Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: Кошаркашице гостују у Крагујевцу

    Кошаркашице Црвене звезде играју у недељу меч деветог кола Прве женске лиге Србије, против екипе Шумадије у Крагујевцу. Утакмица се игра у дворани “Гордана Богојевић“, са почетком у 18 часова.

sumadijazvezda

Црвено-беле имају две победе у низу у првенству Србије и тренутно су четврте на табели са шест победа и два пораза, али екипа има и два узастопна пораза у регионалној лиги. Изабраницама Драгана Вуковића не преостаје ништа друго него да збију редове, док се у тим не врати повређена Тина Јовановић.  Александра Црвендакић није одиграла на свом нивоу меч против Челика у Зеници, а надамо се да је то био само лош дан за другог стрелца лиге (151 поен) и најкориснију играчицу првенства Србије (218 индексних поена). Не треба заборавити да Александра Црвендакић има само 17 година, и да је сасвим нормално да не може на свакој утакмици да донесе превагу у корист Звезде. Радује и повратак у форму Александре Станаћев, која је и даље убедљиво први асистент лиге са 63 успешна додавања на осам мечева, као и стандардно добре партије Нине Ђоковић, Мирјане Бероње и Иване Бошковић.

Екипа Шумадије заузима шесто место на табели са скором од пет победа и три пораза. Врло су незгодна екипа, а у досадашњих осам кола погодиле су 48 тројки – највише од свих тимова у првенству. Предводи их Марина Марковић, која је најбољи скакач лиге са 11,8 ухваћених лопти по мечу, као и најбољи крадљивац лопти у шампионату са просеком од 3,5 по утакмици. Она и бек Александра Рачић су најефикасније у екипи са 14,5 поена по мечу. Подршку им пружају крилна кошаркашица Кристина Милошевић и плејмејкер Христина Марјановић.

Дворана у Крагујевцу од прошле године носи име некадашње одличне кошаркашице Црвене звезде и репрезентације, Гордане Богојевић, која је изненада преминула пре скоро четири године од последица срчаног удара у 36. години живота.

Шумадија – Црвена звезда

1. децембар 2013, недеља

Дворана: Гордана Богојевић, Крагујевац

18:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment