Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Рашко Катић премашио границу од 1000 поена у дресу Звезде

Центар Црвене звезде Рашко Катић, постигао је свој 1000. поен за клуб са Малог Калемегдана у победи против подгоричке Будућности у АБА лиги. Стамени кошаркаш црвено-белих игра одлично у последњих неколико утакмица и полако се враћа у форму из претходне сезоне.katic_zakucava

Катић је у редове Црвене звезде први пут стигао у јануару 2004. године. У клубу је провео једну годину. Није много играо у свом првом боравку у Звезди, а треба имати у виду да је кошарку почео да тренира тек са 19 година, па је у то време још увек био играчки недовољно искусан, а црвено-бели су му били први велики клуб у каријери.

Нагли успон доживео је у дресу немачког Тибингена, где је одиграо четири сезоне и постао један од најбољих центара у лиги. У сезони 2007/08 бележио је просечно 15,2 поена и 8,3 скока по утакмици. Потпуно се афирмисао, а касније је наступао за Хемофарм и Партизан.

У Звезди је поново заиграо од лета 2012. године. Његов долазак није наишао на позитиван став код навијача Звезде, али их је Рашко својим партијама и односом према дресу врло брзо придобио и постао један од омиљених кошаркаша Звездине публике.

Освојио је национални куп 2013. године, у једној од анкета навијачи су га изабрали за најбољег играча екипе у сезони, а постао је и најстарији дебитант у репрезентацији Србије са више од 32 и по године и наступио на Европском првенству у Словенији.

Ове сезоне је због поведе скочног зглоба био у нешто слабијој форми, али у последњих неколико мечева је поново онај стари. Рашко је у правом тренутку почео да пружа партије које се од њега очекују, јер у наредним данима кошаркашки клуб Црвена звезда брани трофеј у националном купу, па је потребан максимум од сваког играча у тиму.

Игра баскет пије Лашко … Катић Рашко !

Повезане вести

10 comments

Koks zvani Voks феб 4, 2014 at 10:43

Igra basket,pije Lasko.. 😎
SVAKA CAST MAJSTORE!

Reply
Miljan феб 4, 2014 at 10:12

ljudi zahvaljujuci Rasku
I FEEL DEVOTION!!!
setite se prosle sezone i f4 ABA… ON nam je doneo Evroligu!

a sada malo ozbiljnije
Kad ce vise to pojacanje na trojci? Ne moze Simonovic da bude prva trojka jer za to nema kvaliteta!
Evo oni “Dodirni mi kolena“ dovedose Saleta Pavlovica koji je igracina za nasu ligu, vraca im se Bertans, onaj Kinsi sve bolji i bolji a dobro je poznato da Guda dize formu svog tima za kraj.
Ne kazem ja da mi igramo lose! Naprotiv… mi igramo super al hvali prva trojka ne mogu Simonovic i Lazic da drze tu poziciju NEMAJU KVALITET a to sto ih mi volimo sto su oni borbeni to ostavimo na drugu stranu.
I pozdravio bi reprezentativca u pecanju sarana gosp. Darka Milicica!
Ugledaj se na Sasu Pavlovica!

Reply
wdad феб 4, 2014 at 11:28

Sta ste se uplasili Pavlovic? Koj vam je moj? Nije covek igrao celu godinu a i ono sto je igrao je ocajno, pogledajte mu statistiku i procente suta.

Reply
Miljan феб 4, 2014 at 11:48

Brate nemoj da me razocaravas svojim komentarom!
Jel znas ti sta je Pavlovic za ovu ligu?? Pa brate ubice svaku utakmicu a to sto nije igrao poslednjih godinu dana ne znaci da je zaboravio da igra i da nije trenirao 😀
On u ovom trenutku bi mogao da igra u bilo kom evroligaskom klubu bez problema. Postoji velika razlika izmedju igraca koji greje klupu u NBA i igraca koji pika loptu po ovim nasim terenima a Pavlovic nije bas toliko bio na klupi

Reply
wdad феб 4, 2014 at 11:49

Moje licno misljenje je da je Milosavljevic trenutno bolji od njega.

Reply
ja феб 4, 2014 at 12:22

Slazem se da je Milosavljevic bolji od Pavlovica.

Baki феб 4, 2014 at 14:05

Tako je. Milosavljevic mozda generalno nije bolji od Pavlovica ali je za ovaj trenutak (do kraja sezone) i za ovaj tim dervisa mnogo korisniji. Pavlovic ce nakon pauze odigrati par utakmica dobro, na svezinu, i onda ce da padne kada dodju svakodnevni treninzi i mnogobrojne utakmice. E sada, da li ce se iz tog pada dici do kraja sezone ili ne, videcemo…

Fornicator феб 4, 2014 at 14:42

Ma, tu nema spora, Milosavljević je mnogo dobar u oba smera, i bog nas je pogledao što neće igrati. Ali, mislim da će Pavlović biti od pomoći groblju, jer će Bogdanović i Kinsi dobiti još prostora. U svakom slučaju, nadam se da Radonjić već sprema taktiku za duele sa njima.

Zvezdaš феб 4, 2014 at 09:05

Raško je veoma dobar igrač i vrlo važan za Zvezdu! Sva podrška majtore, samo maximalno u svakom meču… Od >Zvezde se uvek očekuju maximumi i trofeji!

Reply
nidzo феб 4, 2014 at 07:50

do pobede sa nama tiiiiii…..

Reply

Leave a Comment