Moja Crvena Zvezda
Женска кошаркаКошарка

Најава: Кошаркашице гостују у Суботици

Нема одмора за кошаркашице Црвене Звезде у последње време. Црвено-беле у среду гостују у Суботици, где ће одмерити снаге са екипом Спартака у оквиру 11. кола Прве женске лиге Србије. Меч се игра у дворани Дудова шумa са почетком у 19 часова.spartakzvezda                                                                                                      Звезда је у успону форме и у серији од четири победе у националном шампионату. У тим се вратила Тина Јовановић и црвено-беле поново руше све пред собом. Изабранице Драгана Вуковића имају скор од осам победа и два пораза, тренутно су треће на табели и желе да наставе успешан низ. Александра Црвендакић је номинована за најбољу младу кошаркашицу Европе у 2013. години, па још једном позивамо Звездаше да гласају за наше сјајно крило на сајту ФИБА Европе. Александра је ове сезоне у шампионату Србије бележила 18,1 поен, 8,5 скокова, 2,4 асистенције и 1,9 украдених лопти по мечу на десет утакмица. Одличне просеке има и Тина Јовановић (17 поена, 9,8 скокова и 1,8 украдених лопти), као и Александра Станаћев (9,5 поена, 7,5 асистенција и 1,7 украдених лопти).

Екипа Спартака је тренутно десета на табели са учинком од четири победе и шест пораза. Предводи их одлична крилна кошаркашица Адријана Кнежевић са просеком од 19 поена, 8 скокова, 4,8 асистенција и 2,7 украдених лопти на шест одиграних мечева. Подршку јој пружају Јована Веселиновић са 14,8 поена по утакмици и крилни центар Вида Емеше са 12,3 поена, 9,6 скокова и 2,1 украденом лоптом. Поред ње одличан скакач је и Милена Лаковић са 7,4 ухваћене лопте по мечу. Спартак није познат као добра шутерска екипа, али знају да сакупе доста скокова и украдених лопти на утакмицама.

Црвено-беле треба да искористе добру форму, како би стигле до нове победе, док се не приближи серија тешких утакмица, која их очекује у наставку сезоне.

Спартак – Црвена звезда

11. децембар 2013, среда

Дворана Дудова шума

19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment