Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Петковић: „Неће ми бити лако, али очекујем победу“

Млади репрезентативац Србије из редова Црвене звезде, Марко Петковић своју дебитатнску утакмицу за црвено-беле на Маракани памтиће највише по победи против Слободе, асистенцији за гол и празним трибинама. А по чему ће памтити први наступ за најтрофејнији српски клуб против својих доскорашњих саиграча из ОФК Београда биће познато у суботу 30. новембра у поподневним часовима.

Marko Petkovic2Своје прве фудбалске кораке и афирмацију репрезентативни десни бек направио је управо на Карабурми и сигурно је да ће му долазак на Омладински стадион пробудити емоције.

– У ОФК Београду сам провео осам лепих година. Током боравка на Карабурми стекао сам феноменалан однос са навијачима и свим људима из клуба. На Карабурми сам фудбалски проходао, стекао афирмацију, задужио капитенску траку, и најпосле играма у плаво-белом дресу заслужио позив Звезде и младе репрезентације. Сигурно да ми неће бити лако, међутим у овом тренутку фокусиран сам само на црвено-беле и очекујем победу и освајање нова три бода – рекао је Петковић.

До спуштања завесе на фудбалску 2013. годину остало је још 270 минута фудбала, у које је, када је Црвена звезда у питању, стао улог пласмана у полуфинале Купа и шест бодова.

– Ушли смо у серију добрих резултата и желимо да тријумфално завршимо полусезону. У наредна три сусрета верујем да ћемо сви извући максимум и победити у сва три меча. То је обавеза свих нас који носимо дрес Црвене звезде. Желимо да у добром расположењу одемо на зимску паузу и потврдимо добру форму у којој се налазимо у последње време – нагласио је Петковић.

Оно што би црвено-белима могло да отежа посао на Карабурми су временски услови, односно терени, који често након јаких падавина, нису у добром стању.

– Не мислим ту само на терен Омладинског стадиона, већ на великој већини терена у нашој лиги неће бити идеалних услова за игру. То може да представља проблем у финишу полусезоне, али како је нашим ривалима, тако ће бити и нама. Морамо да се адаптирамо на све потешкоће уколико их буде, и учинимо све да победимо – закључио је Марко Петковић.

Повезане вести

Leave a Comment