Moja Crvena Zvezda
Женска кошаркаКошарка

Најава: Кошаркашице гостују у Сарајеву

Кошаркашице Црвене звезде играју у среду меч шестог кола групе б, Међународне женске регионалне кошаркашке лиге, против екипе Плеј Оф-а у Сарајеву. Меч се игра у Културно-спортском центру Илиџа са почетком у 19 часова и 15 минута.play-offzvezda

Црвено-беле овом утакмицом затварају серију од три узастопна гостовања. У недељу су у продужетку савладале Шумадију у Крагујевцу са 78:74, у шампионату Србије, а пре тога су поражене у неизвесној завршници меча у Зеници против Челика (77:79), у регионалној лиги. До евентуалног брејка у Сарајеву Црвену звезду ће предводити Александра Црвендакић, која је у досадашњих пет кола забележила просек од 13 поена и 6,8 скокова, док је плејмејкер Александра Станаћев остварила учинак од 12,6 поена, 8,6 асистенција и 2,80 украдених лопти по мечу. Очекује се и пун допринос Нине Ђоковић, Мирјане Бероње, Јелене Станковић и Иване Бошковић, које на последњим утакмицама пружају све боље партије.

Екипа Плеј Оф-а  је у првом колу савладала Звезду у Београду у самом финишу са 82:80, а у прошлом колу су на свом терену биле боље од београдског Радивоја Кораћа (90:78), који је непоражен у првенству Србије. Крилни центар Монет Џонсон има учинак од 19,2 поена и 12 скокова по утакмици у досадашњих пет мечева и тренутно је најкориснија играчица лиге. Корин Адамс је први стрелац регионалног такмичења са 22 поена по мечу, уз 5,4 асистенције у просеку. Одличне партије пружају и Амра Ђапо (16,2 поена по утакмици), и Теиша Кинг (12,6 поена и 3,4 украдене лопте). Ове четири кошаркашице представљају највећу претњу по сваку екипу у лиги.

Црвена звезда, Будућност, Плеј ОФ, Челик и Радивој Кораћ имају скор од по две победе и три пораза у групи б, и водиће велику борбу за пласман у доигравање. Екипа Цеља је једина непоражена, и са пет победа је већ једном ногом у плеј-офу. Звезда има два пораза у низу у регионалној лиги и на овом мечу мора свим силама да иде на победу. Кључ успеха би могао да буде заустављање три сјајне Американке, које су без сумње огромна снага овог тима.

Плеј Оф – Црвена звезда

4. децембар 2013, среда

КСЦ Илиџа – Сарајево

19:15 часова

 

 

Повезане вести

Leave a Comment