Moja Crvena Zvezda
Други пишуКлупска дешавањаФудбал

БСК Борча нова Звездина филијала?

Иако је фудбалски клуб БСК Борча до сада сарађивао са Партизаном, њихови односи су захладнели. Сада су у току преговори овог клуба са Црвеном звездом. То је за Моцарт спорт потврдио Драгомир Васић, председник БСК Борче. Како МЦЗ из својих извора сазнаје, овај договор би ускоро требало да се закључи, и да се започне његова реализација.

BSK Borca-Црвена звезда је показала јасно интересовање за селидбу комплетног омладинског погона на Визељ парк. Драгану Џајићу и његовим сарадницима се свиђа локација нашег клуба, где би у блиској будућности требало да се изгради још један спортски објекат, предвиђен управо за развој млађих категорија. Очекујем да разговоре конкретизујемо током зиме и до краја јануарског прелазног рока добијемо јасну слику каквим капацитетима располажемо, шта нудимо, а шта добијамо овим чином.

У оквиру сарадње, Црвена звезда би послала неке играче на каљење у БСК, који би требало да помогну клубу да осигура опстанак у Првој лиги Србије.

-Сарадња мора да буде двосмерна, иначе не би имала смисла. Ми бисмо уступили Црвеној звезди младе играче, попут Савковића или Цветковића. Не заборавите да је наша генерација 1995. четврта на табели Омладинске лиге Србије, па би неко од тих момака добио прилику на Маракани. Наравно, у одговарајућем годишту. Плус, гледао би се квалитетнији фудбал у Борчи, јер овај крај има доста присталица Звезде и момци и њени младићи подигли би интересовање за наше утакмице. Позив таквог гиганта се не одбија.

Васић је за Моцарт спорт прокоментарисао и однос који су имали са Партизаном, као и шта је тај однос покварило.

-Чињеница је да смо имали сјајну сарадњу са црно-белима, то нико не пориче. Једноставно, људи из Хумске су препознали таленат наших играча, били вештији и умешњи од Звезде, па су остварили трансфере Стефана Савића и Дејана Бабића, а ми смо за узврат добили Војкана Миљкоивћа и Стефана Савића (омладинац) на позајмице и све је функционисало перфектно.

-Комплетан посао је вредан седам милиона евра и ми смо наш део добили. Додуше, каснила је исплата рата, али смо намирени. Проблем је на другој страни, тиче се висине пореза на додатну вредност који би морали да платимо на основу трансфера, у износу 250.000 евра. Није нам било јасно све до тренутка док нам ФСС, као кровна организација, није доставио копију уговора са Енглезима, у коме, гле чуда, Партизан не мора да плати ништа на име обавеза држави. У реду је да платимо ми, али није у реду, а ни пословно, да баш све падне на наша плећа. Уговор предвиђа да и део регулисања обавеза буде у односу 60:40, а не да БСК одвоји од свог дела за оба клуба. У овој намери ћемо истрајати, сигурно.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

12 comments

veliki pravi zvezdas дец 14, 2013 at 14:50

Dobar ce ovo potez bit Uprave Crvene Zvezde saradnja sa BSK Borcom ,predlozio bih jos Dzajo da se napravi saradnja sa Slovenackim Mariborom ne dozvoli Upravo Crvene Zvezde na celu sa Dzajom da podizu tuzbe protiv nase Crvene Zvezde nego prodajte igrace neke a drugima smanjite ugovore a sto se dovodjenja tice dovedite stopera dva i jednog lijevog beka i to je to ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply
brat od Inđija дец 14, 2013 at 13:39

ko još prati ovaj raspali fudbal.BSK Borča hahhahahha

Reply
delija_md дец 14, 2013 at 08:36

Ovo će biti dobar projekat, međutim sjećamo se svi kako je BSK grizao uvijek protiv nas, a komšije su „puštali“ u svakom meču. Ali čudna je ta sudbina.
Sad dati priliku Grujiću, Ahčinu, Joviću, Rajkoviću, (možda i Mihajloviću) i svim ostalim klincima koji nisu u prvom planu da pokažu šta znaju.

Reply
Dejan дец 13, 2013 at 23:13

ejj znaci ljudi nasa filijala do sad je bio sopot i vise nece biti?? 😀

Reply
DS1992 дец 14, 2013 at 01:12

od kad sopot vise nije filijala mozgu jedan!!!

Reply
Sladajac дец 13, 2013 at 22:24

Ovo je odlican projekat,u bliskoj buducnosti privatizacija Zvezde i preseljenje, izgradnja novog modernog stadiona u Borci. Realno na Autokomandi jednostavno mora da se iskoriste onih zapustenih 16 hektara zemljista u neki projekt koristan za Grad, Drzavu, Zvezdu!!!…

Reply
Стефан дец 13, 2013 at 21:55

Одлична варијанта за нас, само треба прочистити њихов управни одбор, тамо седе и људи који не дају кинту а велики су навијачи вечитог ривала.

Reply
100% дец 13, 2013 at 22:57

Druze prvo treba procistiti nas upravni odbor. Ko sve sedi kod nas, pa to je zlo.

Reply
Стефан дец 13, 2013 at 23:01

Потпуно се слажем с тобом, него је тема Бск, па зато говорим о њима.

Reply
100% дец 13, 2013 at 23:21

Ok, slazem se ali krenuti od nasih. Pobeglo nam je 15-ak igraca za godinu dana, sta vise reci, a ni u Borci nisu kao sto kazes bajni.

Reply
Црна Гора ЦЗВ дец 13, 2013 at 21:15

Dobra stvar za nas.

Reply

Leave a Comment