Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Čava i Ćosić u šoku zbog Pašekove povrede

Čava

Miloš Dimitrijević je pojačanje Crvene zvezde. Evidentno je da iskusni fudbaler ne spada u grupu fudbalera koje treba čekati. Sigurno je da će imati svoje mesto među 11 ukoliko nastavi sa odličnim radom i pristupom.

– Pripreme su u toku. Ne opterećujem se onime što će biti tokom sezone, tu je trener da o tome odlučuje. Nadam se da će Robija boleti glava jer zaista svi radimo odlično i kvalitet je veliki. Mislim da je ekipa do kraja shvatili šta se od nje traži i da će to pokazivati na svakom meču – kaže Dimitrijević.

Za „malog Čavu“ rad Srđana Zirojevića nije tajna ili novost. Ističe i da je takav rad normalan svuda u Evropi.

– Srđanovi treninzi su teški ali zanimljivi. Izuzetno je važno što ima puno poverenje ekipe i što ispunjavamo sve što nam kaže. Za mene je on najbolji stručnjak za fizičku pripremu u Srbiji i sigurno je da volim da radim sa njim – kaže Dimitrijević.

Uprkos iskustvu Miloš nikada nije video nešto slično kao ono što se dogodilo Pašeku.

– Gledao sam na televiziji takve povrede, ali prvi put vidim uživo. Bili smo u velikom šoku. Pašeko je skočio i u doskoku ga je protivnički igrač udario u stajnu nogu. Pukla je kost, nadamo se sada da će biti dobro i da ćemo ga videti na terenu sa nama što pre – kaže Dimitrijević.

Remi sa trećeligašem Dimitrijević nije posebno komentarisao.

– Idemo dalje. Tek smo počeli da se uigravamo i da slažemo kockice. Radi se naporno i nema razloga za bilo kakve brige. Sve će doći na svoje mesto dok počne sezona – kaže Dimitrijević.

Ćosić: „Srozala nas Pašekova povreda“

Uroš Ćosić

Remi Crvene zvezde sa trećeligašem iz Austrije je podatak koji može da nervira. Ipak, Uroš Ćosić ističe da je u ovoj fazi priprema rano podvlačiti crtu i donositi zaključke.

– Naravno da je glupo kad ne pobediš nekoga od koga si mnogo, mnogo bolji. Ipak, mislim da je utakmica bila naša 90 minuta i da smo ispunili određene zadatke i zamisli. Malo nas je i srozala onakva povreda Vinija, pa je bilo teško ne misliti na to. Nema nervoze posle ovih 0:0, već nastavljamo da radimo i da se uigravamo za borbu za bodove – kaže Ćosić.

I mladi defanzivac kaže da nikada u karijeri nije video povredu kao Pašekovu.

– Ne mogu da verujem da je Zvezda toliki maler. Verovatno se sada neki raduju, ovi što nas ne vole, ali meni je na prvom mestu zdravlje tog dečka i da što pre izađe iz bolnice odnosno dođe nazad na teren. Odličan je igrač i veliki je nedostatak što smo ga izgubili na duže vreme – kaže Ćosić.

Ćosić ističe da je Zvezda mnogo dobila u ovih šest meseci sa Robijem.

– Mislim da je cela ekipa u uzlaznoj liniji. Osećam to i na sebi. Sigurno ćemo pokazati još više kad počne borba u Evropi. Pojačanja su takođe odlična i treba očekivati sjajnu Zvezdu ove sezone. Navijači su spremni, to znam, bićemo i mi – kaže Uroš Ćosić.

Повезане вести

35 comments

Leave a Comment