Moja Crvena Zvezda
АтлетикаОстало

Татјана Јелача најбоља атлетичарка Београда

    Атлетски савез Београда прогласио је најбоље појединце у 2013. години на свечаности у Старом двору. Међу лауреатима било је и неколико такмичара Црвене звезде, а награду за најбољу сениорку на територији главног града у години на измаку добила је бацачица копља црвено-белих Татјана Јелача.tatjana-jelaca-300x200

Атлетичарке Црвене звезде су у 2013. години убедљиво освојиле дуплу круну, а у Купу шампиона групе б, заузеле су шесто место. Татјана Јелача је била најбоља у својој дисциплини на такмичењима у Купу Србије и другом рангу европске клупске елите, а на Светском првенству у Москви заузела је девето место. Заблистала је у квалификацијама, када је бацила копље 62,68 метара, оборила национални рекорд и као шеста се пласирала у финале. Освојила је и сребрну медаљу на Медитеранским играма у Турској. Све то је било и више него довољно да буде проглашена за најбољу атлетичарку Београда у овој години. Јелача се тренутно налази на припремама у Шпанији, па је награду уместо ње примио председник АК Црвена звезда, Срђан Рашковић.

Награђено је још петоро такмичара из редова Црвене звезде. Милан Ристић, чија је специјалност дисциплина 110 метара са препонама, добио је награду за најбољег млађег сениора, а бацач кугле, Александар Мрђеновић, изабран је као најбољи старији јуниор. Такмичарка црвено-белих у скоку у даљ, Сања Ристовић, добила је признање за најбољу млађу јуниорку, а спринтерка Тамара Дамјановић је проглашена најбољом старијом пионирком Београда у 2013. години. Још један члан Звездиног атлетског клуба добио је вредно признање. Један од добитника награде “Атлетски бисери“ био је млади такмичар црвено-белих Немања Стевановић.

Велики број награда за атлетичарке и атлетичаре Црвене звезде биће и додатни мотив младим такмичарима да и у следећој години пруже свој максимум и остваре резултате у складу са својим највећим амбицијама.

Повезане вести

Leave a Comment