Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Mezenga: „Teško do minutaže“

Bruno Mezenga
Bruno Mezenga

Bruno Mezenga je poslednje pojačanje Crvene zvezde. Verovatno ne i poslednje za naš tim ovog leta, ali svakako jedno od onih od kojih se mnogo očekuje. Nekadašnji centarfor Flamenga, prošle sezone poljske Legije sada je odlučio da u Crvenoj zvezdi dokaže svoj kvalitet. Kako sam kaže, to dokazivanje će biti teško ali utoliko slađe.

– Mislim da će biti teško izboriti se za minutažu u Zvezdi. Poštujem svakog saigrača i ovde zaista ima dobrih fudbalera. Ja sam stigao posle loše sezone u Legiji i zaista će mi trebati vremena da stignem drugove u njihovoj fizičkoj spremi. Moji zemljaci Brazilci mi kažu da se trenira naporno i da je svaka utakmica za Zvezdu bitna jer dolazi mnogo navijača – kaže Mezenga.

Na preporuku Dejana Ramba Petkovića Mezenga je stigao na prozivku Roberta Prosinečkog.

– Peći je živa legenda fudbala u Brazilu. Igrao sam sa njim i zaista ga cenim. Kad mi je pomenuo mogućnost dolaska u njegov bivši klub zaista nisam mnogo mislio. Nadam se da ću zaigrati još jednom pored njega na njegovom oproštaju na stadionu Crvene zvezde.

Mezenga ne krije da je prošla sezona u Legiji bila loša.

– Neću sada da ulazim u detalje zašto je tako bilo ali bilo je mnogo sitnica koje su bile loše i jednostavno nije to bila moja sezona. Zaboravio sam sve to i za mene je Zvezda novi početak. Imam ogroman motiv da baš ovde pokažem sav svoj kvalitet.

Mezenga ističe da mu zemljac i u Zvezdi mnogo olakšavaju.

– Lakše je kad imaš nekog svog, ali ipak moramo svi da naučimo jezik. Kadu i Savio su najbolji a vidim i da Evandro zna dosta reči. Naučiću i ja.

Tandem Mezenga – Vinisijus nekada je tresao mreže u dresu Flamenga.

– Da, igrali smo zajedno. Vini je sjajan igrač. Brz, tehničar i sa odličnom asistencijom. Mislim da će mnogo značiti ekipi a posebno nama napadačima. Nadam se da nije zaboravio da asistira – smeje se Mezenga.

Повезане вести

13 comments

Leave a Comment