Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

Звезда у четвртфиналу дочекује Нант

Koprivica
Koprivica

Црвена звезда је ове сезоне имала право учешћа у Лиги Шампиона. Клуб је одлучио да се то такмичење ове године прескочи, па је према правилима ЦЕВ-а, Звезда почела да се такмичи у Купу Изазивача.

Као што је сада већ познато, Црвена звезда пласирала се у четвртину финала Челенџ Купа.

Црвена звезда је стартовала у другом колу квалификација овог такмичења. Ривал је био Хурикани из Финске. Црвено-бели су у првом мечу победили 3:1, а затим у реваншу изгубили, резултатом 3:2. Међутим, према пропозицијама овог такмичења, Звезда је и поред пораза, на основу освојених бодова, прошла у наредну рунду.

У наредној рунди, у шеснаестини финала, Црвена звезда, извукла је румунску екипу – Волеј Залау. Почетак није обећавао, јер су црвено-бели, први меч изгубили максималним резултатом, 3:0. Ипак, наши шампиони нису поклекли, већ су на домаћем терену, савладали Залау идентичним резултатом, 3:0. Златни сет је одлучио, па је Звезда победом од 15:11 обезбедила пролаз у осмину финала.

У осмини финала, Звезду је дочекао француски Шомон. Звезда је поново играла први меч у гостима, овога пута, успешније него у претходној рунди. Црвено-бели су у првом мечу, савладали Французе резултатом 2:3, а затим победу потврдили јуче у Шумицама, након тријумфа од 3:1.

Црвена звезда, направила је велики успех, тиме што се пласирала у четвртфинале једног европског такмичења. Наредни противник нашег тима је француски Нант, који је до четвртфинала стигао након невероватног преокрета. Нант је први меч изгубио максималним резултатом, затим је, истим резултатом победио у реванш мечу, против екипе Тикерит из Финске, а о четвртфиналисти, одлучио је златни сет.

Први меч четвртфинала, наш тим игра на домаћем терену, у Шумицама, 5. фебруара, док ће се реванш меч одиграти недељу дана касније, 12. фебруара.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

Zvezdaš јан 23, 2014 at 09:17

Molim sve Delije da 05.02. dođu u Šumice i podrže momke jer su zaslužili!
Nemojmo da se zadovoljavamo i da pričamo kako je ovo veliki uspeh, računi se svode na kraju, Zvezda sigurno može puno u Evropi. Idemo Zvezdo do pobede maksimalne u Šumicama, nisu Francuzi jači od nas.

Reply
dexy122 јан 23, 2014 at 01:26

Mislim da su pomalo nezasluzeno danas svu paznju odvukli kosarkasi. Mislim svaka cast i jednim i drugim, ali mislim da je veci podvig odbojkasa nego kosarkasa. Od kosarkasa se ocekivalo da pobede, a odbojkasi su morali itekako da se namuce da prodju u cetvrtfinale. BRAVO MOMCI!

Reply

Leave a Comment