Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Најава, 9. коло АБА лиге: Црвена звезда – Мега Визура (понедељак, 20,30 сати)

Након пораза у Краснодару, кошаркаши Црвене звезде у понедељак од 20 сати и 30 минута у оквиру 9. кола АБА лиге тражиће повратак на победнички колосек, а на том путу стајаће им амбициозна екипа Мега Визуре предвођена тренером Дејаном Милојевићем.

czvmv

Црвено-бели прошли су кроз период јако тешких утакмица где су за само седам дана одиграли четири јаке утакмице, три против тимова из Евролиге (Кутха Лаборал, Партизан, Лијетувос) и један против тима из Еврокупа (Цедевита). Након тога, у петак су одиграли и утакмицу против Локомотиве Кубан, а „паклен ритам“ настављаја се већ у понедељак када у 9. колу АБА лиге у „Пионир“ стиже Мега Визура.

Мега Визура има базу коју чини велики број најталентованијих играча из Србије. Већ неколико година важе за клуб који даје простор младим играчима, који кроз велики број утакмица успевају правилно да се развијају. Тако смо дошли до тога да Мега Визура има два играча на Европском Првенству, а још један њихов члан отпао је са списка непосредно пре почетка такмичења.

Током лета клуб је напистио утицајни менаџер Мишко Ражнатовић и његова агенција Беобаскет, која је најзаслужнија за препород Мега Визуре и уздизање клуба на ниво на ком је данас.

Мега Визура је дебитан у АБА лиги и после осам кола налази се на 8. месту на табели са 4 победе и 4 пораза. Тим су током лета напустили Новица Величковић, Бобан Марјановић, Лука Дрча, Горан Ћакић и Андрија Бојић.

Руководство клуба је реаговало и довело Немању Радовића (КАО Драма), Ратка Варду и талентованог Ненада Миљеновића.

Тренер екипе је Дејан Милојевић, млад и талентован стручњак. Реч је о некадашњем центру Партизана, коме је посао у Мега Визури први посао као шефу стручног штаба, а у протеклој сезони успео је да оствари историјски успех пласиравши се у АБА лигу. Најзаслужнији је за препород Бобана Марјановића, а и сам Боби истицао Милојевића као човека који је најзаслужнији за његов огроман напредак.

Први плејмејкер екипе је супералентовани Василије Мицић, репрезентативац Србије. Овај 19-годишњи организатор игре у досадашњем делу сезоне просечно бележи 10,8 поена и 6,1 асистенцију. Реч је о играчу који има одличан преглед игре и осећај за простор, воли бржу кошарку, а у Меги има потпуну слободу у игри што је идеално за њега и његов напредак. Оно на чему мора да ради је шут, јер 50% са линије пенала, 33% за три поена и 58% за два је нешто што је за једног плејмејкера веома скромно остварење.

Ненад Миљеновић је играч који је до скоро важио за једног од најталентованијих плејмејкера у Европи, али је преласком у Партизан, па потом у Раднички потпуно стопирао свој развој. Ипак, преласком у Мега Визуру кренуо је његов препород, од почетка сезоне игра доста добро у континуитету што говори и податак да је на 8 утакмица просечна индекс корисности који оствари 16,3. Доста је бољи шутер од Мицића, има одличан осећај за асистенцију, али има и „црне минуте“ када зна да срља и то понекад зна баш да потраје.

Своје минуте на позицији плејмејкера „краде“ и Павле Рељић, али за 4,5 минута колико просечно проводи на паркету не успева да направи ништа конкретно.

Спољну линију Мега Визуре чини неколико изузетно добрих шутера. Саша Аврамовић је један у низу играча рођених 93′ године, покрива позицију бека шутера, али у досадашњем делу сезоне није много показао. Ради се о играчу који има сасвим коректан шут и пристојан је дефанзивац, али очигледно не успева да пронађе своју праву улогу у екипи ове сезоне.

