Moja Crvena Zvezda
Женска кошаркаКошарка

Звездине кошаркашице јаче од Врбаса, некултурне публике и судија!

011ЖКК Црвена звезда је у 13. колу Кошаркашке лиге Србије савладала Врбас резултатом 88:82, иако је домаћа публика била веома непријатељски настројена према нашим девојкама, док су судије у више наврата враћале Врбашанке у живот. Звезда је тако дошла до 11. победе у шампионату, чиме је остала конкурентна у борби за титулу. Овај меч је такође био врло битан, јер се на паркет вратила једина репрезентативка црвено-белих, Иванка Матић.

ЖКК Врбас Медела-ЖКК Црвена звезда 82:88 (22:26; 17:20, 18:22, 25:20)

ЖКК Црвена звезда: Ивана Бошковић, Мирјана Бероња 4, Јулијана Војиновић, Јелена Станковић 3, Александра Станаћев 13п 6 асистенција, Александра Црвендакић 15п 8 скокова, Снежана Богићевић, Нина Ђоковић 9, Тина Јовановић 21п 8 скокова, Милена Папић 2, Иванка Матић 13п 5 скокова, Мина Јовановић 8

Судије: Владимир Семјанив, Душан Поповић, Мирослава Јовичин

Гледалаца: 1000

Дворана: ЦФК „Драго Јововић“ , Врбас

Звезда је само у првих 5 минута прве деонице јурила резултат. У том периоду, Врбашанке су постигле неколико тројки, док су наше девојке биле добре у шуту за 2 поена. После резултата 14:14, црвено-беле су преокренуле резултат, који су сачувале до краја четвртине. Прва деоница завршена је резултатом 22:26 за Звезду, када је сјајна била Тина Јовановић, поготово када је Звезда направила серију од 6:0. Важну ролу у том делу игре имала је и одлична Александра Станаћев, која је врло добро организовала игру, и постигла неколико битних поена при крају четвртине.  У другу деоницу су боље ушле домаће кошаркашице, али су наше девојке успеле да им не дозволе да створе већу предност, пре свега захваљујући тројкама Јелене Станковић и Александре Црвенкдакић, а добрим шутем за два поена, црвено-беле су поново створиле предност. Средином друге четвртине, на семафору је писало 34:35. Тада почињу да настају инциденти на трибинама. Домаћа публика, коју си чинили већином навијачи Партизана, и руководство ЖКК Врбас Медела, почели су да врши несносан притисак на наше девојке и судије, претећи, псујући и бацајући разне предмете на паркет, који се наставио до краја меча. Ипак, тада као да је прорадио инат у Звездиним девојкама, и оне су успеле да буду боље и у веома неизвесној другој четвртини. Резултат на полувремену гласио је 39:46.

У друго полувреме много су боље ушле црвено-беле. Након три минута игре, водили смо са 52:41, али, Врбас се врло брзо вратио у игру, што својим квалитетом, што (не)намерним грешкама судија. Ипак, да је Звезда квалитетнији ривал, наше девојке су показале управо у тим тренуцима. Преко Тине ЈовановићИванке Матић и Шврће Станаћев, наш тим је поново дошао на двоцифрену разлику, а серију смо наставили до краја претпоследњег дела, па је у последњем минуту треће четвртине било 67:54. Врбашанке су успеле да постигну три поена у том минуту, и колико-толико се врате у живот. Треба напоменути да је публика и даље показивала своју мржњу према Црвеној звезди, што најбоље осликава пример када је нашем плеју, Александри Станаћев била одвезена пертла, а када је неко из публике добацио: „Падни к****, сломи главу!“. Ипак, Шврћа им је, заједно са својим другарицама спортски одговорила и у последњем периоду, када је наш тим дошао и до +19. А онда, када смо очекивали да ће Звезда мирно привести сусрет крају, поново су на дело ступиле судије, чије је опредељење тада доживело кулминацију. Све што је било могуће суђено је за Врбас, а и када се од домаћих играчица лопта одбијала у аут, поново је припадала њима. То су плаво-беле искористили, направивши серију од 12:0, али су црвено-беле успеле да се консолидују, и преко одличне Тине Јовановић, да задрже предност. Поменута играчица је направила и потез утакмице у том периоду, када је између три Врбашанке успела да погоди кош у паду. И када је та серија Врбаса прекинута, свима је било јасно да је Звезда већ обезбедила победу. Наше девојке су „одрадиле“ мирних три минута завршнице, тако наневши тек други овосезонски пораз Врбас Медели у ЦФК „Драго Јововић“. Статистички гледано, Звезда је победу однела у шуту за два поене и скок-игри. Наше девојке су дозволиле домаћим играчицама само четири офанзивна скока, док су под кошем Врбаса чак 11 пута биле боље од супарница. Своју некултуру, руководство домаћина показало је и након утакмице, када су напали нашег тренера, Драгана Вуковића, али је срећом, све прошло без већих инцидената.

