Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Радоњић: Ристић тренутно није у тиму

Кошаркаши Црвене звезде пружили су сјајну партију у првој утакмици у новој години. Они су савладали Игокеу резултатом 93:59. Тренер Радоњић сматра да је кључ победе био у одличној одбрани која је екипи оставила простор за растерећену игру у нападу.

Dejan Radonjićć

-Утакмицу смо од самог почетка отворили добро дефанзивном игром, да би од те одбране следио добар напад. У неким тренуцима од превелике жеље смо играли у нападу на начин на који то није било адекватно. Међутим, успели смо у нашем циљу и освојили нова два бода. Већ вечерас се окрећемо мечу у Еврокупу за који сматрам да ће бити као евролигашки меч.

Новинари су искористили прилику да тренера питају и за статус младог Душана Ристића о коме се данима пише.

-Он тренутно није у тиму, није са нама на тренинзима већ неколико дана. То је питање за управу. Постоје административни проблеми и више од тога не бих могао да кажем.

Радоњић је рекао и да очекује да ће се Драгићевић брзо уклопити у екипу.

-Тадија Драгићевић је урадио један тренинг упознавања и припреме за меч. Сигурно је да ће бити потребно одређено време да се потпуно уклопи у нашу игру, али по мом мишљењу то време неће бити предугачко.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

15 comments

Zen јан 6, 2014 at 04:00

Čujem da privatno ne navija za Zvezdu, ako je tako onda mislim da je to presudilo. Jer, sve ostalo je uglavnom imao u Zvezdi i popularnost (koliko je moguće za tu minutažu), i novac koliko može da ima sa 18 godina i mogućnost napredovanja…
Motiv školovanja u Americi mi je tanak, jer ne znam koliko može da stigne da nauči dok igra košarku, ali sigurno ne više nego da to radi ovde. Prohodnost u NBA, nije ni veća ni manja nego da igra dobro u Evropi. On kao dobar centar imao bi neke šanse u NBA više nego da je nešto drugo (primer Raduljice, Antića itd.), jednostavno dobri centri su svuda traženi u NBA možda i ponajviše.
Radenović je igrao na koledžu ali ne vidim da je nešto posebno napredovao u odnosu na slične sebi koji su igrali ovde.
Da je sačekao godinu ili dve mogao je da bude prvi centar Zvezde, da bude u prilici da osvaja trofeje u svim ligama u Evropi u kojima Zvezda nastupa, i odatle bi se mnogo bolje prodao – ako mu je to bio problem..
Meni se dopadalo kako igra, uz uslov da fizički još napreduje, mogao je stvarno mnogo da postigne. Ovako, mislim da će izgubiti par godina a kasnije je neizvesno gde će i šta će, a i skratiće sebi profesionalnu karijeru za par godina školovanja, ali ako mu je cilj da bude akademski građanin, onda nije ni morao da dolazi u Zvezdu.

Sve u svemu, mislim da mu je ovo loš potez, a i za Zvezdu šteta.
Ali opet, Tejić je više pokazao od njega, za Luku i da ne pričamo, i oni će imati više prostora za igranje i minutažu.

Reply
Bobbie јан 5, 2014 at 19:38

Ма шта има ту да се диже галама.Момак исказао жељу да иде за Америку, у реду не треба га спутавати.Не можеш никог силом ништа натерати.Ако немаш љубав према клубу џаба ти све.А са друге стране његов живот има право да иде путем који жели.Ако сутра дан пожели поново да проба у Звезди, зашто да не врата се никоме не затварају, само постоје друга правила.Кажу да је момак обећава али лично бих више волео да смо оног Николу Јанковића задржали уместо што је отишао у Белгију.Момак има предиспозиције да буде добар играч.Ристић обећава, труди се али чини ми се да је онај Јокић за класу бољи.Можда бисмо требали да покушамо да доведемо Јокића из Меге био би то добар залог за будућност клуба.Него кад би дошао брат Даре Миличић уф ал би то било гажење.