Најбољи шутер у екипи је Немања Кристић, А репрезентативац Србије и учесник овогодишњег Европског првенства у Словенији. Као и сви репрезентативци и он је нешто лошије почео сезону, али делује да полако хвата ритам. Ове сезоне, до сада, шутира 43,8% за три поена, али је питање колико ће бити спреман за дуел у понедељак са обзиром да претходне две утакмице није играо због повреде.

Његов имењак, Немања Дангубић је у Мега Визуру стигао из Хемофарма пре две сезоне и од тада његов развој иде узлазном путањом. И ове сезоне, Дангубић показује да му је лето са репрезентацијом много помогло, игра доста зрелије и рационалније на терену, а и даље се види огроман простор за напредак. Има феноменалне атлетске способности, изузетно дуге руке и феноменалан скок. За своју позицију, потребан му је много бољи шут (28% за три поена), као и боља игра у одбрани.

Прво име на позиције крилног центра је придошлица из КАО Драме и бивши кошаркаш Морнара и Будућности из Подгорице, Црногорац Немања Радовић. Иако спада у ред искуснији и он је млад играч са 22 године колико има. Има изузетно меку руку, чак 44,7 процената шута за три поена, а просечно бележи 13,6 поена и 6,7 скокова по утакмици. Најбољу утакмицу одиграо је против Партизана у другом колу када је убацио 26 поена. Реч је о врло занимљивом играчу, има огроман простор за напредак, пре свега у игри леђима ка кошу, као и одбранбеном сегменту игре.Његова алтернатива је 21-годишњи Стеван Луковић. Реч је о играчу који такође може да рашири одбрану и погоди шут за три поена, физички мора још да ојача, али има дуге руке и добре физикалије па тиме покушава да надомести недостатке у односу на доста снажније играче.

Први центар и најбољи стрелац екипе је искусни Ратко Варда. Просечно бележи 15,1 поен и 6,1 скок за 22,8 минута на паркету. Њега вероватно сви добро познајете, ради се о физички доминантном играчу, који као и већина играча Мега Визуре може да погоди из даљине и тако рашири одбрану ривала. Када уђе у прави ритам, може бити врло незгодан по противника.

Други центар је млади 18-годишњи Никола Јокић. Он је један од најталентованијих центара у свом годишту у Европи, прошле сезоне је доминирао у јуниорској категорији, а ове показује да му не треба много времена да се прилагоди на сениорску кошарку. Може да игра и на позицији крилног центра, за који сматрају да му више лежи, али се подједнако добро сналази на обе за сада. Физички је јак, одличан је скакач, а иако се ради о високом играчу, има невероватан осећај за простор и асистенцију.

Ову утакмицу кошаркаши Црвене звезде морају схватити максимално озбиљно, јер ако потцене ривала може бити великих проблема. Мега Визура је показала да може да игра против најбољих, а у прилог томе говоре и „тесни“ порази против Цедевите у Смедереву и Цибоне у Загребу. Треба маскимално респектовати њихов шут и агресивном одбраном долазити до лаких поена у нападу.

Ипак, ако наши момци уђу у утакмицу максимално са добрим приступом и жељом, позитиван резултат не би требао да изостане.

Директан пренос утакмице је на Арени спорт 1.

9. коло АБА лиге, понедељак 25. новембар, 20,30 сати: Црвена звезда – Мега Визура.

Играј и бори се!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

14 comments

aca nis нов 25, 2013 at 19:21

Njihova prednost je sto ce da igraju rastereceno od prvog do zadnjeg minuta, a mi smo pod imperativom u svakoj utakmici u aba ligi(koliko vidim i el, po nekim nerealnim navijacima), svi nas stavljaju medju favorite za prsten, tako da mi moramo, hteli ili ne da igramo na visokom nivou, bez opustanja. MIslim da pobeda nece da se dovede u pitanje, iako su dobri i talentovani, vracaju mnoge klade igrace u zivot, Milojevic je dobar pedagog, trener, strpljiv je i radi dobar posao. Ne znam da li ce da dobijaju sansu mladi, verovatno zavisi od rezultata najvise, ali voleo bih zbog njihovog samopouzdanja da igraju, jer sa druge strane su im vrsnjaci, pa to bi im mogla biti prilika za dokazivanje. Samo napred do osvajanja aba lige, dobro rade momci, trener, mislim da ce veliki trud da se isplati.

