Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаМлађе категоријеФудбал

Омладинска школа добила појачања

Како би у своје редове привукла што већи број талентованих дечака из целе Србије, Омладинска школа Црвене звезде у четвртак 13. фебруара потписала је уговор о пословно-техничкој сарадњи са фудбалском школом „Петар Пуача“ из Новог Сада и академијом фудбала „Дуљај – Топола“ из истоименог града.

imageДиректор Звездиног јуниорског погона, Срђан Васиљевић, није крио задовољство постигнутим договором и новооствареном сарадњом.

– Сматрам данашње озваничење сарадне веома важним даном за фудбалски клуб Црвена звезда. Настављамо са праксом потписивања уговора са школама фудбала у Србији и то сматрам врло позитивним трендом. До сада смо пословно-техничку сарадњу остварили са 20 школа фудбала. На тај начин желимо да имамо много бољи увид у број талената који стасава у српским клубовима. Верујем и да ће сарадња са школама Петра Пуаче и Јоакима Дуљаја бити успешна, дугорочна и на обострано задовољство – истакао је директор Звездине Омладинске школе.

Школа фудбала Јоаким Дуљај из Тополе основана је 20. јуна 2009. године и у својим редовима има 80 играча.

– За неколико месеци прославићемо пет година од оснивања клуба. Захвалио бих се Црвеној звезди, као највећем клубу у Србији на пруженој шанси, и очекујем успешну сарадњу. Потписивањем једног оваквог уговора, сви млади фудбалери из малих средина као што је Топола, добиће прилику да, уколико покажу квалитет и таленат, евентуално једног дана постану чланови нашег најтрофејнијег клуба – навео је Јоаким Дуљај.

Са још већим бројем клинаца ради школа фудбала „Петар Пуача“ из Новог Сада која је основана на данашњи дан пре осам година и у својим редовима има 260 дечака. У протеклом периоду успели су да освоје 13 титула првака Србије у разним категоријама, 52 играча су тренутно чланови најбољих клубова у нашој земљи, а 22 играча су репрезентативци Србије у млађим категоријама. Први човек новосадске фабрике талената, такође, радиће и као скаут Црвене звезде на територији Војводине, задужен за млађе категорије.

– Велика ми је част што сам поново део Црвене звезде – рекао је на почетку некада и сам члан Звездине Омладинске школе Петар Пуача и наставио:

– Великом обавезом сматрам то што ћу радити скаутинг на територији Војводине за клуб који је европски и светски шампион. Конкретно, школа фудбала „Петар Пуача“ је најтрофејнији колектив са 13 освојених титула. Захваљујем се свима у клубу, председнику Драгану Џајићу, мом тренеру Владимиру Петровићу – Пижону и свима другима који су учествовали у остваривању ове сарадње. Учинићу све да радим у интересу Звезде – закључио је Петар Пуача.

Постигнуте договоре у најскорије време верификоваће и Управни одбор фудбалског клуба Црвена звезда.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

krvavi zvezdas-DE феб 13, 2014 at 17:17

Cilinsek je dosao na preporuku Nineta..ugovor ce mu biti samo do kraja sezone…igrati nece..i nece primati platu..vise ga ostavili iz sazaljenja

Reply
aleksandar sd феб 13, 2014 at 20:05

Primace 1000e mesecno i na kraju ce nas tuziti zbog 5000e. Eto takvi dolaze, zalosno je sto jedan ovakav polu amaterski fudbaler moze i da prismrdi da igra u prvom timu. I jos neki ovde i podrzavaju takve stvari.

Reply
Srba феб 14, 2014 at 00:30

Ajde krvavi kako te nije blam posle jucerasnjih, a i proslosedmicnih izjava da se i dalje pojavljujes na ovom sajtu

Reply
Koks zvani Voks феб 13, 2014 at 15:45

Ne vezano za ovo..Cilnisek prosao probu,ej?! 😯
Covek koji 2 godine loptu nije video da dodje..Pa ono,mislim stvarno mi nije jasno bolje nekom klincu da su ponudili ugovor.
1.Manji ugovor SIGURNO
2.Drugo i najbitnije,“grizao“ bi vise nego ovaj matorac od 32
Prelazni rokne zelim komentarisati,JAD I BEDA..A sto se tice blokada to nam se SVAKI,ali SVAKI prelazni rok desava.I tako nas najtrofejniji tone i tone..
Razocaran sam,mnogo.

Reply
Srba феб 13, 2014 at 20:30

Nije valjda? Da li je informacija tacna? Ako jeste ovo je zavrsni samar od strane uprave. Potpisati ugovor sa likom koji se prestao baviti fudbalom i koji 3-4 godine nigde nije igrao je ispod svakog nivoa.

Reply

Leave a Comment