Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошарка

Човић: Желимо оба домаћа трофеја, АБА лигу и Еврокуп

Nebojša ČovićУ опширном интервјуу за новогодишњи троброј „Спортског журнала“ председник КК Црвена звезда између осталог је причао и о учешћу клуба у Евролиги. Небојша Човић не спада у оне који причају да Звезда у Евролиги није имала среће.

– Објашњење је просто, срећу морате да заслужите. А да бисте је заслужили морате да радите. Неко други одређује колика акумулација је потребна да пређете границу после које вам и срећа иде на руку. Границу после које кад уместо да губите, почнете добијате са пола коша. Али то се мора заслужити – радом, приступом, организацијом, системом, посвећеношћу.

Неки у анализама Евролиге пролаз у ТОП 16 своде на један кош. Са друге стране чини се да је премијера са Локомотивом све могла да обоји другачије…

– Можда би било другачије да смо добили Локомотиву у првој утакмици. Верујем да би, јер би енергија била другачија, мањи грч. Кад се подвуче црта испало је да је кључна утакмица била она са Панатинаикосом у Пиониру. Да смо победили Макаби у Београду имали бисмо пет победа, а опет не бисмо прошли. Имали смо пет шанси, Локомотиву овде и тамо, Панатинаикос овде и у Грчкој. И Макаби у Београду.

Поруку са звездашког новогодишњег скупа желео је да пренесе и црвено-белом делу јавности.

– Искрено наше амбиције су да у регионалној лиги узмемо прво место, будемо први и у домаћој лиги и Купу. У Еврокупу идемо такође на највиши пласман… Е сад, ако не узмемо трофеј, неће нам пасти небо на главу. Понављам, стрпљење је главни фактор Звездиног успона, од њега највише зависи да ли ћемо успети на путу на ком се налазимо – закључио је Човић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

12 comments

veliki pravi zvezdas јан 2, 2014 at 23:04

Hocemo Covicu Tadiju Dragicevica u nas KK Crvena Zvezda ❗ 😀

Reply
veliki pravi zvezdas јан 2, 2014 at 22:52 Reply
Zvezdaš јан 3, 2014 at 08:54

Nikako se ne slažem da se neko protivi povratku u Zvezdu našeg najboljeg igrača u istoriji Moke Slavnića! izuzetno poštujem Vučića i glasaću ga ali mora tu popustiti i vratiti Moku u Zvezdu.

Reply
Milan јан 2, 2014 at 23:27

Valjda si naucio da Vecernje novosti plasiraju takve naslove zbog tiraza..Sto ne napisu odakle im informacija, gde su to saznali..da je ovo pravna drzava morali bi da kazu odakle znaju ili na sud za klevetu pa kad bi odresili kesu….oni su bili ovih dana i incijatori vesti da Vesovic ide u Partizan..ako sam nesto naucio to je da ne gledam emisiju koju vodi Tegeltija na SOS kanalu i da ne citam sportsku stranu Vecernjih novosti..Pametnom dosta…ZVEZDA

Reply
Vopi јан 2, 2014 at 23:29

To ti je majstore klinački san o Americi. Jako nekorektno sa njegove strane, ako je mislio ići zašto je ćutao do sad i zauzimo mesto nekome, al ko ga šiša koga nema bez njega se može. Neka ide taman se otvara prostor za Darka. Tadija je već tu tako da bi imali ekipu jaku kao grom.

Reply
pera јан 2, 2014 at 21:54

Očekujem predsedniče da nam kažeđ datum kada potpisuju Tadija i Novak.

Reply
Zvezdaš јан 2, 2014 at 17:21

Veliko poštovanje za našeg predsednika Čovića! Da nije njega bilo, više sam nego siguran da bi danas Zvezda igrala 4 ligu, sve od nule! Svi moraju da znaju da je on upravo spasio C. Zvezdu mudrošću…
Sva podrška za njega. Moramo i priznati, da je u par navrata Zvezdu spasio i Đilas, davao je čovek novac, to ne treba zaboraviti, i to je za poštovanje.

Reply
Aleksandar јан 2, 2014 at 17:11

hvala nebojsa sto nam vracas klub tamo gde mu je i mesto,i hvala ti sto su se grobari uplasili vise nego ikad,hvala legendo na svemu

Reply
Miki јан 2, 2014 at 14:09

Ja ne znam sta je bilo ljudima iz uprave i vodjama navijaca da ne zele fuziju sa Covicem. Covek nas je uzdigao na Evropski standard a hteo je jos ranije da nas preuzme. Sad bismo verovatno igrali F4 da nas je na vreme preuzeo. Medjutim samo treba da ga cuvamo u klubu i necemo se brinuti za KK kao svih ovih sezona. Ja imam 19 godina i bukvalno se ne secam kad smo osvojili ligu, verujem da ce se sve to promeniti ove sezone.

Reply
Iznogud јан 2, 2014 at 15:06

Ne treba to da te cudi. Onda ne bi mogli pojedinci krasti kao sto su krali. Covek nam je nudio fuziju godinama i kada nisu imali kuda, kada su ostali bez ABA lige, onda su prihvatili Covica. Da su odmah pristali ne bi partizan vezao sve ove titule u to budi siguran.

Reply
Čiča јан 2, 2014 at 19:27

Još nešto, tadašnja demokratska vlast nije dozvoljavala dolazak Čovića u Zvezdu jer su čelnici DS-a sistematski radili na urušavanju Crvene Zvezde.

Reply

Leave a Comment