Reply
Mare јан 5, 2014 at 11:22

Ma neka ide covek, nece da bira put Mitrovica i Tejica nego komplikuje sam sebi, a za 3-4 god uporedicemo ko je bolji potez napravio, garantujem da nece biti Ristic 🙂

Reply
pera јан 5, 2014 at 14:15

O nijednom košarkašu Zvezde ništa loše. Dečku bih samo rekao sledeće. Ne radi se momčino to tako, ako si hteo da ideš na koledž onda si to morao da kažeš pre početka sezone pa put pod noge u obećanu zemlju. Klub bi nekom drugom dao šansu ovako je brate nepošteno veoma nepošteno. Nešto mislim da u ovome glavnu ulogu opet imaju menadžeri sa bajkama pred spavanje. Tako su lagali i Pota i gde je sad. Zvezda ionako ima dve vrhunske petice, tri četvorke a i Luka će se vratiti za dva meseca. Dečko je možda shvatio da nema šanse jer to što smo videli nije na nivou Tejića koji je kao Luka kupio tribinu. Ovo je ludo vreme roditelji imaju nestvarne ambicije, sećate li se gde je Filip Janković velika zvezda svojih roditelja. Pa nema ga i neće ga biti. Koledž u Americi je slab nivo stručnosti za naše loše školstvo. Igrati košarku na koledžu znači završiti školu bez muke ali ne znači i biti stručnjak i obrazovan ili je možda in živeti u Americi. Amerika samo u NBA donosi novac manimo se bajki. Nek ti je sa srećom momčino ali moj sin neće ići tamo za nikakva obećanja.

Reply
zvezdasdosmrti@yahoo.com јан 6, 2014 at 21:44

samo se kaze „NI ZA KAKVA OBECANJA“

Reply
Звезда шампион! јан 4, 2014 at 23:40

Иди мали,ко те ј.е.б.е може Звезда и без тебе ❗

Reply
Kolos јан 4, 2014 at 23:26

Ljudi,nisam upucen,jel Cvetkovic na pozajmici,ili je otisao?

Reply
Звезда шампион! јан 4, 2014 at 23:39

На позајмици је у МЗТ-у.

Reply
Batko јан 4, 2014 at 23:15

ko je taj ristić…

Reply
milos јан 4, 2014 at 22:49

ovi politicari ni danas nisu bili na utakmici,izgleda da im fali misic i dunjic ili kosovo a mozda je i velika subota…treba im zabraniti prisustvo utakmicama evrolige jer su najobicniji licemeri…

Reply
Miljan јан 4, 2014 at 22:06

I ne treba da bude u timu!
Posto momak hoce u Ameriku! tj. da ne potpise profi ugovor nego da odmah ode na koledz
Idi brate! Vidim mnogo si postigao u Zvezdi i svi su za tebe culi i za tvoje blistave partije tako da ce koledzi da se otimaju za tebe!!!
I da citiram Mamica:
nabijem te na k….!!!

Reply
dexy122 јан 4, 2014 at 21:19

Zvezda nikada nije zavisila od jednog igraca, i nadam se da nikada nece. Ristic ako nece da igra za Zvezdu, neka ide. Em sto Srbija ima mnogo talenata, em sto sama Zvezda ima mnogo talenata.

Reply
Igor јан 4, 2014 at 20:35

Pametan se uci na svojim greskama, glup na tudjim, a debil se ni neuci: “
http://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/zvezda-dauda-trazi-da-ode-160976.html

Reply
Igor јан 4, 2014 at 20:36

malo sam obrnuo, ali ste skontali poentu 😆

Reply
sof јан 4, 2014 at 20:13

Увек врло поуздане Вечерње Новости су објавиле да Ристић иде у САД на колеџ, али то из клуба још званично речено.
http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:471347-Ristic-iz-Zvezde-ide-u-Ameriku

Reply

Leave a Comment