Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: Кошаркашице дочекују Јагодину

     Кошаркашице Црвене звезде у недељу дочекују екипу Јагодине у оквиру 20. кола Прве женске лиге Србије. Меч се игра у дворани Баскет сити са почетком у 20 часова.

zkk

Црвено-беле су у серији од пет победа у шампионату Србије. Тренутно су друге на табели са 16 победа и три пораза. Испред је само екипа Радивоја Кораћа са скором 18-1, док је на трећој позицији Партизан са 15 победа и четири пораза. Иванка Матић (16,7 поена, 8,4 скока) и Александра Црвендакић (16,7 поена, 6,8 скокова) су у одличној форми и предводе екипу која је у великом налету. Подршку им пружају сјајни скакач Тина Јовановић (14,9 поена, 9,6 скокова) и најбољи асистент лиге Александра Станаћев (8,3 поена, 7,7 асистенција). Звезда је у првом делу сезоне славила у Јагодини са убедљивих 88:73. Црвено-беле су блистале на претходне две утакмице, када су са по 30 разлике савладале Партизану домаћој лиги и Триглав у регионалном такмичењу.

Екипа Јагодине је на претпоследњој позицији на табели са само једном победом и 18 пораза. Јагодина има великих проблема са повредама и већ неколико утакмица играју са знатно скраћеним ростером. Имају две одличне играчице. Јелена Митић има сјајне просеке од 20,9 поена и 7,5 скокова, док је центар Ивана Грубор пропустила неколико утакмица због повреде, а до сада је бележила 20,1 поен, 5,7 скокова и 3,2 асистенције. Значајне улоге имају крилни центар Драгана Николић и крило Бојана Стевановић.

Црвена звезда је велики фаворит на овом мечу и све осим убедљиве победе било би велико изненађење. Чак и да је Јагодина комплетна, тешко би се супротставила захукталој чети Драгана Вуковића.

Црвена звезда – Јагодина

23. фебруар 2014, недеља

Дворана Баскет сити

20:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment