Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаОдбојка

ЛШ: Динамо бољи од Звезде

Одбојкашице Црвене звезде поражене су вечерас у дворани “Шумице“ у оквиру трећег кола Лиге шампиона од екипе Динама из Москве резултатом 1-3 (26-24; 20-25; 16-25; 18-25).

528445_521276937933207_1111123327_nЦрвено-беле нису имале превише шанси против једног од највећих клубова Европе, али су веома добром игром, нарочито у првом сету, достојно представљале свој клуб и своју земљу и показале да овај млади тим има светлу будућност.

Сјајно су црвено-беле одиграле први сет, стрпљиво чекале прилику и на крају је и дочекале за вођство од 1-0. Динамо је већим делом игре држао конце у својим рукама, имао и предност од 16-10, али су звездашице задржале хладну главу, Николина Лукић је стабилизовала пријем, тандем Трнић-Поповић је подигао кинески зид против високих Рускиња, а у нападу је блистала Адела Хелић, за коју тим из Москве никако није успевао да нађе решење. Сервисима Хелићеве Звезда је дошла до прве предности тек при резултату 23-22, што је на крају било довољно за вртић са Маракане да попут најискуснијих екипа сет заврши у своју корист (26-24).

Црвена звезда је одлично отворила и други сет, дошла до предности од 6-1, али то је био знак за вишеструког првака Европе да дода гас, па су искусне гошће брзо преокренуле ствари у своју корист, а црвено-белим дамама није остало ништа друго него да се боре до краја, што је било довољно за часних 20-25.

Само на почетку трећег сета црвено-беле су биле равноправан ривал разбуђеним Рускињама, па је разлика од 9 поена на крају овог периода игре најбољи показатељ дешавања на терену. Тим Светлане Илић није допуштао Звезди ни да помисли на освајање сета, терао је звездашице на наивне грешке и потпуно заслужено је дошао до предности од 2-1.

Четврти сет је протекао потпуно исто као и претходни. Неискусна екипа Ратка Павличевића није успевала да угрози предност Динама, Обмочајева, Кошељева и Марченко су биле неумољиве, па су Рускиње лако дошле до тријумфа резултатом 3-1.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

Lazaris нов 26, 2013 at 20:53

Steta. :/

Reply

Leave a Comment