Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Crvena zvezda – Slovačko 1-0

Stadion: Unteršicena
Gledalca: 200
Sudija: Zoltan Šarko (Mađarska)

Za Crvenu zvezdu nastupaju:  Bajković, Mikić, Mijailović, Vilotić, Tošić, Kovačević, Dimitrijević, Evandro, Lazović, Borha i Perović.

10. minut, Slavko Perović je lepo utrčao u kazneni prostor ali mu je lopta pobegla posle akcije Evandra i Tošića. Da je naš napadač uspeo da je prihvati, bio bi u izglednoj gol prilici.

17. minut, Borha je na levoj strani dobio odličnu loptu od Dimitrijevića, ušao u šesnaesterac skroz iskosa sa leve strane, šutirao, ali je golman odbranio.

26. minut, nakon jednog kornera za Crvenu zvezdu, lopta je stigla do Milana Vilotića na levoj strani šesnaesterca. Vilotić je uputio dobar centaršut na drugu stativu, gde je ispred Evandra u poslednjem trenutku intervenisao defanzivac Slovačkog, i izbio loptu u korner.

Kraj poluvremena.

Odigrano je izuzetno tvrdo poluvreme koje je incirala češka ekipa tvrdom igrom i udaranjem bez lopte, ali naši igrači nisu ustuknuli, već su uzvratili istom merom.

Uprkos tome, Zvezda je imala izglednije prilike, dok je najveću opasnost česki tim Zvezdi zadavao preko visokog centarfora koji neodoljivo podseća na Nikolu Žigića. Ipak, Vilotić i ostali defanzivci su uspevali da reše sve opasnije situacije.

Počelo je drugo poluvreme. Kadu je ušao u igru umesto Evandra, dok je Vešović ušao umesto Dimitrijevića. Vešović je otišao na desni bok, a Lazović je zauzeo poziciju na kojoj je igrao Dimitrijević. Takođe, Reljić je ušao u igru umesto Mijailovića i otišao na poziciju levog beka, dok se Tošić pomerio na mesto štopera.

51. minut, Reljić je imao dobar prodor, odigrao je dupli pas sa Lazovićem, a zatim i šutirao, međutim bio je izblokiran. U nastavku akcije i Perović je imao šansu, ali je zakasnio da loptu glavom sa pet metara sprovede u mrežu.

60. minut, Borha je uputio dobar udarac sa dvadeset metara, ali se istakao golman Slovačkog dobrom intervencijom.

62. minut, Vešović je fauliran u blizini korner zastavice. Upućen je centaršut sa desnog „skraćenog kornera“ na drugu stativu, Borha je bio sam, ali šutira preko gola sa četiri metara.

64. minut, sjajan prodor Tošića po levoj strani, došao je do same gol-aut linije i uputio oštar centaršut po zemlji. Perović je natrčao na loptu na prvoj stativi i šutirao, ali je lopta prohujala nekoliko centimetara pored stative.

66. minut, GOOOOL! Odlična akcija Borhe, Mezenge, Vešovića i Stojkovića, koji je oštro centrirao po zemlji u peterac, a Mezenga u svom drugom kontaktu sa loptom, sa pet metara zatresao mrežu. 1:0 za Crvenu zvezdu!

71. minut, Savio je ušao u igru umesto Nenada Kovačevića.

84. minut, akcija po desnoj strani. Vešović je ušao u šesnaesterac, uputio povratnu loptu do Lazovića koji levom nogom šutira pored stative, sa oko 12 metara. U međuvremenu je i Mihajlović zamenio Vilotića.

87. minut, nakon centaršuta Reljića, Mezenga je bio povučen ali sudija nije svirao penal.

89. minut, Borha je prošao po levoj strani, odigrao dupli pas sa odličnim Lazovićem i šutirao iz gotovo mrtvog ugla sa leve strane. Gađao je suprotan ugao, ali je bio izbliokiran. Iz kornera koji je nakon toga usledio, ponovo je Borha ušao u kazneni prostor, gađao Savia na drugoj stativi, ali je defanzivac Slovačkog izbacio u polje.

Utakmica je završena.

Повезане вести

182 comments

Leave a Comment