Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Remi uz povredu Pašeka

Ekipa koja je počela utakmicu

FK Crvena zvezda i Vinisius Pašeko doživeli su neverovatnu nezgodu već na prvoj pripremnoj utakmici u Austriji. Brzonogi Brazilac je u 40. mintu meča nakon jednog oštrog starta dobio udarac u predelu skočnog zgloba i došlo je do loma kosti tibiе. Vinisius je uz bolove iznesen sa terena i prebačen u najbližu bolnicu u pratnji Zvezdinog lekara Dejana Purića i administrativaca srpske ambasade u Beču. Brazilac će biti hitno operisan u najboljoj ortopedskoj klinici u Beču.

Da situacija bude još gluplja, pobrinula se i nezgoda kapitena Milana Vilotića koji je u petom minutu dobio udarac u arkadu i takođe napustio teren.

Sa fudbalske strane gledano, prvo poluvreme potpuno je pripalo Crvenoj zvezdi. Očekivana terenska dominacija nad austrijskim trećeligašem donela je crveno-belima nekoliko izglednih prilika, ali teške noge Lazovića, Kadua, Borhe i Vinisiusa nisu dovele do Zvezdinog vođstva. Najbolju priliku imao je mladi Lazović u 4. minutu posle asistencije Kaluđerovića, ali igrač domaćih je izbacio loptu sa gol linije. Slično se dogodilo i Dimitrijeviću 20 minuta kasnije, samo što je njegov šut izblokiran sa 5 metara od gola. Treba napomenuti da je Crvena zvezda, kao i svuda gde igra, imala podršku oko hiljadu vatrenih navijača iz Beča i okoline.

U drugom delu meča Robert Prosinečki promeno je čitavu ekipu i evidentno je bilo da su svi igrači pod utiskom teške povrede Vinisiusa Pašeka. Naravno, uprkos tome, Zvezda je stvorila pet stopostotnih šansi, ali nije bilo dovoljno mirnoće pri realizaciji kod Kadua, Jevtića, Perovića i Mijailovića, dok je drugu šansu Kadua golman odlično odbranio.

Crvena zvezda sledeću utakmicu igra protiv Matersburga 8. jula u mestu Unteršitsen.

Kolumbija – Crvena zvezda 0:0

Stadion: Kolumbije u predgrađu Beča Floridsdorfu
Gledalaca: 2000
Sudija: Robert Epštajn

CRVENA ZVEZDA: Vesić, Ćosić, Vilotić, Tošić, Mikić, Isah, Dimitrijević, Lazović, Vinisius, Borha, Kaluđerović.

Igrali su još i: Reljić, Vešović, Savio, Ignjatijević, Mijailović, Čaušić, Kadu, Stojković, Perović i Jevtić.

Повезане вести

65 comments

Leave a Comment