Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

Ватерполисти освојили Суперкуп Европе! Црвена звезда је освојила све!

Црвена звезда је у Бечеју победом 9:8 (2:3, 4:2, 1:1, 2:2) над Радничким из Крагујевца, освојила Суперкуп Европе и четврти трофеј ове године! Најефикаснији су били Андрија Прлаиновић и Никола Рађен са 2 гола, док су по једном погађали Страхиња Рашовић, Виктор Расовић, Борис Вапенски, Џон Ман и Сава Ранђеловић.

osvojilismosve

Бечеј је град ватерпола, а Црвена звезда је други српски тим који је освојио Суперкуп, у првом српском финалу! Феноменалан завршетак године за Црвену звезду, за српски ватерполо. Око 1.000 гледалаца у Бечеју, граду првака Европе, могло је да ужива у великој борби и великом мечу.

Ватерполо спектакл у Бечеју је отворио Раднички, који је повео већ у првом нападу голом Бурића, а после два везана неуспела напада Црвене звезде, Славко Гак је погодио сам угао Сефиковог гола за 2:0. Злоковића су удвајали бекови Црвене звезде, па су шутери Радничког имали отворене позиције за шут. Уследила су два искључења, па је Црвена звезда из другог пута искористила играча више, гол капитена Прлаиновића за 2:1. Међутим, Басара је погодио за 3:1, после искључења Кљајевића. Раднички је пресингом и зонском одбраном успешно одолевао, али су пребацивањем лопте са крила и голом Рађена црвено-бели дошли до 2:3. Црвена звезда је имала последњи напад у првој четвртини, али је остало 2:3 за Раднички после првих осам минута.

И на старту другог периода, Раднички је био близу брзог гола. Срећом, по црвено-беле, петерац није искористио Ђорђе Филиповић, а у следећем нападу акцију Аврамовића и С.Рашовића, крунише Ранђеловић за изједначење, 3:3. Идентично као и у првом делу, бекови Црвене звезде удвајају Злоковића, а шутери Радничког имају чисту позицију за шут. Гак није био успешан, али на другој страни јесте Виктор Рашовић, који наставља голгетерску серију за прво вођство Црвене звезде, 4:3. Црвена звезда је одбраном 1 на 1 потпуно неутралисала нападе Радничког, а упливавањем у нападу и игром на крила рушила концепцију Крагујевчана. Џон Ман је повисио на 5:3, после сјајне минијатуре Прлаиновића, а већ у следећем нападу Раднички други пут користи играча више и голом Гака постиже први гол после 6 минута игре, 5:4. Црвена звезда је контром Рађена и Страхиње Рашовића који је муњевито испливао и погодио за 6:4 одмах одговорила. Филип Филиповић и Борис Злоковић су показали део умећа и чували Раднички у игри. Сјајна асистенција капитена освајача Купа Европе, а Злоковић показује зашто је, можда, и најбољи центар Европе и постиже леп лоб погодак за 6:5, што је и коначан резултат на полувремену.

У трећем периоду, виђена је велика борба и јака одбрана, после распуцаног првог полувремена. Црвена звезда је преко крила ишла на ближег играча, а Раднички, углавном, на Злоковића. Вапенски погодио за 7:5, постигао свој први гол и донео Звезди вођство од два гола предности. Злоковић је био неутралисан, па је Раднички шутевима Гака и Ђорђа Филиповића покушавао, али је Шефик спустио рампу и био несавладив. Раднички у игру враћа Филип Филиповић, на минут пре краја трећег периода, поготком са велике раздаљине. Пред последњих осам минута, Црвена звезда је имала 7:6.

Последњи период игре је отворио Андрија Прлаиновић поготком после фаула, преко Филипа Филиповића. Покушај Вуксановића је одбранио Шефик, а затим није успео Гак. Црвена звезда је одлично затварала простор, немоћни су били Крагујевчани. Несавладив је био Денис Шефик. Ипак, после борбе на центарској позицији и искључења Ранђеловића, Вуксановић коначно погађа. Ушли смо у неизвесну завршницу, у којој су обе екипе вие пажње обраћале на одбрану. Ћирић је био маестралан и „покупио“ је сваку могућу лопту, два пута је зауставио Прлаиновића без фаула, док су његови саиграчи у нападу били безидејни, а Црвена звезда мирна у одбрани свог гола. Искључен је Поповић, Дејан Савић затражио тајмаут, а његови играчи све спровели у дело и после акције Виктора Рашовића, Рађен погађа за 9:7. Међутим, чим Андрија Прлаиновић пусти на милиметар, Филиповић погаћа и враћа неизвесност у меч. Филип Филиповић је зарадио искључење у следећем нападу, али је Рађен погрешио, Ћирић ухватио лопту и Раднички је имао последњи напад на мечу и играча више. Али, Денис Шефик је Денис Шефик! Брани покушај Радничког и Црвена звезда осваја Суперкуп Европе! Четврти трофеј у години!

Момци, хвала! Црвена звезда је освојила све!

Црвена звезда – Раднички 9:8 (2:3, 4:2, 1:1, 2:2)
Базен: Ђорђе Предин Баџа. Гледалаца: 1000. Судије: Борел (Шпанија), Ставридис(Грчка). Искључења: Црвена звезда 8, Раднички 11. Петерци: Црвена звезда, Раднички 0/1.

