Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: Кошарка (Ж), Будућност – Црвена звезда

    Кошаркашице Црвене звезде ће први меч у 2014. години одиграти у Подгорици против екипе Будућности, у оквиру осмог кола групе б, Међународне женске регионалне кошаркашке лиге. Утакмица се игра у среду у дворани “Морача“ са почетком у 20 часова.

buducnostzvezda

Црвено-беле су тренутно друге у групи б са скором 4-3, док је Будућност трећа са три победе и четири пораза. У првом делу сезоне Звезда је славила у Београду са 86:82. Изабранице Драгана Вуковића су после паузе напуниле батерије и у Подгорицу иду да се надигравају и покушају да остваре победу која би их знатно приближила пласману у четвртфинале плеј-офа. Велики квалитет и таленат Александре Црвендакић, Александре Станаћев, Тине Јовановић и Иванке Матић гарантују да Црвена звезда неће олако препустити бодове Подгоричанкама. Тина Јовановић је лидер регионалне лиге по просеку скокова по утакмици (15,6), док је Александра Станаћев најбољи асистент регионалног такмичења са тачно девет успешних додавања по мечу. Мирјана Бероња, Нина Ђоковић, Мина Јовановић, Ивана Бошковић, Јелена Станковић и Милена Папић дају тон игри Звезде из другог плана и често нека од њих зна да пружи велики допринос у важним победама клуба.

Екипа Будућности је у паузи остала без три кошаркашице. Ана Балетић је отишла у Словачку, Ана Почек у Чешку, док је са Американком Нолом Тејлор раскинут уговор због слабих партија. Тим су појачале Милица Милошев, која је стигла из редова Младог Крајишника и искусна Живана Јанковић, освежење из редова екипе Ролинга. Центар Ана Радовић је тренутно најкориснија кошаркашица регионалне лиге. Бележила је 18 поена и 10,6 скокова на седам утакмица. Амерички плејмејкер Хејли Ленкстер је најбољи стрелац шампиона Црне Горе са 19,3 поена по мечу и први крадљивац лопти у лиги са просеком од 3,43 по утакмици. Бек Милица Деура је бележила 16 поена и три асистенције у досадашњем току такмичења. Звезда је у првом мечу успела а смањи учинак Ане Радовић, а сада ће поред Тине Јовановић и Нине Ђоковић у рекету бити и Иванка Матић, тако да домаћим кошаркашицама неће бити нимало лако.

Изабранице Драгана Вуковића би евентуална победа у Подгорици додатно учврстила на другом месту у групи, а до краја лигашког дела екипу очекује тешко гостовање против првопласираног Цеља и меч у Београду са Челиком из Зенице.

Повезане вести

Leave a Comment