Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Гогић: Прорадили смо у правом тренутку

gogara_derbiЧетвртом узастопном победом фудбалери Црвене звезде потврдили су успон форме. Након победа против Радничког из Крагујевца, вечитог ривала и Рада, црвено-бели натерали су и екипу Слободе да пред празном Мараканом положи оружје. Нажалост, једна од најлепших фудбалских представа ове јесени у националном првенству Србије, одлуком Дисциплинске комисије Фудбалског савеза играла се пред празним трибинама. Поред четири постигнута гола, најтрофејнији српски клуб пропустио је најмање још толико идеалних прилика, због чега Ужичани и поред убедљивог пораза немају за чим да жале. Суморни амбијент на стадиону у Љутице Богдана успавао је на почетку меча изабранике Славише Стојановића, који су се тргли и заиграли на жељеном нивоу тек након вођства гостију.

За брзо изједначење побринуо се Горан Гогић постигавши ефектан гол у 12. минуту. Након повреде Александра Ковачевића, 26-огодишњи везиста који је поникао у Звездиној Омладинској школи усталио се међу стартерима, а указано поверење и шансу коју је добио од стручног штаба из меча у меч оправдава одличним играма.

– Знали смо да нас очекује тежак сусрет. У утакмицу смо ушли нешто слабије што је Слобода успела да казни, али за разлику од неких претходних мечева, овај пут смо успели да преокренемо резултат у нашу корист. Брзо смо изједначили, Милијаш је одлично центрирао и омогућио ми да постигнем свој први гол у Звезди. Након тога мислим да смо били много бољи тим, а потврда свега тога јесте и убедљива победа – рекао је Гогић.

Високи задњи везни фудбалер очекује да серија победа црвено-белих потраје до краја јесењег дела сезоне. Већ наредног викенда следи нови испит, гостовање на Карабурми против тима који је у претходној сезони Црвеној звезди нанео много проблема и успео да слави у два од укупно три одиграна сусрета.

– Већ се окрећемо наредном противнику. ОФК Београд у својим редовима има доста младих и квалитетних играча. Морамо максимално озбиљно и мотивисано да приступимо том мечу. До зимске паузе остало је још три дуела и верујем да можемо да остваримо максималан учинак – навео је Звездин играч са бројем 26.

Скромност и васпитање којима плени нису дозволили Горану Гогићу да истакне свој допринос у први план, иако на то има пуно право. Заслуге за четири везане победе приписује читавој екипи и нада се да више никада неће играти пред празним трибинама.

– Стабилизовали смо форму у најбољем тренутку. Такође сматрам да нам је победа у вечитом дербију пуно значила на плану самопоуздања, што се примећује на терену. Захвалио бих се нашим навијачима које ни затворена Маракана није спречила да нам пруже подршку. Надам се да је ово последњи случај у мојој каријери да сам играо пред празним трибинама – закључио је Гогић.

Повезане вести

3 comments

gaga smederevo нов 25, 2013 at 20:09

Араухо и Крнета све боље изгледају на терену и утакмицу су одиграли на врло високом нивоу и осим погрешке код гола, како задње линије тако и везног реда одрадили су добар посао. Велику већину посла је одрадио у одбрани и једино што му је недостајало је она борбеност и жеља какву је имао у дербију. Имао је грешку код гола Слободе, где након грешке Арауха и везног реда који није испратио Тијага, није затворио простор иза Арауха и ушао у дуел игру са нападачем Слободе већ је остао далеко од играча. Изношење лопте и суделовање у игри је за сваку похвалу јер је избегавао дуга проигравања и одлично је сарађивао са Петковићем и везним редом.

Reply
laki нов 25, 2013 at 14:59

Trenutno po meni imamo dva najbolja zadnja vezna u Srbiji.
Nije sto sam cigan,al ne znam dal mi zao kad ne igra Gogic,il kad ne igra Tenk il mi jos vise zao kad vidim da na Marakani igramo sa dva zadnja veznaq xD

Reply
delijaMNE нов 25, 2013 at 14:34

Posle pauze…Gogica na stoperskoj poziciji i dovesti jos jednog…

Reply

Leave a Comment