Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Келхар: „Имамо квалитет, те с правом и велика очекивања“

kelhar dejanДоласком двојице централних бекова, Саве Павићевића и Дејана Келхара Црвена звезда умногоме је ојачала бедем испред Бајковићевог гола. Обојица штопера су искусни интернационалци, који својим знањем треба да допринесу успесима екипе у преосталих 15 пролећних „борби“ за титулу.

Последњи се црвено-белима у Порторожу прикључио управо словеначки репрезентативац који је већ имао прилику да сарађује са тренером Славишом Стојановићем, што би требало да убрза период прилагођавања Келхара.

– Стигао сам у Словенију, упознао саиграче и што је најважније почео са тренинзима. Искрено никада нисам имао проблем са привикавањем и уклапањем у екипу. Очекујем да сада то иде још брже, јер сви говоримо исти језик. Стигао сам из Азербејџана, односно Турске где сам од 5. јануара био са својим бившим клубом на припремама. Немам проблем са физичком спремом, и сигурно да ћу за почетак сезоне бити максимално спреман – рекао је Келхар.

Примарна позиција словеначког репрезентативца је место штопера, с тим што по потреби може да заигра и уз десну аут-линију на позицији бека.

– Знам себе и најбоље партије и најбоље игре могу да пружим у централном делу одбране. Да ли на левој или десној страни, потпуно је свеједно. Такође, принудно бих могао да играм десног сполњег, међутим, на штоперу сам далеко кориснији – открива изабраник Срећка Катанеца у националном тиму „змајчека“.

Новог играча Црвене звезде у Порторожу је дочекало добро познато лице, саиграч из репрезентације и дугогодишњи пријатељ, Печник.

– Нејца познајем дуго, више од десет година. Ради се о одличном момку, и веома ми је драго што се, како ми је рекао одлично снашао у Београду. Гледао сам неколико утакмица Црвене звезде у јесењој полусезони, али свакако да ћу праву атмосферу Маракане осетити тек када будем заиграо. Предност је и то што познајем тренера. Трудићу се да максимално професионално извршавам његове замисли, јер када играч испоуни све задатке које му постави „шеф“, онда су сви задовољни – истакао је 29. годишњи фудбалер најтрофејнијег српског клуба.

Иако је „дебитант“ у српском фудбалу, Дејан Келхар упознат је са циљевима екипе у наставку сезоне.

– По природи сам увек оптимиста. Желим што пре да се уклопим у систем игре и да помогнем тиму. Нема сумње да имамо квалитет, да смо одлична екипа како на терену, тако и ван њега, и да узимајући све то у обзир с правом имамо велика очекивања – закључио је Дејан Келхар.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

11 comments

veliki pravi zvezdas феб 8, 2014 at 21:54

Dobrodosao u nasu Crvenu Zvezdu imenjace Kelharu pa da sa tobom osvojimo titulu ove godine 😀

Reply
casa bez dna феб 7, 2014 at 18:08

ZAVRŠENA je saga o prelasku Marka Vešovića u Torino.

Crnogorski internacionalac je u petak zvanično potpisao ugovor sa „bikovima“ i biće od narednog kola u konkurenciji za mesto u timu.

Crvena zvezda nije dobila ništa od ovog transfera, jer je Vešović otišao kao slobodan igrač, ali je zato Pini Zahavi zaradio dva i po miliona, pošto ga je Torino otkupio od njegove agencije.

Reply
Dragan LiBe феб 6, 2014 at 20:19

Fali nam makedonac i hrvat,pa da opet krenemo u pohod 😀
A sad ozbiljno,za sad 2/2 s slovencima(racunam i Jaku Blazica) Kelhar mora da se dokaze…

Reply
Zvezdino dete феб 6, 2014 at 19:01

Jos da si upola dobar kao Pecnik bio bi to zaista pun pogodak..ali videcemo,vreme ce pokazati

Reply
cigan sa zapadne tribine феб 6, 2014 at 20:34

..jos da je upola dobar kao Pecnik ??!!!!!! pa sta je taj Pecnik , neka svetska klasa ? Roben ? Ozil ? Matic ? A , da , bas sam nezahvalan , pa mi smo prvi na tabeli sa deset boda prednosti zahvaljujuci Pecniku ! i jos s dobio 9 plusa ??!! Ocigledno da je godinama losa Nasa Zvezda ostavila traga i na navijacima …

Reply
Srba феб 6, 2014 at 20:44

😀 ja dao jedini minus, bas zbog toga da je upola dobar. Zadovoljan sam kako Pecnik igra, ali napisati da bude upola dobar kao on, to je van pameti. Da je bio najbolji u jesenjem delu ni tada ne bi bilo previse smisla.

Reply
Srba феб 6, 2014 at 20:47

Cigane sa zapadne tribine, ne shvatas da danasnje delije to jest vecina ne zna sta je kvalitetan igrac. Pa Pecnika ne mozes porediti sa Lazovicem, a tek sa nekadasnjim asovima: Jankovicem, Jovanom Stankovicem, Savicevicem… Ponavljam Pecnik je bolji nego sto je vecina ocekivala, ali ni priblizno dobar koliko ga hvalite. Jesenas mu je falilo mnogo snage, nadam se da je to popravio.

Reply
Estrella Roja феб 6, 2014 at 21:00

Problem leži u tome što smo mi,navijači Zvezde,spustili toliko kriterijume oko vrednovanja igrača,te nam neko ko iole odskače od naše lige,a Pečnik nesumnjivo pruža partije iznad proseka u našoj jadnoj ligi,izgleda kao Bejl ili Falkao :mrgreen:
Sećam se da je posle onog šampionskog tima,negde 92-93, igrao za Zvezdu četiri godine(i to duge) Nikola Radmanović(zadnji vezni).Bio sam ubeđen da je to najgori igrač u istoriji kluba,što verovatno do tog vremena i jeste bio slučaj,međutim,vremenom je prošla masa ispod prosečnih nazovi fudbalera,tako da bi dotični igrač bio verovatno jedan od boljih u ovom timu Zvezde.To iz ove perspektive ,tvrdim,doduše teška srca 🙁 .

Reply
Fornicator феб 7, 2014 at 00:07

E, bravo za prisećanje i za poređenje, sećam se Radmanovića dobro, i isto sam mislio za njega što i ti, gledajući kako ga Ćirić ponižava u derbijima. A danas bi nam takav verovatno gradio igru…

Reply
Estrella Roja феб 7, 2014 at 16:17

Upravo tako ,druže!Ćirić je zahvaljujući derbijema sa Zvezdom(ponižavanje Radmanovića) dobio poziv u Barseloni,gde je verovatno bio u top 5 promašaja kluba svih vremena.

@Teks Viler Kamo sreće da je ostao do kraja vezan za mali fudbal :mrgreen: .Njegova „brzina“ verujem da bi došla do punog izražaja.

Teks Viler феб 7, 2014 at 10:14

Nikola Radmanovic je bio majstor malog fudbala!

Reply

Leave a Comment