично кретао и нашао у пар полуприлика. За сваку похвалу је његов однос према игри, понашање на терену и одговорност коју је показао у нападу и одбрани. Утакмица за пример!

Још су играли:

Од 72. минута уместо Милијаша, Гогић: Уласком Гогића у игру Звезда је покрпала рупе у средини, добила мирноћу у пасу и скок игру. Играч који је тренутно друга опција тренера Црвене звезде, али по приказаном на припремама и утакмици против Јавора далеко је у бољој форми од Ковачевића.

Од 72. минута уместо Дауде: Касалица: Нападач какав сигурно треба Звезди и једини који може сам извршити притисак на задњу линију. Уз прави везни ред и мало више креације у отвореној утакмици могао би бити казнена експедиција, под увјетом да је у самом врху напада.

Од 85. минута уместо Лазовића, Савићевић: Заменио је Лазовића пет минута пре краја утакмице и није се успео истаћи неким правим потезом, али је успео због нервозе непотребно зарадити жути картон.

Тренер Славиша Стојановић: Одлично је припремио утакмицу, тактички ју одлично поставио и на крају грешио. Надам се само да је ово систем у којем ће Звезда играти и да ћемо видети напредак у игри. Види грешке играча, осећа игру али доста често показује несигурност и касно исправља очигледне пропусте.

Игра има смисао, зна се ко шта и како треба играти и то је велики плус. Измене је радио са закашњењем и само ради тога се догодила паника око крајњег резултата. Прву измену је требао извршити у 45. минуту и повући Милијаша из игре на овако тешком терену, док је у 65. минуту игру требао напустити Лазовић. Све у свему неки пут се види, али оно што забрињава је наставак проблема из првог дела првенства а то је очигледан пад у игри у другом полувремену. Такви падови једном озбиљном тиму после вођства од 2:0 једноставно нису допуштени.

Звезда није бриљирала и није пружила свој максимум, али је под великим оптерећењем и психолошким притиском остварила важну победу и након 503 дана дошла тамо и где припада, на прво место.

Следи сигурно једно од најтежих гостовања овог пролећа и најважнија утакмица да се коначно потврди прво место и психолошки притисак и нервоза пренесе на првог пратиоца. Ако Звезда у томе успе у следећем колу имати ће велику предност у наставку првенства и направити ће велики корак да се у мају месецу поново пева давно заборављена песма попраћена титулом у домаћем првенству…

ЈОШ ЈЕДНА ПОБЕДА И ТИТУЛА...“

Svlačionica čeka titulu!
Svlačionica čeka titulu!

Повезане вести

39 comments

marko феб 26, 2014 at 01:47

odlicna analiza stim da bih rekao da je bajko neskolovan golmaN NA IZLASKE U 4 ILI 5 METARA..ONO PRAVI GOLMAN KUPI U SKOKU KAO OD SALE..A SETIMO SE DA JE OVO 4 GOL U NASOJ MREZI IZ 4 METRA BAJKO ZAPITAJ SE..po meni postava..rajkovic petkovic pavicevic kelhar dzoni gogic pecnik lazo nine mrdja i dauda..

Reply
Fornicator феб 26, 2014 at 02:40

To za Bajka svi znamo, tačno je da je neškolovan golman, ali je tačno i da je kasno je da on tu nešto promeni. Boljeg nažalost nemamo, pa se nadajmo da greške u procenama zakrpi refleksima. Mi i ne pamtimo kad smo poslednji put imali školovanog golmana – ili pravog trenera golmana.

Reply
cincar феб 25, 2014 at 11:44

Kovacevic ima moc, ali nema znanje. Milijas ima znanje, ali nema moc. Dauda ima i znanje i moc, ali nema volju. Resenje: Gogic, Ninkovic, Kasalica.

Reply
Alex Unders феб 26, 2014 at 02:42

U, baš si dobro ovo sročio za Tenka, Mikija i Mrcinu. Ali priznajem da mi ni ta druga trojka ne uliva mnogo poverenja.

