Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: Кошарка (Ж), Радивој Кораћ – Црвена звезда

Кошаркашице Црвене звезде у суботу гостују екипи Радивоја Кораћа у дербију 14. кола Прве женске лиге Србије. Меч се игра у београдској хали “Спорт Еко“ са почетком у 19 часова и 30 минута.

koraczvezda

Ово ће бити четврти сусрет можда и два најбоља тима у Србији ове сезоне. Црвено-беле воде у победама са 2:1. Изабранице Драгана Вуковића су два пута савладале екипу Кораћа у регионалној лиги (67:57 и 81:67), док су у првом колу домаћег шампионата поражене резултатом 59:69. Последњи међусобни меч Звезда је убедљиво решила у своју корист у оквиру регионалне лиге, а екипа Радивоја Кораћа је још увек непоражена у домаћем шампионату са импресивним скором 13-0, док су црвено-беле на трећој позицији са 11 победа и два пораза.

Кошаркашице Звезде су на бројним тимским и индивидуалним статистичким листама у самом врху. Александра Црвендакић је уз Ивану Грубор из редова Јагодине најкориснија играчица лиге са 299 индексних поена и други стрелац шампионата са 219 поена (просечно 16,8 по мечу). Плејмејкер Александра Станаћев је најбољи асистент првенства Србије са 7,2 успешна додавања по утакмици. Тина Јовановић је у седам утакмица бележила 16,1 поен и 9,7 скокова, док је Иванка Матић на три утакмице од доласка остварила 14,7 поена и осам скокова по утакмици.

Екипа Радивоја Кораћа се појачала у првенственој паузи. Из редова Партизана у клуб је стигла крилна кошаркашица Јелена Антић. Иначе, екипу Паризана су напустиле две најбоље играчице Хајдана Радуновић и Александра Вујовић, као и Марија Прља, тако да ће бити врло ослабљене у наставку сезоне. Тим Радивоја Кораћа рачуна на већи број квалитетних кошаркашица, и то је велика снага ове екипе, али их је Звезда потпуно неутралисала у последњем међусобном дуелу. Центар Јелена Максимовић (пре неколико сезона први стрелац Звезде) је лидер тима у поенима (13,3) и скоковима (7,7). Подршку јој пружају Тамара Капор (13,1 поен, две украдене лопте) и талентована Кристина Топузовић (9,8 поена), док Снежана Чолић (8,8 поена) и Сања Мандић (8,5 поена, 4,4 скока, 3,8 асистенција, 2,2 украдене лопте), често доносе превагу у корист своје екипе и представљају ослонац игре Звездиног наредног противника.

Ако црвено-беле буду на нивоу игре из финиша минуле године могу да се надају брејку против екипе која носи име једног од најбољих кошаркаша које је Европа икада имала. Звезда мора брзо да заборави лошу игру и пораз из Подгорице од среде, а уколико се укаже прилика треба забележити што убедљивију победу, како би се анулирао минус из првог кола, када је тим Кораћа славио са плус десет.

Радивој Кораћ – Црвена звезда

18. јануар 2014, субота

Дворана: Спорт Еко, Београд

19:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment