Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Ковачевић: Рад на припремама улива оптимизам

Један од најстандарднијих играча Црвене звезде по питању форме у јесењем делу сезоне, Александар Ковачевић и током припрема у Словенији показује константност у понављању добрих игара. Повреда колена коју је доживео на мечу против Радничког из Ниша јесенас одвојила га је на кратко од терена.

aleksandar-kovacevic-foto-cz-1373020885-335071Сада је на радост тренера Стојановића и армије навијача са младим репрезентативцем Србије све у реду, и за очекивати је да омалени везиста да велики допринос најтрофејнијем српском клубу у пролећним сусретима. На јучерашњем мечу против Горице мало му је недостајало да се упише у стрелце, међутим његов одличан ударац зауставила је пречка.

– Одиграли смо веома тешку утакмицу. Противник се представио као организован тим који у својим редовима има неколико добрих појединаца. Свима нам је значила провера против Горице и наравно победа коју смо остварили. Поседујемо квалитет и екипни и појединачни, верујем да ћемо победнички низ наставити и када се шампионат настави – оптимиста је Ковачевић.

Повреда колена у професионалном спорту спада у категорију најопаснијих и врло често може да зада велике проблеме и главобоље. Ипак, великим радом и жељом, задњи везни Црвене звезде успео је све да превазиђе и спреман дочекује премијеру против Јавора.

– Наравно да сам срећан због тога што сам у потпуности залечио повреду. Не размишљам више о томе, већ сам максимално сконцентрисан на тренинге и утакмице које нам следе. По повратку у Београд, следи нам „генерална проба“ против Смедерева, а затим и меч са Јавором за бодове. Рад и резултати које смо постигли на припремама дају нам за право да се надамо остваривању највиших циљева. Имамо још времена да се додатно уиграмо, а онда из утакмице у утакмицу да побеђујемо ривале, и коначно освојимо титулу. Не треба да размишљамо много унапред, има 15 утакмица до краја – истакао је млади репрезентативац Србије.

Он такође истиче да је у екипи створена шампионска хемија неопходна за постизање жељених резултата.

– О томе каква нас атмосфера и другарство красе можда најбоље говоре изјаве старијих играча који наглашавају да никада нису били у тиму које краси овакво другарство и повезаност – закључио је Александар Ковачевић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment