Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Ацо Петровић за Курир: Значи ми подршка звездаша

Ацо Петровић, некадашњи тренер кошаркашког клуба Црвена звезда, бије најтежу битку у животу. Некадашњем стручњаку београдског Радничког, ФМП Железника, Хемофарма, Азовмаша, Црвене звезде, Жалгириса, Уникса и Локомотиве Кубањ почетком године је дијагностикована амиотрофична латерална склероза, ретко неуролошко обољење, које за последицу има атрофију мишића. aco-petrovic

Приликом гостовања Звезде у Краснодару екипи Локомотиве Кубањ у оквиру Евролиге, тамошњи навијачи су развили транспарент: “Аци Петровићу – подршка звездаша !“

– Почетком ове године сам се разболео и сада покушавам да нађем начин да оздравим. Уз мене су многи пријатељи, али ми и гест звездаша, као што је овај пуно значи. Рекао је Петровић за лист “Курир“.

Ацо је водио Локомотиву Кубањ у време када је клуб био стациониран у Ростову, да би се тим касније преселио у Краснодар из финансијских разлога.

– Провео сам три прелепе године у Локомотиви, тренирао сам их када су били у финансијским проблемима. Изградио сам леп однос са публиком и навијачима, а и са нашим људима, којих тамо има доста. Изненадио ме је гест навијача, хвала им на подршци. Прија чињеница да ме нису заборавили.

Петровић је председник Удружења кошаркашких тренера Србије, али због здравствених проблема, није више у могућности да обавља ову функцију.

– Недавно сам разговарао са Дудом Ивковићем и сарадницима и рекао сам им да би било најбоље да нађу неког новог да обавља ову функцију, јер ја заиста више нисам у могућности. Отежано се крећем и то ме спречава да радим.

Ацо Петровић је рођен 14. октобра 1959. године у Пожеги, а Црвену звезду је као тренер водио у АБА лиги и Еврокупу у сезони 2009/10.

Нашем некадашњем стручњаку желимо успешан опоравак и брз повратак тренерском послу.

Повезане вести

4 comments

Novica нов 26, 2013 at 14:33

nek je BOG STOBOM!

Reply
rale bukovica нов 26, 2013 at 12:09

Ozdravi što pre…

Reply
Teks Viler нов 26, 2013 at 08:30

Ne daj se Aco.

Reply
Zen нов 26, 2013 at 08:00

Podrška za našeg nekadašnjeg trenera!
Ozdravi što pre Aco!

Reply

Leave a Comment