Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Стојановић пред ОФК: „Спремни смо, очекујемо победу“

krnetaФудбалери Црвене звезде у претпоследњем колу јесење полусезоне гостују на Омладинском стадиону. Екипа ОФК Београда је последњих година веома неугодан ривал најтрофејнијег српског клуба, о чему најбоље говори податак да су црвено-бели у последња три одмеравања снага два пута били поражени од „романтичара“. Опрез је неопходан и због чињенице да терен на Карабурми због снега који је падао претходних дана неће бити у идеалном стању.

Тренер Стојановић и првотимац Јован Крнета уверавају да и поред објективних потешкоћа, на последње гостовање у 2013. години одлазе са победничким амбицијама.

– Уколико желимо највиши пласман на табели онда морамо да размишљамо само о победи. Очекује нас тешко гостовање против младе и полетне екипе, са којом смо тешко излазили на крај у претходној сезони. Ипак, сматрам да све зависи од нас, и размишљамо само о нашој игри. Добро се спремамо и очекујемо тријумф – рекао је Стојановић.

На уводно излагање шефа стручног штаба, штопер Јован Крнета није имао много тога да дода.

– Имамо лоше искуство са ОФК Београдом у претходним утакмицама. Наш наредни ривал у својим редовима увек има неколицину добрих младих играча на које морамо да обратимо пажњу. Потребно је да добро уђемо у меч. Како одмиче сезона, играмо све боље и боље. Мислим да је то и логично с обзиром да нам је било потребно време да усталимо форму и уиграмо се. Најважније је да у преостала три меча будемо најбољи када је то најважније – подвукао је дефанзивац црвено-белих.

Изузев повређених Мартиновића и Ковачевића, тренер Славиша Стојановић нема кадровских проблема. По његовим речима, екипа тренира добро и у преосталих 10 дана жели да оствари максималан учинак.

– Наредна три сусрета, односно десет дана могу много тога да одлуче. Верујем да су моји играчи тога свесни, и да неће дозволити себи да се опусте. У највећем делу полусезоне смо добро радили, и по атмосфери у свлачионици и напору који играчи улажу, рекао бих да у том погледу неће бити проблема – изричит је млади стручњак.

Проблема са друге стране може да буде у условима за игру, обзиром на снег који је падао претходних дана. Од квалитета терена зависиће донекле и начин на који ће изабраници Славише Стојановића играти сутра.

– Све зависи од организатора утакмице и ми смо немоћни да било шта променимо. Тачно је да волимо да играмо кроз пас, да имамо контролу на средини терена и да се ослањамо у везном реду на комбинаторику. Међутим, тако је, како је, морамо се прилагодити постојећој ситуацији и пронаћи начин како да дођемо до нова три бода – закључио је Стојановић.

Повезане вести

8 comments

Mani нов 30, 2013 at 09:36

Iz sve snage na Ofk i Vojvodinu u poslednjem kolu, a u kupu odmoriti par glavnih igraca i dati sansu Mihajlovicu, Vukanu, Jokicu, Rajkovicu, Milunovicu!!! I ako ispadnemo nema veze, vise mi je muka od tog kupa, hocemo titulu!!!!

Reply
ssss нов 29, 2013 at 19:00

1 2 za nas

Reply
Ryber Palunko нов 29, 2013 at 18:53

Tri posljednja gostovanja na Karaburmi nismo dobili. Bilo bi krajnje vrijeme.

Reply
sef нов 29, 2013 at 17:43

napasti od pocetka i kad povedemo jos jace napadati a ne da se zatvorimo kao ranije pa primimo gol na kraju ocekujem bar 3 0 za nas ako ne i vise bez primljenog gola

Reply
laki нов 29, 2013 at 15:57

Ljudi,najbolji drug mi je OFK-ovac,aako izgubite,vi mi izdajete opravdanje do kraja nedelje,makar ce do tad da zaboravi…

Reply
mare-zvezda нов 29, 2013 at 15:54

Samo da damo prvi gol i posle su nasi. Vredelo bi zapeti iz petnih zila kako bi se utakmica dobila i pritisak prebacio na grobare pa nek vide i oni kako je juriti i imati imperativ pobede. Ako dobijemo obe do kraja ubedjen sam da ce oni bar jednu kiksnuti. Momci samo igrajte srcem i borite se a mi ce mo vas bodriti i biti uz vas. NAPRED ZVEZDA

Reply
Црна Гора ЦЗВ нов 29, 2013 at 15:17

Slabo nam idu gostovanja,ali dako se sa ovog vratimo sa tri boda.

Reply
Bosanska Krajina нов 29, 2013 at 14:32

Puna podrska igracima i treneru u ovim teskim momentima. Osjecam da se cijela sezona lomi u naredne tri tekme. OFK-ov stadion je uvijek ocajan i ako uspijemo u prvom poluvremenu dati go, bice sve lakse. Pozdrav braci u Srbiji iz Republike Srpske – sada zajedno svi!!! K N D

Reply

Leave a Comment