Црвена звезда
Шефик, С.Рашовић 1, Рађен 2, Ивошевиц, Кљајевић, Вукчевић, Аврамовић, В.Раовић 1, Ранђеловиц 1, Вапенски 1, Прлаиновић 2, Ман 1, Драксимовић. Тренер: Дејан Савић

Раднички
Радић, Бурић 1, Поповић, Вуксановић 1, Гак 2, Миличић, Ћирић, Басара 1, Злоковић 1, Ф.Филиповић 2, Марковић, Ђ.Филиповић. Тренер: Дејан Јововић

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

17 comments

The doctor дец 1, 2013 at 14:34 Reply
mmilan дец 1, 2013 at 13:07

Bravo braco, ponosni smo na vas

Reply
cz дец 1, 2013 at 12:27

GROMADE OD LJUDI..Jedini vrijede,hvala im na svemu

Reply
IgorNbGd дец 1, 2013 at 12:25

Samo 12 komentara, a na OFK Zvezda u startu 100 će biti…. OSvojili smo duplu krunu u Evropi i 12ak komentara… Tuga…

Reply
Nemanja дец 1, 2013 at 11:57

Mozda ce mnogi pricati sta lupa ovaj, ali znam da ima mnogo delija koji bi pomogli!! Ljudi, dajte da se organizuje akcija, da se skupe pare za ove momke, steta je da sledece sezone od ovog kluba nema nista! Da se uplacuje preko sms-a , svi bi slali svaki dan, ali to nije ono skupljanje zato sto je Zvezda u pitanju, nego bi od srca svi uplacivali, ja prvi!!! Ajmo Delije

Reply
rade savic дец 1, 2013 at 03:09

Svaka cast vaterpolistima,pokazali su kako se bori za Zvezdu…pitam se ima li nacina da se ovi momci ne plate vec nagrade za sve ovo sto su dali i daju za nas klub.Ima li nacina da se ovakav tim zadrzi jos koju sezonu,da nama navijacima daju privilegiju da uzivamo u njihovom zalaganju,borbi i pobedama za ZVEZDU.(Podsecaju me na onu legendarnu generaciju fudbalaera koja je osvojila sve tih godina)Da nije ove Len mafije i ove godine bi bili u finalu lige sampiona.BRAVO MAJSTORI….

Reply
ClarkKent дец 1, 2013 at 00:46

Prvi clanak gdje nema minusa! 🙂 Bravo momci, bravo upravo, bravo navijaci, bravo svima!! 🙂

Reply
Neko iz mase нов 30, 2013 at 23:57

A do juce nismo postojali. Vratili smo se jaci nego ikad, i ovo samo jos jedan dokaz da dusmani ne mogu da nas uniste! NAJVECA JE NAJVECA, MOJA ZVEZDA CRVENA!

Reply
РУК нов 30, 2013 at 23:31

Браво, браво и браво!!!

Reply
Звезда шампион! нов 30, 2013 at 23:29

Браво момци ❗

Reply
otpisani101 нов 30, 2013 at 22:42

sta reci za vaterpoliste?…ponos sd crvene zvezde…i oni nisu placeni,i oni nemaju para,ali daju sve od sebe za crvenu zvezdu…sve cestitke i nema reci koliko smo srecni zbog vaterpolista…i moram da se osvrnem na fudbalere koji su totalna suprotnost vaterpolista…imaju 10 puta vise navijaca,nego svi ostali klubovi u sportskom drustvu zvezde…danas protiv ofk beograda su bili dno-dna…razlog su navodno pare…iskreno-sem nekoliko pojedinaca,ostali su birali izmedju zvezde i kine ili emirata ili nigde…i umesto da daju sve od sebe za crvenu zvezdu i probaju da se negde prodaju,uporno glume razmazene manekene koji kao su dobri fudbaleri,ali nisu placeni…

Reply
mare-zvezda нов 30, 2013 at 23:16

Upotpunosti se slazem sa tvojimn komentarom. Da vaterpolisti imaju samo godisnju platu milijasa resili bi problem i sl. godine bi ostali na okupu sigurno. S A M P I O N I

Reply
Lazaris дец 1, 2013 at 11:29

Milijas valjda ima 360000 godisnje(sto je mnogo para za jednog igraca),ali realno ko zna da li je primio i 10% od toga,nije se nikad zalio zbog plate i zato cu ga uvek postovati.

Reply
Rale нов 30, 2013 at 22:23

Bravo Zvezdo! Bravo Sefik!

Reply
belocrkvani...... нов 30, 2013 at 22:11

KAKO DOBAR OSECAJ!!!!!!bravo momci…ubedljivo najbolji kolektiv sportskog drustva.BRAVO SAMPIONI!!!!!!!

Reply
Iznogud нов 30, 2013 at 22:06

Bravoooooo momci. Sve cestitke. Kolika je samo nepravda i steta sto neigramo ligu sampiona, osvajaci a ne branimo trofej.

Reply
bomix нов 30, 2013 at 22:05

BRAVO ZVEZDO

Reply

Leave a Comment