Reply
timmy феб 25, 2014 at 10:56

vidi ljubo nenadic ne smije prici terenu. krater u odbrani krater u napadu. to sto je on slucajno nasao daudu na drugoj strani i sto mu se to broji kao asist je glupost. tako da mi je poslije njegove prve tekme jasno zasto nije igrao 2 godine. tenk jeste losije odigrao i povrijeda je tu vjerovatno imala svoje i nije u formi jos, ali brate ko ce sam drzati sredinu terena? sa milijasem kao igracem manje tenk se pogubi. slicna situacija kao krneta kad je vesovic igrao desnog beka, krneta krpi prvo vesovica pa krpi sebe pa i lazica i ne moze biti dobro. kad je gogic usao i tenk je bolje zaigrao jer je igrao sa jos jednim igracem i zajedno su drzali sredinu…

Reply
Cira феб 25, 2014 at 02:03

Odlicna analiza nemam sta da dodam sem da se vidi da je ekipa jos ne uigrana i da se ponavlja stara boljka da zavrsavamo utakmicu cim povedemo sa dva gola.

Reply
marko феб 25, 2014 at 01:26

po meni sve ok umjesto milijasa nine i na levom beku mijailovic

Reply
Denis феб 25, 2014 at 01:32

Ako trazis uspeh i titulu treba obojica da igraju. Naravno ne bez zamene, ali obojica. Njih dvojica su sigurno dva najbolja vezna igraca u ligi

Reply
Denis феб 25, 2014 at 19:33

Bas bih voleo procitati ko je bolji centralni vezni od Milijasa i Ninkovica, ovi sto su dali minuse da mi to pojasne, naravno znam da nikada necu docekati ali bas bih voleo

Reply
Stefan феб 25, 2014 at 00:10

T I T U L A , BREEEEEE !!!!!!

Reply
Dragan феб 24, 2014 at 22:00

Koliko puta nam je Javor zagorčao život?Sada smo ga pobedili i ne treba biti nezadovoljan,jer ovog proleća samo se pobede broje.Igra nije bila dobra i sigurno će sa Ninkovićem i Mijailovićem biti bolja.Već u subotu protiv Jagodine to će se videti.

Reply
Spartanac феб 24, 2014 at 21:56

Ok…..Kovacevic je lose odigrao,samo mislim da je kritika prejaka!On je decko ,kad je u formi najbolji zadnji vezni u zemlji,nase dete,1992 i igrac koga cemo za godinu dana lepo da prodamo.Slazem se da mozda Gogic krene….ali opet sa Tenka mnogo postujem.
-HTEO BI DA NAGLASIM DA USLED OVE HALABUKE OKO PRELASKA NA PRVO MESTO…..I KUKNJAVE PARTIZANA NIKO NIJE PRIMETIO JEDNO…….-PARTIZAN U DRUGOM PAZARU IGRA LOSE,REZULTAT NEPOVOLJAN……POLA SATA DO KRAJA…..TRENER PARTIZANA UBACUJE U IGRU DVA IGRACA KOJA SU 1996 GODISTE I SA NJIMA JURI REZULTAT!!!!!!!!!!!!Jako zanimljivo….valjda ce od leta to da bude kod nas!!!!!!!!!!!

Reply
otpisani101 феб 24, 2014 at 21:44

nemam neke zamerke analizi utakmice…mislim da je ok…sustina stvari kod trenera stojanovica je ,da zvezda pod njegovom komandom igra samo jedno poluvreme…nije tu mnogo bitno da li mi igramo sa jednim ili dva napadaca…istina je da mi nemamo kondicionog trenera pa mi se sve cini da opet nasi fudbaleri nisu fizicki spremni za celu utakmicu…ako zvezda igra klasican bunker na marakani,pred 20 000 delija i grcevito cuva rezultat,kompletan utisak o utakmici je veoma los…i dalje tvrdim da imamo ubedljivo najjacu ekipu u ligi,i da je trener najslabija karika…ali sta je-tu je…70 procenata srbije navija za zvezdu i naravno-ceka titulu…