По завршетку меча, изјаве смо добили од Тине Јовановић, и тренера Драгана Вуковића.

„Пре свега, честитала бих кошаркашицама Врбаса на врло добром отпору које су нам пружиле уз помоћ своје публике. Ипак, ми смо својим квалитетом како у фази одбране, тако и у нападу, и добрим контра-нападима успеле да створимо разлику, и приведемо утакмицу онако како нама одговара. Ово је врло битна првенствена победа. Сада нам следи мала пауза, а онда настављамо са борбом. Наравно да у тиму постоје шампионске амбиције, поготово су оне још веће повратком Иванке Матић. Идемо на то, надамо се да ћемо, Боже здравља, ако све буде у реду, играти сва три финала, и освојити трофеје, јер имамо квалитет за такав подухват“, рекла је најефикаснија играчица ове утакмице.

„И поред тога што смо знали да је Врбас „вруће“ гостовање, после оваквог негостопримства од стране домаћег руководства и публике, остали смо без речи. Што се утакмице тиче, мислим да смо сами криви што смо дозволили да меч буде, условно речено, неизвестан, јер смо олако ушли у њега. Да смо играли онако како умемо, мислим да не бисмо имали проблема. Такође, морам истаћи да су судије свирале катастрофално. Када смо се год резултатски одлепили, они су нас враћали назад. Што се првенства тиче, нисмо били у пуном саставу у претходном периоду, али мислим да сада, када смо комплетирани можемо да остваримо добре резултате на сва три фронта“, закључио је тренер Црвене звезде, Драган Вуковић.

Утакмици присуствовао, и изјаве узео: Немања М.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

Bojan дец 25, 2013 at 13:10

Sramno je sto danas svako moze da glumi novinarčića, napise teks i javno ga objavi bez ikakve prethodne provere, u tekstu je objavljeno više neistina na račun krajnje fer i korektne publike, čak ni sudjenje nije za komentarisati jer je u više bitnih navrata oštećen domaći, a NE gostujući klub, jer je domaći klub kao i vecina klubova, a da to nije Zvezda, Partizan ili Korac, „samo klub iz provincije“ i ima tretman nekog ko je tu samo da popuni broj ekipa u ligi i da beograskim klubovima obezdedi regularnost takmicenja i legitimitet „njihovim titulama“, Vrbas kao klub i grad zajedno sa gradjanima istog, su vam dali domaći zadatak u humanosti (sav prihod od utakmice je uplacen na racun Dusana Travice koji je nastradao u SAD), posećenosti jednoj utakmici ženskog prvenstva, što svedoči oko 1000 gledalaca i organizaciji same utakmice, utakmica je prosla sa jednim manjim incidentom, jedan gledalac je izbacen iz hale zbog dobacivanja sudiji Semjanovu, bez reci je napustio halu, tako da nemozemo pisati i pricati o nekorektnosti publike, to je jedan izolovan slucaj od 1000 ljudi koji su prisustvovali jednoj odlicnoj kosarkaskoj predstavi, fer i korektnoj borbi, lepim kosarkaskim potezima aktera obe ekipe, bez ijednog incidenta, na kraju je bolji pobedio i ja im cestitam na tome.

Reply

Leave a Comment