Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Mezenga: „Odgovara mi Zvezdin stil igre“

Bruno Mezenga

Interesantan intervju dao je naš napadač Bruno Mezenga novinaru Mozzartsporta. Intervju prenosimo u celosti.
Raspoložen zbog prvenca u Zvezdinom dresu Mezenga nam je prelistao najsvetlije stranice iz karijere. Prisetio se dana kada je proglašen za najperspektvinijeg igrača Brazila.

„Imao sam 16 godina kada sam početkom 2005.godine. priključen prvom timu Flamenga i proglašen najtalentovanijem igračem u državi. To nije lako izneti kad si jako mlad, jer je suviše rano da bi u glavi bio spreman za toliki pritisak, pogotovo u Brazilu koji ima mnogo izvanrednih igrača. Očekivalo se odmah da postanem veliki igrač i kada mi nije krenulo, usled pritiska javnosti i novinara, stagnirao sam. Međutim sad sam stariji i spreman da pokažem da to nije bila loša procena“, istakao je Mezenga.

Stigao je u Crvenu zvezdu iz poljske Legije gde je bio puki epizodista. Brazilac tvrdi da mu sistem Roberta Prosinečkog mnogo više odgovora.

„Vidi se da trener voli posao, da je veliki znalac, a meni odgovara stil koji on forsira – pas igru, tenički doteranu. Izbegavaju se duge lopte, što je je bila osnovna karakteristika Legije prošle sezone. U takvoj igri nisam jednostavno mogao da dođem do izražaja. To što je bilo u Poljskoj za mene je prošlost“.

Prosinečki je apostrofirao da se Bruno mučio na početku priprema, a i ovih dana u Bad Tacmandorfu i okom laika je uočljivo da mu fizička spreman nije na optimalnom nivou.

„Imao sam pauzu iza sebe i znao sam da me čekaju teške pripreme. Ovo je vrlo važan period za ekipu. Budite sigurni da ću do 28.jula bi početak takmičenja u Evropi biti spreman“, optimist je Mezenga.

Iako je „gušter“ u svlačionici Crvene zvezde, Bruno se uveliko oseća kao deo tima, jer trenutke dokolice u Bad Tacmandorfu krati sa latino ekipom u kojoj su „džombe“ Evandro i Borha.

„Za mene je olakšavajuća okolnost što ima mnogo igrača iz Južne Amerike. Lakše ulazim u grupu, bez problema shvatam sve što šef od mene traži. Zato sam se dobro adaptirao na nov sistem“.

U Brazilu je delio svlačionicu sa Vinisijusom Pašekom koji ga je hranio loptama u Flamengu. Iako je ofanzivna igra Crvene zvezde trebalo da počiva na tandemu Mezenga – Pašeko, Buno kaže da u redovima beogradskog kluba ima još nekoliko igrača sa odličnim dodavačkim sposobnostima.

Prva asocijacija je bio Kristijan Borha.

„On je vanserijski igrač i može da radi za ekipu i mene, isto kao Pašeko. Ali, tu su i Lazović, Evandro, Vešovič, Kadu… Svi su dobri i za mene je važno samo da dobijem upotrebljive lopte i da ulazim u gol prilike“.

Potrebne  informacije o Crvenoj zvezdi Mezenga je dobio od Dejana Ramba Petkovića. Zato i zna šta mu je činiti.

„Zvezda nekoliko sezona nije bila šampion i znam da se od nas očekuje da vratimo oba trofeja. Spreman sam za takav izazov kao i da opravdamo očekivanja publike o čijem vatrenom navijanju sam takođe mnogo slušao“.

Pored Bruna još dvojica članova porodice Mezenga zarađuju novac igrajući fudbal.

„Da i moja braća su poznati igrači. Najstariji Marsel igra u Vasko da Gami, a srednji brat Viktor je član Botafoga. Inače, oženjen sam i moja supruga će uskoro doći u Beograd“.

Повезане вести

19 comments

Leave a Comment