Reply
moravac феб 24, 2014 at 20:18

@Dejane, analiza je iscrpna,objektivna i vidi se da si se bavio fudbalom. Svoja skromna zapazanja, reci cu i ja, posle 20. godina aktivnog igranja. Od kako je fudbala, postoji zlatno, ne pisano pravilo. Utakmicu dobija i gubi „Sredina terena“. Posto sam ceo igracki vek proveo upravo na toj poziciji, uzimam sebi za pravo da prokomentarisem taj segment u postavci naseg tima,bez namere da bilo koga degradiram,omalovazim ili da koga dizem u nebesa. Vec duze vreme,bolna tacka u nasoj igri je upravo organizacija igre na sredini terena. Stojim iza svake svoje reci a dogadjanja na terenu,potkrepljuju moja zapazanja. Ta nasa slabost,posebno dolazi do izrazaja kada igramo na nasoj Marakani. Igramo sa dva isturena napadaca. Laza i Nejc su na krilima. Sa strane im se pridodaju Petko i Dzoni. U sredini su samo Tenk i Milijas. Sledi centarsut, protivnicki skakaci nose loptu u vazduhu i tu nastaju problemi. „Milion“ puta nam se desilo da strepimo i cekamo pomoc Svevisnjeg kada protivnik krene u kontra napad! Krila ostaju gde su se zatekli,bekovi vrlo cesto ne uspevaju da se na vreme vrate i isprate kontru, Milijas i da hoce, ne moze sprintom nazad i jedina nada je da Tenk ili Gogic nekako preseku i zaustave opasnu lavinu koja preti. Ako to ne uspe, onada se dogadja ono sto vec godinama gledamo. Ne postoji iole ozbiljnija ekipa koja na Marakani nije napravila 2,3,4. po nas katastrofalne situacije! Po pravilu,to su kontre gde idu 3.4. njihova igraca u punoj brzini na nasa dva srednja beka i tada sve zavisi od njihove umesnosti. Mnogo puta smo skupo platili ovakve situacije, bilo je ovoga i u Subotu i samo zahvaljujuci bratu Bajku,ostali smo nekaznjeni!!! Trener Stojanovic OVAKVE situacije jednostavno MORA eliminisati!!! Tako nesto se vise ne sme dogadjati, pa makar igrali sa samo jednim napadacem. Sredina terena MORA biti dorasla svakoj situaciji, pa i ovakvim,koje nam se precesto dogadjaju!!! Cenim i postujem postavku „Za gol vise“, medjutim,sada kada smo konacno,favoriti u borbi za TITULU, treba doooobro razmisliti sta je pametnije i celishodnije. Moje skromno misljenje je da treba biti strpljiv,marljiv, uz mnogo kretanja bez lopte, uz to dobro osigurati sredinu i spreciti protivnicke kontre u samom zacetku. Kvalitet imamo pa i da igramo sa jednim napadacem,UVEREN sam da bi utakmice dobijali bez mnogo problema. Bogu hvala, vratio nam se Laza i on je ta PREVAGA! Da smo ga imali jesenas, danas bi tabela izgledala mnooogo bolje po nas. No, dobro,idemo dalje. Imamo dva iskusna stopera,reprezentativnog kalibra,imamo kvalitetne igrace sredine terena,koji MORAJU i MOGU mnogo bolje i pozrtvovanije,imamo napadace evropske vrednosti. Na treneru Stojanovicu je da sve to slozi i da nam igra bude mnogo sigurnija a u isto vreme i delotvornija i efikasnija. Materijala i shtofa za to,itekako imamo!!! Samo su HRIST, Otadzbina SRBIJA i ZVEZDA iznad svega!!! Pozdrav braci sa SEVERA!!!

Reply
Црна Гора ЦЗВ феб 24, 2014 at 21:26

Ako su ti ovo skromna zapazanja,kakva su ti opsirna brate?! 😀

Reply
Владимир феб 26, 2014 at 01:10

Не могу да се сложим са анализом да ми зарад неспсобности Милијаша, треба да жртвујемо напад, јер ми задњих десетак година нисмо имали овакав тандем, који доста знају и допуњују један другог. Ја од почетка сезоне сам би за опцију са два нападача и докле год смо играли у првих пар кола са једним, било је лоше. то што се Дауда не враћа није тачно у потпуности, јер се повлачио, а и зашто и није логично да се оба нападача повлаче, један је за то, а други да остане спреман за контру. Касалица по мени више ни нетреба да добија прилику, јер дечко је класичан сељачки профил фудбалера, који трчи,нема дрлиблинг, и лако пада, и само се буни. Да Милијаш нема калузулу да мора да буде у првој, све би било другачија, и наравно сви смо свесни да он када нема Ковачевића или Гогића, неби био користан на терену, јер ова двојица трче за њега.

Reply
Srba феб 26, 2014 at 17:59

Ti si Vladimire selj.acki posetilac sajta 😀 . Verujes u price rekla kazala. Kao dete od 6 godina razmisljas

Reply
Црна Гора ЦЗВ феб 24, 2014 at 20:12

Nekome se svidja,nekome ne,ali nastavi ti Dejane da pises analize jer su najzanimljiviji sadrzaj ovog sajta.
Sto se tice same analize…necu da ga kritikujem puno,ali milijas nije za vise od 60 min po mecu.Gogic u boljoj formi od Tenka i treba da igra u prvih 11.Isto da kazem za Kasalicu da je sada mnogo opasniji kada igra napadaca.

