Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатДруги пишуФудбал

Печник: Императив је да будемо први

У летњем прелазном року Црвена звезда је добила појачање у виду словеначког интернационалца. Нејц Печник се брзо уклопио и сваки минут на терену максимално искористио. Паузу и одмор проводи са породицом у Љубљани, а у изјави за „Спорт“ прокоментарисао је протекла дешавања и изнео оечкивања пред наставак борбе за титулу.

IMG_2959-1– Чим је летос уследио позив шефа Стојановића са којим сам већ сарађивао у националном тиму нисам се двоумио. Желео сам да дођем у велики и признат клуб и поред чињенице да је затрпан проблемима. Мени је било најважније да почнем да играм у континуитету. Успео сам да кроз припреме дођем до одређеног нивоа, а како је сезона одмицала све је ишло боље и боље – прича Печник за „Спорт“

Головима и добрим играма си доказао да клуб није погрешио?

– Дуго година сам играо у Европи и знам како се гледа на странца. Ипак, имао сам огромну помоћ саиграча, дакле екипе у коју сам се уклопио, а чињеница да језик није баријера много ми је значила. Мене је српски научио још Короман, док смо играли заједно у Русији и тада ми је већ причао како је Црвена звезда другачија од свих других.

Да ли се променила слика о клубу након неког времена?

– Не. Од првог дана над главом нам је императив само да будемо први. Ову поруку сам озбиљно узео у обзир и увек и на свакој утакмици пружао максимум. Понекад није ишло по плану и неки порази нису смели да се десе, али верујем да смо се научили на сопственим грешкама и да се оне неће поновити.

Најважнија је била победа у дербију, уједно и најснажнији утисак.

– Утакмица је била борбена са обе стране, мада остаје чињеница да смо могли боље. Очаран сам био атмосфером који су створили наши навијачи и њиховом великом оданошћу на сваком мечу. Види се колико воле успех, а волео би и да на пролеће ређамо победе и престигнемо Партизан.

Звезда има само бод мање од Партизана. Очекује нас узбудљива борба за титулу.

– Видим да се комшије појачавају, али и да се код нас најављуји неки доласци. Свакако да од старта морамо да кренемо победничики и да у сваки меч улазимо само са једним циљем – да се стигне до три бода. И када смо почели заједно да мислимо на овакав начин низале су се победе, све од дербија.

Пред екипом је период припрема које су неопходне да би се сезона одиграла на високом нивоу.

– Сваком од нас одмор и релаксација код куће прија, али полако се креће са уводним вежбама. Сматрам да смо после шест тешких месеци показали да имамо потенцијал и остаје нам да се добро спремимо кроз низ провера које су планиране – истакао је  Печник.

Црвено-бели ће припреме одрадити у Словенији. Прво иду у Порторож, а затим настављају да брусе форму у Копру.

– Услови су добри и што је најважније температура је око петнаестак степени, па нам остаје само да испуњавамо захтеве – прича Печник.

Прошле године је Печник носио дрес енглеског Шефилд Венздеја и тамо је имао веома необично искуство.

– Карантин за Нову годину и одмах сутрадан на терен у борбу за бодове. За мене је све то деловало као лепа традиција и помало нестварно – сматра Печник.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

9 comments

veliki pravi zvezdas дец 29, 2013 at 19:38

Moras ti Pecniku puno bolje jer isto nisi pokazao nesto bas puno sto si bas rekao ,nego pusti govore dokazi se vise na terenu u Pecniku u nasoj Crvenoj Zvezdi ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply
Mani дец 29, 2013 at 17:38

Vec nedelju dana ni reci o prelaznom roku, o pojacanjima, na prvom mestu stoperima… Samo neke price oko Vujadina Savica i Ognjena Vranjesa… Kad ce nesto konkretno??!!

Reply
dusan дец 29, 2013 at 23:14

ne postoji nikakav plan. vujadin savic i vranjes su smesni igraci. zvezdi su potrebna dva stopera i bar jedan ozbiljan igrac u vezi. cini se da to necemo dobiti. u medjuvremenu, ne mozemo da prodamo nikoga. to je rezime prelaznog roka.

Reply
Mani дец 30, 2013 at 09:24

Ne bi bas rekao da su smesni, posebno Vranjes, bar za nasu ligu!! A to si u pravu, nikoga ne mozemo prodati, bar da Kasalica ode negde i rastereti ofanzivni deo… A bio bih prezadovoljan da dodje Bisevac ili Lukovic, bar jedan od njih a neka drugi bude Vranjes recimo… Ne znam kakav je ovaj Sreckovic sto se spominje ali treba nam jedan po levoj strani.

Reply
Spartanac дец 30, 2013 at 13:49

Jako je bolna MERA nase nesvesti.Vranes je premija za nas,iz razloga sto najbedniji klub u ruskoj prvoj ligi daje vranesu 250 000 do 300 000 platu!!!Najbedniji!Taj decko tesko da je obezbedio sebe za ceo zivot,a da dodje kod nas ,da mu damo 150 000 a da do leta dobije 5000 a posle leta da se razvalci po sudovima i moli nas i da dobija u ratama to narednih pet godina …..SMESNO JE!Zao mi je sto mi nemamo svest takvu,prema coveku…..da mu kazemo….OGI,ZNAMO DA SI ZVEZDAS ,ALI BRATE MI PARE NEMAMO ,TI SI JEDNOM MLAD,JEDNOM IMAS 25 GODINA ILI KOLIKO VEC,IDI NEGDE GDE CES DA OBEZBEDIS SVOJU PORODICU!Ne……mi tu sirinu nemamo…..rekoh o MERI nase nesvesti….To da dodju Lukovic i Bisevac……ako je 10 broj za maksimalnu realnost…..a 1 za teoretski nemoguce…….MI SMO TU ,NEGDE NA BROJU 5 ili 6 kao navijaci….a stvari stoje da je to za ocenu 2 EVENTUALNO 3……i ti lezi nasa frustracija,u toj nerealnosti i za igrace koje hocemo da dovedemo i za titulu i za evropu….NE MOZEMO REALNO TO DA SAGLEDAMO!A realno je da imamo tim iznad nasih finansiskih,organizacionih i realnih kapaciteta……da mozemo da obezbedimo prosecnu platu od oko 50 000 eura a ne 130 000 kolika je sada i da sa tim realnim parama ne mozemo da budemo prvaci.Zato bi ja od leta…..obacio sve sto valja iz generacije 1995,1996 i ako sta valja 1997……udario im sedmogodisnje ugovore,dao platu od 50 000 do 70 000(STO BI BILA NAJVECA U REGIONU ZA TO GODISTE) i rekao da dve godine nema titule!!!!Trece sezone,kada bi klinci ojacali,ustedeo za tri top igraca ,stopera,veznjaka i napadaca i napao titulu i Evropu,A POLUS BI IMAO ZA PRODAJU MORE IGRACA!!!!!LJUDI,,NAMA TITULA NE IGRA PUNO,MINUS CE NAM OSTATI ISTI,MI NA LETO NEMAMO DVA KRSTENA IGRACA ZA PRODAJU!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Realno дец 30, 2013 at 20:33

Ja ne mogu da verujem da neko kaze da je Vranjes pa i Savic smesan za nasu ligu. Vranjes igrao u Krasnodaru standardno a kao smesan za nasu ligu, e moji Zvezdasi kako pojedini pojma nemate a prosipate pamet.

Reply
Dejan дец 29, 2013 at 16:06

goran,

Uzeo si mi rec iz usta 😀

Reply
Nemanja Bas Delija дец 29, 2013 at 16:06

Kad ce stoperi? :facepalm:

Reply
goran дец 29, 2013 at 14:57

zna li neko dal se planirala aplikacija za mobilne telefone…bilo bi vrhunski kad bi napravili

Reply

Leave a Comment