Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиРукомет

Марија Чолић за МЦЗ: Одличан први део првенства

Иако су на почетку првенства биле скромне, рукометашице Црвене звезде могу да буду јако задовољне досадашњим учинком. Оне имају 6 победа из 8 првенствених утакмица и налазе се на четвртој позицији на табели. На паузу одлазе мирне, уз велики мотив да и у другом делу првенства покажу свима колико могу.
Капитен екипе, Марија Чолић, је за МЦЗ изјавила да је више него задовољна игром коју су све оне приказале, а желела је и да искористи прилику да се захвали људима који су јој помогли да се избори са повредом.

marija colicДа ли су за сада испуњени планови са почетка првенства?

Планови су и више него испуњени. Одржали смо одличан континуитет игре кроз све утакмице, иако је био јако тешко физички то издржати јер немамо баш дугачку клупу. Лично први део првенства сматрам одлично одрађеним из разлога што смо имали пуно проблема са повредама, а опет смо успели да одрадимо посао како треба.

Шта је обележило први део првенства за вас?

Поред победа у скору 8/6, полусезону је обележила и једна неправда која нам је учињена са неодлагањем меча против Књаз Милоша. Та ситуација се још увек решава и ако се заврши у нашу корист, могу рећи да ћемо само лепе ствари памтити. Сем моје повреде, али то је сада прошлост.

Каква је ситуација са том повредом сада?

Свака повреда јако тешко пада сваком од нас, из разлога што нас одваја од онога што волимо да радимо. Ја морам рећи да сам поред подршке клуба и мојих саиграчица, велику подршку и још већу помоћ добила од дивних људи из приватне ординације „Кичма“ која ме је опорављала и муку мучила са мном. Др Стева има чаробни штапић, а Урош златне руке. У таквом окружењу сам морала да се опоравим на најбољи начин и вратим на гол већ против Јуниора, и одрадим посао као да никада нисам ни имала повреду.

Кад почињу зимске припреме?

После напорног дела, добиле смо слободно 20 дана да се одморимо и напунимо енергијом за други део који ће нам бити изузетно тежак. Зимске припреме почињемо већ 10-ог. Још увек не знамо да ли ћемо ићи негде или их одрадити у Београду. Једино знамо да ћемо сигурно бити спремне за нове победе.

Какве су амбиције када је наставак сезоне у питању?

Што се тиче амбиција, показали смо да можемо да играмо јако добро и против фаворита. Победа против Крагујевца нам је подигла самопоуздање тако да сам сигурна да ће још неки фаворит пасти на нашој Бањици. Европа нам је циљ, а такође и полуфинале купа. То је план, све што буде преко тога, ми се нећемо жалити

 Твоја очекивања од СП?

Од репрезентације очекујем јако пуно, јер су то девојке које знају свој посао. Дуго су се спремале за ово, тако да сам сигурна да ће играти срцем и да ће снагу налазити у публици. И зато бих искористила прилику да све људе позовем да дођу да им помогнемо. Знам колико значи публика. Сигурна сам да ћемо са публиком, која ће бити наш осми играч на терену, доћи до једног одличја. Девојке су то заслужиле, а и наша земља.

И за крај, желим да се захвалим екипи сајта Моја Црвена Звезда која је увек ту, која нас подржава и прати. Која нас не куди када смо лоше, а увек је ту да „баци пет“ када се побеђује, све ово говори каква смо породица.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

Miljan нов 26, 2013 at 14:59

Ti si nas kapiten Marijaaaa

Reply

Leave a Comment