Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Стојковић донео бод против Југовића – 28:28 (13:12)

czvjugovicРукометаши Црвене звезде ремизирали су против Југовића 28:28 (13:12), у 11. колу Суперлиге, голом Растка Стојковића десетак секунди пре краја меча. Растко Стојковић је прексиноћ допутовао из Катара и одмах се ставио на распологање Ненаду Перуничићу.

Може се реци и да су црвено-бели дошли до бода, али и да су изгубили два. Није Звезда била главом у утакмици и опет је кренула по систему „лако ћемо“. Југовић је водио већи део полувремена, Звезда јурила, а стигла уласком Растка Стојковића у игру. Павлов и Милутиновић су искористили асистенције Косановића, а затим је Милан Павлов освојио лопту, сјајно повукао контру и после промашаја Милоша Пешића, дошао до лопте и завршио напад. На полувреме се отишло са голом предности, али не и задовољавајућом игром црвено-белих. Југовић је успевао да казни све грешке и буде у вођству током већег дела полувремена.

Друго полувреме је донело праву мушку борбу, доста искључења и неке невероватне, тендециозне и крајње дискутабилне одлуке судијског тандема. Колико се не поштује Црвена звезда говори податак да је Југовић имао домаћинско суђење, какво немају ни у Каћу, сигурно. Почело је серијом од 5:0 за госте који су дошли до предности од 17:13. У уводним минутима другог периода Срђан Милутиновић је зарадио треће искључење, што је значило да је завршио мец. Гости су имали и три седмерца. Дала је гас Црвена звезда и повела са 18:17, одговоривши серијом од 5:0. Пробудио се и Војислав Брајовић, уз Павлова, а Растко Стојковић је диктирао ритам. Онда је тек уследио у најмању руку чудан критеријум. У контри је Слободан Павић повучен за руку што само арбитри нису видели, а после невероватног покушаја да изнуде седам метара и Каћани су се чудили да су успели у томе. Руком се играч Југовића закачио од Анђелића који је остао непомичан.

Недуго затим је признат нерегуларан гол Југовићу. Милан Косановић је из гола одбранио покушај, што је судија сматрао довољним, а публика почела да негодује и да се смеје. Непоштовање према Црвеној звезди се наставља. Из спорта у спорт, преко фудбала, ватерпола до рукомета. Играчи Југовића су максимално користили судијску заштиту и поверење, па су се понашали као балерине и падали без икаквог контакта, притом ваљајући се по паркету као да их је тенк прегазио. Такво понашање је узаврело атмосферу и на паркету. Тада се пробудила и публика и ушли смо у неизвесну завршницу и гол за гол. Југовић је имао прилику да на 26:27 реши меч, после грешке у нападу црвено-белих, али је Косановић спречио изненађење и одбранио зицер. Када је Васић погодио за 27:28 после покушаја цепелина, био је пола метра унутар линије. Ипак, Растко Стојковић је погодио и донео бод Црвеној звезди десетак секунди пре краја меча. Довољно говори то што је Стојковић прексиноћ допутовао из Катара, а већ синоћ био на паркету и одиграо одличан мец. Саиграчи су морали да уђу одлучније и максимално у меч. Црвена звезда је могла и морала боље.

Велики број искључења и опомена, неизвесна завршница и интезивније друго полувреме могли су да задовоље око 500 гледалаца у „Шумицама“. Црвена звезда је имала организовану подршку од око 50 присталица, које су током целог меча бодриле тим.

Поново је најефикаснији био Милан Павлов са 8 погодака. Павлов игра у одличној форми и у последњим мечевима је најбољи појединац Црвене звезде. Војислав Брајовић постигао је 6, а Растко Стојковић 3 гола.

У наредном мечу Црвена звезда гостује Напретку, у Крушевцу.

Црвена звезда – Југовић 28:28 (13:12) Хала: „Шумице“. Гледалаца: 500. Судије: Ковач, Милосављевић. Искључења: Црвена звезда 20 минута, Југовић 20 минута. Опомене: Црвена звезда 3, Југовић 2.

Црвена звезда Косановић (15 одбрана), Пернар 2, Шљиванчанин, Грбовић, Милош Пешић 1, Павић 2, Павлов 8, Шотић, Цупара, Стојковић 3, Анђелић 3, Брајовић 6, Радош Пешић 2, Милутиновић 1, Антељ. Тренер: Ненад Перуничић

Југовић: Добријевић, Васић 8, Вуковљак 1, Радаковић 1, Костелац, Спахић, Вучићевић 3, Крсманчић 7, Витас, Куртеш, Црноглавац 5, Стејин, Комланов 2, Белош. Тренер: Горан Куртеш

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

Leave a Comment