Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Симоновић: „Навикли смо на пуне трибине, фокусираћемо се само на терен“

Кошаркаши Црвене звезде су са Панатинаикосом до сада одиграли укупно седам мечева, а црвено-бели су уписали само једну победу и то у првом међусобном мечу. Било је то у сезони 1969/70 у осмини финала Купа шампиона, а Звезда је славила убедљиво 91:66. Од тада је ПАО нанизао шест узастопних победа, а последња у низу била је у првом овосезонском мечу у Пиониру. Зелени из Атине били су бољи после продужетка резултатом 90:86.

simon_silbЗа лидера Панатинаикоса Димитриса Дијамантидиса везано је неколико занимљивости. Осим што у својим витринама има три титуле шампиона Европе са Панатинаикосом, годинама уназад је убедљиво најбољи дефанзивац Евролиге (ово престижно признање освајао је шест пута). Два пута је био МВП Фајнал фора, а 2011 проглашен је за најбољег играча Евролиге.

Ове сезоне Дијамантидис је најбољи асистент Евролиге са просеком од 7,6 асистенција по мечу. Уједно, Дијамантидис има и најбољи однос успешних додавања и изгубљених лопти. До сада је у Евролиги постигао укупно 274 тројки и недостаје му само једна како би на вечној листи на 10. месту сустигао легендарног Луиса Булока. Занимљиво је да је ове сезоне Дијамантидис на свакој евролигашкој утакмици убацио бар један шут ван линије 6,75.

О каквом искусном тиму се ради најбоље говоре и следећи подаци. Центру Атињана Мајку Батисту недостаје још само три поена како би на четвртом месту вечне листе најбољих стрелаца стигао Николу Вујчића. Сјајни Американац је у најелитнијем такмичењу Европе до сада постигао 2.441 поен.

Последњи рапорт пред пут у главни град Грчке, са београдског аеродрома Никола Тесла, поднео је капитен Црвене звезде Телеком Марко Симоновић:

– Идемо на јако тешко гостовање. Играмо са Панатинаикосом који је у последњих 10 година чак пет пута био првак Европе. И за њих је ово веома битна утакмица, потребна им је победа, јер још нису обезбедили пласман у Топ 16 фазу. Очекујем да ће бити добра и узбудљива утакмица. Предстоји нам јако тежак посао – истиче Симоновић.

На констатацију да црвено-беле у дворани ОАКА очекује узаврела атмосфера Симоновић каже:

– Верујем да ће бити пуна хала и паклена атмосфера. Ми смо већ навикли на то, професионалци смо, размишљамо само како да победимо на тој утакмици. Трудићемо се да се фокусирамо само на терен и да не размишљамо о дешавањима на трибинама – поручио је Симоновић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

Fornicator дец 6, 2013 at 00:00

Da odigramo sutra koliko nam dozvole, pa šta bude. Teško je verovati u čudo u Atini, ali ‘ajde, ne bi bilo ni prvo ni poslednje.
Mislim da je krajnji učinak u ovoj našoj prvoj sezoni u EL donekle realan. Mogli smo dobiti jednu od one tri izgubljene utakmice kod kuće, ali i izgubiti sve u gostima, da nije K.Laboral odigrala onako loše protiv nas. Zato, ne treba biti razočaran – velika je ovo škola za ubuduće.
Ono što je cilj svih ciljeva je ponovni plasman u EL. I zato je polufinale ABA lige tj. pobeda u njemu važnija od bilo kog trofeja.

Reply
Tom дец 5, 2013 at 23:18

Druze moras se raspucati sutra!

Reply
Delije Niksic дец 5, 2013 at 22:46

Da li ce igrati katic?

Reply
mariachi дец 5, 2013 at 22:23

Ajde Simone pocupaj zecevima usi !

Reply

Leave a Comment