Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Џудо клуб наступио на клупском првенству Европе

Џудисти Црвене звезде наступили су минулог викенда на Европском клупском првенству у Паризу. Црвено-бели су поражени против немачког Абенсберга резултатом 0:5, а затим су пружили жесток отпор француском Булоњ Биланкуру, где су изгубили са минималних 2:3.ekipa1

Звезда је на овом првенству наступила у подмлађеном саставу. У мечу против француског клуба појединачне победе су остварили капитен Божидар Божинић и млади Милан Николић. Позитиван утисак су оставили и Бошко Остојић, Предраг Николајевић и Бојан Дошен, који је био близу победе, али је пресудило искуство противника.

Спортски директор Црвене звезде, Андрија Ђуришић био је задовољан издањима црвено-белих такмичара.

– Заиста треба одати признање нашим момцима. Били су одлични. У групи најбољих 16 екипа добили смо домаћине што је увек незахвалан посао. Имали су шестог борца, публику која им је давала преко потребну снагу. Резултат од 3:2 јасно показује да смо били равноправни противници и да нисмо случајно добили позивницу за учешће на овом такмичењу. Били смо на корак од победе, резултат је 3:2 и на томе им честитам. Борили су се одлично и још једном на најбољи могући начин показали како се бране боје вољеног клуба. За све њих ово је била премијера на клупској међународној сцени и зато сматрам да су овај задатак испунили максимално, онако како смо то и очекивали од њих. Закључио је Ђуришић на крају свог излагања.

Повезане вести

Leave a Comment