Reply
Djole-Jagodina феб 24, 2014 at 19:50

Prvo da pohvali novi izgled sajta idemo napred u svakom pogledu!!!!!Znate kako igrajuci fudbal a bio sam stoper kad god bi nasa sredina zatajila mi bi bili pod ogromnim pritiskom pa se tada i desavaju najvece greske tako da ja nebih mogao da zamerim odbrani nista.Dok je sredina odradjivala posao oni su odigrali super a onda u drugom bilo je konfuzije.Ja uporno tvrdim da zbog Milijasa mi nemamo igru i da ce pored njega i mali Kovacevic da se izgubi ali sta vredi kad cim pomenes kapitena odmah lavina krece.On jednostavno nije vise na nivou za to mesto koje pokriva,nema brzinu,nema snagu a igra u sredini.Pa nek neko izmeri njegovo kretanje koje mora da bude od 8-12 km po utakmici da bi zadovoljio tu poziciju.Kovacevic pokusava da pokrije njegovo slabo kretanje pa je i njegov ucinak nula zbog lutanja a to ce se ponavljati i dalje.Zvezda mora da igra agresivno a to je sa kapitenom nemoguce.Jos veci problem imacemo u buduce jer niko ne igra svoje mesto kad sistem pocne da se raspada.Ja sam ubedjen da to vide i u strucnom stabu ali ko zna kakav dogovor imaju.Stojanovic i dalje luta sa taktikom jer cak i da zeli brze nemoze pa inprovizuje stalno a ucinak bojim se da ne bude mali u maju.Nemam nista licno protiv kapitena ali Zvezda je iznad svega

Reply
laki феб 24, 2014 at 20:15

Ja se izvinjavam,mozda sam glup ili umoran,ali kako ovde moze da se ostavi komentar a da nije odgovor na tudji?

Reply
Драган феб 24, 2014 at 20:39

Мало ниже на дну имаш опцију за остављање коментара 🙂

Reply
laki феб 24, 2014 at 23:32

Ljubi brat :** <3 haha

Reply
moravac феб 24, 2014 at 21:02

Svaka cast Jagodinac!!! Pravo u centar. U potpunosti se slazem sa tobom. Kada je sredina terena stabilna,sigurna i cvrsta,nema zime. Pozdrav i svako dobro!

Reply
Sladajac феб 24, 2014 at 18:58

Slazem se u svemu u vezi analize igraca sem Petkovica, da nije bilo njegove dobre igre u napadu ne bi bilo ni dobre igre Lazovica. Kada je pao Lazovic ostao je Petko usamljen i ZAR NIJE PETKO SPRECIO IJEDNACENJE U POSLEDNJIM MINUTAMA UTAKMICE!!!…

Reply
Fornicator феб 24, 2014 at 17:06

Retko hvalim analize učinka fudbalera ovde, ali ovu moram. Oštro, bez dlake na jeziku, i pravo u centar. Bajko opomenut za improvizacije koje mu se stalno ponavljaju, Petko za disproporciju ofanzivnog i defanzivnog učinka, štoperi zasluženo pohvaljeni, Nenadić, Pečnik i Mrđa morali bolje, Laza sve rekao na terenu, a Tenk, Miki i Dauda zreli za klupu – nema šta ni da se doda ni da se oduzme.

Reply
delija феб 24, 2014 at 20:00

jel ti shvatas da je tenk takav zbog milijasa? on mora da trci za dvojicu i sam pokriva sve…

Reply
Fornicator феб 24, 2014 at 22:31

OK, to je vrlo moguće. Čini mi se da je ispao iz forme zbog povrede, ali vredi ga oprobati u timu bez Mikija, pa da vidimo. Zaista je teško krpiti tuđe rupe 90 minuta, i možda je prestrogo poslati Tenka na klupu.

Reply
Mani феб 24, 2014 at 16:59

Zasto koristite hrvatske reci „pospremiti loptu“ „pod uvjetom“ ?!! Blamirate se brate bezveze…

Reply
Александар феб 24, 2014 at 17:37

Аутор, Дејан, живи у Хрватској. Мислим да је разумљиво оно што је желео да каже и да је најбитнији сам квалитет анализе! Поздрав!

