Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКлупска дешавањаРукомет

Рукометном клубу виси лиценца, шта чека Спортско друштво?

Сутра истиче рок за плаћање лиценце рукометном клубу, гарант Спортско друштво Црвена звезда показало је неозбиљност и немарност.

rk_grb

Да ли је рукометни клуб можда члан неког другог СД? У неким нормалним околностима, некој другој земљи би овакве ствари представљале нормалну околност којој би требао један разговор да се реши. Рукометни клуб Црвена звезда нема противнике на терену и у савезу, већ у својој „породици“ и међу „својима“. Зар је могуће да мајка не жели свом детету добро? Пребацивање одговорности са једне на другу страну, као лоптице у тенису, остављање за последњи моменат и онда јурњава као на Формули, зашто?

Који су то људи који себи дају за право да у име Црвене звезде раде овакве ствари? Ко то и зашто има право да одређује који клуб је битан? Колика политичка моћ и залеђина је потребна да би неко некажњено могао олако да препушта ствари случају, а онда у „пет до дванаест“ изађе као херој, спасилац и маже очи јавности и навијачима? Да ли је стварно жеља и идеја да се Црвена звезда угаси, прода, сруђи…? Ја не желим да у верујем у то, али однос према рукометном клубу водећих структура ме демантује.

РК Црвена звезда је, у међувремену, стала на ноге и кренула напред. Очигледно, са омчом око врата, коју овог пута у рукама имају људи из Спортског друштва. Дошли су нови људи, враћају се дуговања, дошла су нова појачања, креће се у борбу за титулу, али како када они који би највише требали то не желе, неће, не интересује их или шта већ желе?

Ситуација је кристално јасна. И она је требало да се реши у октобру 2013. СД Црвена звезда је гарантовало за РК Црвена звезда плаћање лиценце за учествовање у Суперлиги. Није испунила обећање, а рок истиче сутра. Уколико сутра, петак 7. фебруар 2014, СД Црвена звезда не испуни дату гаранцију клуб неће моћи да настави такмичење у Суперлиги и биће му одузети бодови.

Клуб је у оваквој ситуацији немоћан. Апелујемо на одговорне људе СД Црвена звезда да током сутрашњег дана испуне гаранцију дату за рукометни клуб, плате лиценцу, спасу част и образ и допусте једном од најтрофејнијих клубова Црвене звезде да припишу још један трофеј. Поред оваквих „пријатеља“, непријатељи су небитни. Није битно шта ће урадити онај испред тебе, када ће те издати онај иза тебе.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

5 comments

Samo ti феб 6, 2014 at 22:05

Apelujem da su zasluzili podrsku na svom terenu jer u gostima uglavnom imaju podrske gde igraju van Bg-a.

Reply
Kastro феб 6, 2014 at 21:59

Zar opet. Na celo SD treba postaviti Jelenica ili Covica. Daj pomozite ovim momcima, to je sica u odnosu na kosarkase i fudbalere a njima mnogo znaci

Reply
mariachi феб 6, 2014 at 22:03

Treba smeniti sve redom i postavidi mlade ljude dosta vise politicara u sportu!

Reply
Kastro феб 6, 2014 at 23:35

Ok politicare treba izbegavati, ali ovo je jedna od najosetljivijih pozicija u Zvezdi a mozda i najosetljivija i treba neko sposoban i vest, iskusan,namazan a ne neko mlad i neiskusan. Zato sam rekao Covic, mada ni Jelenic ne bi bio los izbor, bar ja tako mislim a verujem i vecina

Reply
sanja феб 6, 2014 at 21:42

Stvarno nema smisla.OImamo trenutno najbolji tim,a ovo im radimo!! Ljudi dozovite se pamaeti!

Reply

Leave a Comment