Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Радоњић пред Билбао: Чврстина и концентрација доносе победу

Dejan RadonjicУтакмицом против шпанског Билбаа кошаркаши Црвене звезде Телеком настављају свој европски пут. Први меч црвено-белих у Л групи ЛАСТ 32 фазе Еврокупа на програму је у среду 8. јануара у дворани Пионир са почеком у 19 сати и 15 минута. Звезди ће ово бити девето учешће у Еврокупу, односно УЛЕБ купу како је ово такмичење раније носило назив. Највећи успеси остварени су у сезонама 2005/2006 и 2006/2007 када је Звезда елиминисана у четвртфиналима. Први пут био је бољи московски Динамо, а наредне сезоне мадридски Реал.

Шпански представник је веома атрактиван противник о чему сведочи податак да је прошле сезоне био финалиста Еврокупа, а годину пре тога учесник четвртфинала Евролиге. Сходно томе и велико интересовање влада за овај меч, па је у продаји остало још мало улазница. Због празника, билетарнице Евентима 7. јануара не раде, али ће карте за дуел са Билбаом моћи да се купе у среду 8. јануара од 10 часова на свим продајним местима Евентима (осим у књижарама Делфи). Уколико преостане карата оне ће се продавати и на благајни Пионира од 17 сати па све до почетка утакмице. Цене улазница су 700 (трибине), 1200 (партер), 2000 (бела и плава ложа), 2500 (ложа ) и 5000 динара (цоурт сеат, почасна места уз терен).

Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић је прво свима пожелео срећан Божић, а потом се фокусирао на почетак такмичења у Еврокупу:

Специфичност овог такмичења је у томе да се у шест мечева одлучује које две екипе ће ићи даље. Наш циљ је да прођемо даље иако су у нашој групи веома квалитетни противници. Нижњи је прошао даље у Еврокупу као првопласирани тим, Паниониос заузима треће место у грчком првенству са само победом мање од Олимпијакоса и Панатинаикоса, а наш први ривал Билбао је прошлогодишњи финалиста Еврокупа. Противници су веома квалитетни и сигурно је да неће бити простора за грешку, као и да ћемо поред сваког бода морати да водимо рачуна и о сваком кошу који може да одлучи о проласку – почео је причу Радоњић:

Меч са Билбаом је добра прилика да сви уживамо у још једној лепој кошаркашкој представи. Они су стартовали лоше у домаћем првенству и јако добро у Еврокупу. У шпанској лиги су све до меча против Барселоне, када су освојили прве бодове, а потом и победили Лаборал Кућу, играли лоше. Остварили су три победе на страни, омогућили себи бољи положај и да нису имали слаб старт сигурно је да би били у врху. Билбао и код куће и на страни игра веома добро, јер поред квалитета који поседују имају и завидно искуство. Мораћемо да будемо на максималном нивоу током свих 40 минута ако желимо да их савладамо. Задржали су осовину тима из прошле сезоне са домаћем играчима, направили неколико замена са странцима и на тај начин направили композицију која јако добро функционише. Екипу предводе играчи са великим педигреом, Раул Лопез, Алекс Мумбру, белгијски репрезентативац Ервел, Гримау, а Пилепић је добио значајнију улогу него прошле сезоне.

Стратег црвено-белих је нагласио да Звезда мора да одговори чврстом игром, а да је Билбао јако опсан у шуту споља:

Имају екипу која је способна да погађа шутеве из готово свих позиција. Ширина у нападу им омогућава и доста простора за унутрашњу игру, док Гримау са позиције пет на појединим мечевима шутира више за три поена, него за два. Требало би поменути уз искусне играче и Пилепића, Бертанса који поред квалитетног шута даје додатан квалитет добрим продором, као и Маркоту који је дошао пре месец дана и подигао квалитет екипе у односу на период када је на његовој позицији био Карлмајкл. Морамо да покажемо чврстину и концентрацију свих 40 минута и да им не дозволимо да уђу у препознатљив ритам који им омогућава да праве, али и стижу велику разлику. За овакав меч нам је потребна и максимална подршка наших навијача јер оваква противник захтева максималну мобилизацију свих, а ја се надам да ћемо ми на терену дати све од себе да сви заједничким снагама славимо.

На питање да ли је Звезда међу фаворитима за освајање трофеја у Еврокупу Радоњић је рекао:

Мислим да смо у већој групи тимова за које се сматра да ће бити у борби за сам врх. Еврокуп је дао неколико веома квалитетних екипа. Осим ових осам тимова који су дошли из Евролиге ту су још свакако Уникс, Валенсија и Банвит. У овом тренутку размишљамо само о првом следећем мечу, а затим и о проласку даље. По мојој процени јако добро смо одиграли Евролигу и сматрам да ова фаза Еврокупа захтева да се игра на истом нивоу – закључио је Радоњић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

12 comments

forza stella rossa јан 7, 2014 at 17:16

Vrlo je važno da „Pionir“ bude pun,jer bez toga šanse za pobedu su male.Iskreno,imam loš predosećaj za sutrašnju utakmicu ,pre svega zbog našeg običaja da potcenjujemo čak i bolje od sebe.Zvezdini simpatizeri moraju da shvate da je svaka utakmica veoma važna za klub koji se diže „iz mrtvih“,zato hala mora uvek biti puna.U suprotnom ,sve može,ne daj Bože,da se vrati na početak.

Reply
milenko јан 7, 2014 at 15:40

Nemojte da se zanosite da su ekipe u nasoj grupi slabe, grupa je teska mnogo ali ja očekujem pobedu i pun Pionir, a ne kao u ABA ligi da nas ima oko 3 hiljade. Napred Zvezdo

Reply
Batko јан 7, 2014 at 19:03

pa, ne igraju u Pioniru, šta to bulazniš…

Reply
Miki јан 7, 2014 at 15:36

Da ne zna neko mozda po slobodnoj proceni da li ce sutra biti karata na blagajni Pionira, tj da li ce se rasprodati ili ce ipak biti karata posto dolazim iz Kragujevca pa mi je jako vazno kartu da nadjem.

Reply
Nemanja јан 7, 2014 at 15:59

Odeš sutra u WIN WIN u Kragujevcu ul. Cara Lazara 1 i kupiš kartu.

Reply
Miki јан 7, 2014 at 21:57

Hvalaa punoo.

Reply
Nemanja јан 8, 2014 at 10:17

Ništa 😉 To ti je po meni najlakši način kako da dođeš do karte!

Reply
Miki јан 8, 2014 at 10:31

Kako nije brate, nego nisam ni znao za to pa uvek strepim sve dok ne uzmem kartu. 😀

Šuki јан 7, 2014 at 15:23

SVI U PIONIR! NEK GRMI JAKO!

Reply
Batko јан 7, 2014 at 19:07

na ovoj ti utakmici neće grmiti u pioniru…

Reply
Delije Niksic јан 7, 2014 at 15:06

Zna li neko kako ide prodaja karata?

Reply
veliki pravi zvezdas јан 7, 2014 at 15:06

Idemo na pobedu naseg KK Crvena Zvezda treneru Radonjicu ,pa jedna po jedna pobeda do titule u Evrokupu treneru KK Crvene Zvezde Radonjicu i sve to ocekujemo od tebe Radonjicu 😀

Reply

Leave a Comment