Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Милуновић: „Приоритет нам је уигравање“

milunovicФудбалери Црвене звезде убедљивом победом над екипом Слободе из Тузле потврдили су добру форму на припремама у Словенији. Тренера Стојановића можда највише треба да радује физичка спрема његових изабраника с обзиром да су црвено-бели у сусретима са Домжалама и Тузлацима утакмице решавали у других 45 минута.

Нинковић, Печник и Милуновић затресли су мрежу тима који са клупе предводи Мирослав Ћира Блажевић. Такође, познато је да сваки гол, без обзира да ли је постигнут у пријатељском или званичном мечу додатно подиже самопоуздање код играча. Млади репрезентивац Србије Лука Милуновић током контролних мечева у Словенији до сада се два пута уписао у листу стрелаца и на тај начин стручном штабу задао слатке муке када је у питању избор најбољих 11 пред наставак сезоне.

– Веома ми је драго због гола који сам постигао, али сматрам да је још важније то што смо победили добру екипу Слободе. Приоритет нам је уигравање пред предстојећу полусезону. Наравно, трудићемо се уз то да савладамо све ривале на припремама и тако додатно подигнемо самопоуздање и атмосферу у тиму – нагласио је Звездин „орлић“.

Битан податак везан за Црвену звезду гласи да је одбрана најтрофејнијег српског клуба у до сада одиграна четири дуела у Копру примио само један гол.

– Познато је да одбрана креће од напада. Уколико нападачи изврше притисак на последњу линију ривала, саиграчима који играју ближе нашем голу биће олакшан посао. Сви имамо максимално поверење једни у друге, и верујемо у квалитет који поседујемо, како појединачно, тако и као колектив. Конкретно у мом случају, трудим се да се докажем на сваком тренингу тренеру Стојановићу, да напредим своју игру, и да на тај начин зарадим минутажу у пролећној полусезони, већу него што сам имао јесенас – истакао је Милуновић.

Тренутна оцена припремног периода је више него позитивна за Црвену звезду. Екипа побеђује, игра је на завидном нивоу, повређених нема.

– Изузев неколико ситних проблема појединаца са скочним зглобом и коленом, сви смо здрави. Претходних дана смо мењали подлогу, тренирали смо и на вештачкој и на природној подлози тако да су настале повреде нормална појава. И време нам у појединим данима није ишло на руку, јер је било доста падавина. Општа оцена је да смо квалитетнији него јесенас, богатији за шест месеци заједничког играња, и управо шансу и разлог за оптимизам видим у колективу. Пружићемо максимум у сваком мечу у првенству, јер само тако можемо да очекујемо прилику да првенство завршимо као првопласирани. Ако тако буде, зграбићемо је са обе руке – констатовао је Лука Милуновић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

vaske феб 8, 2014 at 09:45

Bravo DA JEDAN NAPADAC ZNA STA MORA ,,,,, A TO JE

AKO IZGUBIS LOPTU, PROPADNE NAPAD MORAS SE VRATITI JER PUCE KONTRA A NE DA GLUMI FAULLLL!!

Reply
ses феб 7, 2014 at 13:55

Kolko god ga voleo ko igraca,on je deckoo mnogoo nak*rcen 😀
u sportsku je jednom dosao sa kerom svojim u skolu,a kad su mu jednom lupali samare cutao.. 😀
al mnogo ga volim ko igraca,ne znam sro

Reply
... феб 7, 2014 at 20:05

Ajde klinjo, jel ti lupas samara…

Reply
laki феб 7, 2014 at 13:54

Kolko volim ovog igraca to nije normalno…

Reply

Leave a Comment