Reply
Pex нов 25, 2013 at 15:55

Nadam se da je Covic vec kaparisao malog Micica jer je zver a ako nije volio bi da nas razbije nocas pa da mu otvori oci 😛 Salim se malo naravno da zelim pobjedu i imamo Rebica za koga je Sarenac (a on nije bilo ko) rekao da zapamtimo to ime jer ga ceka velika karijera ali mali Micic je bas bas bas dobar i zreo za svoje godine… Pise kako nema dobar sut, to je istina ali zato sa 19 god ima utakmica gdje je imao preko 10 asistencija e to je za mene plej… I mali Dangubic je dobar samo za godinu dvije da malo ojaca ima da gazi!!! Covicu reaguj!!!

Reply
Jaka Blažič нов 25, 2013 at 15:35

Ne mogu vam opisati moju radost, kupio sam dres kk, dva meseca od usta odvajam za tu dragocenu stvarcicu 😀 Veceras oprezno do pobede!

Reply
gledalac нов 25, 2013 at 14:04

Najvise se plasim ove utakmice. Najgore su za igranje, posle dugog putovanja, nadomak pobede, istrosenost fizicka i psihicka (pogotovo posle ovakvog tempa zadnje 2 nedelje). Nadam se ozbiljnosti.

Reply
emirko svemirko нов 25, 2013 at 11:25

Mislim da ovde nece biti previse problema, smartam da dobrom odbranom mozemo na 10+ u prvom poluvremenu. Najbitnije je da se ne razigraju, mada iako dodje do toga njihovo neiskustvo i nas individualni kvalitet ce presuditi. Ocekujem pobedu od 10 i vise razlike, ali treba biti oprezan jer je Mega veoma kompaktan i nezgodan tim… 😀

Reply
Пчела нов 25, 2013 at 10:45

Паметно и опрезно, напред момци!

Reply
! нов 24, 2013 at 23:08

Kosarka je najlepsi sport 😛

Reply
TOM нов 25, 2013 at 00:17

Jeste ali posle fudbala.

Reply
HRSB нов 25, 2013 at 19:29

Fudbal zna da bude interesantan ali isto toliko i dosadan. Moze da na tekmi padne 5 golova,a moze da se desi i da igra bude ocajna,i da na kraju bude 0-0 i onda potrosis 90 minuta svog zivota na glupost,i na gledanje kako neki likovi pikaju loptu bezveze.

Reply
Fornicator нов 24, 2013 at 22:56

Prava prilika za Cvetkovića, Ristića i Mitrovića da odigraju po pola sata, jer ova je unapred dobijena, a takvih u ABA nema baš mnogo.

Reply
ssss нов 24, 2013 at 22:59

Ne bih reko ima dosta dobrih igraca mega, a ima i onih koji bas zele da se dokazu protiv zvezde ima da igraju maksimum. Bice pobeda ne bas laka, ima mnogo teskih utakmica iza sebe igraci su umorni od puta, al bice POBEDA!

Reply
Fornicator нов 25, 2013 at 02:58

Au, što mi nalupaste minuse što rekoh da ćemo lako da dobijemo? OK, onda ćemo oprezno… 😀

Reply
Baki нов 25, 2013 at 10:26

🙂 🙂 Moras biti pazljiviji na ovom sajtu.

Reply
Fornicator нов 25, 2013 at 12:54

Primljeno k znanju. (uozbiljili smo se, nema šta) 🙂

Leave a Comment