Reply
0123456789 феб 24, 2014 at 18:55

O kakvom ti kvalitetu analize pricas. Kao nazivamo komsije franjevcima a kod vas na sajtu lik pise hrvatski, neka pise za osijek , rijeku ili nekog treceg,i onako nije objektivan

Reply
šimin феб 24, 2014 at 22:29

Не могу да верујем да овако нешто неко напише. Кад видим овакав коментар схватим да је Звезда на високом нивоу, на каквом су нивоу њени навијачи. Чини ми се да већина њих мисли да за Звезду могу да навијају само београђани и то само они који живе око улице Љутице Богдана. За нас из Војводине, оне из Хрватске, Црне Горе … очигледно ту нема места, јер се другачије изражавамо. Место да се дичимо што смо највећи словенски и балкански клуб, ми чинимо све да га учинимо што мањим.
Недавно сам чуо да је један од највећих стручњака за српски језик рекао да су Хрвати чувари српског језика. Нама је, с друге стране, много драже да користимо речи које смо преузели из енглеског или неког другог језика.

Reply
0123456789 феб 24, 2014 at 23:29

Prvo ja nisam Beogradjanin, za Zvezdu moze da navija svako, ali na Zvezdinom sajtu da pisu hrvatski jezik to je ispod svakog nivoa. Analizu pise lik koji je dva puta sutnuo loptu u nekoj trecoj ligi i uzima sebi za pravo da omalovazava Milijasa i pise kako je Kovacevic zreo za klupu. Lik onda neka pise blog za nekoga desetog a ne na Zvezdinom sajtu da izbacuje iz ekipe uz Ninkovica glavne igrace na sredini terena. Po meni sramota sajta

STEFAN DELIJA VA феб 24, 2014 at 15:45

Slazem se sa vecinom teksta.. A ponajvise za milijasa valjda ce on na klupu a nine umesto njega. Ekipa nam je sa Mijailovicem na levoj strani najbolje u ligi i ocekujem titulu

Reply
ЦЗХН феб 24, 2014 at 15:39

Слажем се,посебно за голмана.То их је све Максимовић заковао за линију…Ненадићу честитам деби и асистенцију а вама нови изглед сајта.

Reply
Vuk феб 24, 2014 at 14:46

Искрено,допала ми се анализа,мада допадање не значи да је добра. Иначе, изнесено одговара и ономе што ја мислим, мада бих, са чим се вероватно многи не би сложили, дао још неки кредит Милијашу. Тачно је да не игра на нивоу на ком се очекује, али кад буде требало даће свој допринос,ишчупаће нас, сигуран сам, неким слободњаком кад буде било важно. Даудина игра одлично описана,може доста,али некако се не труди, остали су исто тако по мени добро оцењени, мада Ненадић треба још да се доказује, онај центаршут је био можда више срећа него прецизност, али добро… на крају, ко нас је.е, нека они играју добро и побеђују, ми ћемо да певамо и славимо. Напред Звездо!

Reply
Denis феб 24, 2014 at 23:47

Ja sam uvek pristalica napadacke igre, ali sa ovim timom i nezainteresovanim Daudom pokusao bi sa sledecim sastavom:
Bajkovic- Petkovic, Kelhar,Pavicevic, Mijailovic– Kovacevic- Ninkovic,Milijas– Lazovic,Pecnik– Mrdja,
gde bi ispred zadnje linije igrao da li Kovacevic ili Gogic, ispred njih Milijas i Ninkovic dva igraca sa dosta iskustva i koji uvek mogu nekim lucidnim potezom da rese mec, ispred njih dosta ofanzivni po bokovima Lazovic i Pecnik, a Mrdja u vrhu napada, to bi bilo nesto kao Barsa, mislim na formaciju ne stil igra

Reply
zvezdas феб 24, 2014 at 13:55

nine da upadne umesto milijasa i da bude tu protok izmedju leve i desne strane i da gazimo…naravno i mijailovic da se vrati i to je to

Reply
Srba феб 24, 2014 at 13:51

Otkuda nekome ko radi na Zvezdinom sajtu pravo da on pise ko bi trebao igrati a ko ne. Ti znas da Kovacevic i Milijas ne trebaju da igraju. Gde ti radis i koga ti treniras strucnjak, osim sto pises na ovom posrnulom sajtu? Nama nije potreban niko sa strane da unosi nemir, dovoljni smo sami sebi

Reply
Denis феб 24, 2014 at 13:55

Iskreno sam se nadao da ce neko drugi pisati analize, jer ovaj decko cesto preskoci analizirati mec, i uvek je kriticki okrenut prema pojedincima, dok druge dize u nebo bez obzira na greske. I stoji da nam niko nije potreban da unosi nemir. Mi smo sami sebi najveci neprijatelji. Decko sto analizira kosarku daleko je objektivniji od ovog

Reply

Leave a Comment