Moja Crvena Zvezda
АлександарБлогови

Rezime sezone 2010/11. – 8.deo: Kraj još jedne neuspešne sezone

Povreda Evandra na derbiju

Тreći derbi ovog proleća bio je verovatno i odlučujući za čitavu sezonu. Mnogo polemike se vodilo oko termina odigravanja, ali je na kraju konačna odluka bila odigravanje meča na Veliku subotu. Na tribinama su se našli navijači samo jednog kluba. Počelo je veoma burno, pa je Krstajić već u uvodnim minutima pogodio prečku svog gola. Mnogo sreće za domaće. Nešto kasnije, Kaluđerović je propustio veliku priliku. Ostalo je 0:0. Ubrzo, domaći igrači sa jasnom namerom kidišu na Zvezdinog Maestra, ali sudija ne reaguje onako kako bi trebalo. Smiljanić, Petrović, Ilić… Svi oni su neverovatno oštro igrali u prvih dvadesetak minuta, pa je epilog bio povreda Evandra i njegov izlazak iz igre. Nakon toga, igra Zvezde se potpuno raspala. Bili su bezopasni po gol protivnika, koji je pretio. Usledila je neverovatna šansa za Tejga i bravura Bajkovića, a nešto kasnije i njegov driblng u sopstvenom šesnaestercu.

U drugom delu, verovatno najslabija igra Zvezde od dolaska Prosinečkog na kormilo crveno-belih do tog momenta. Sredinom tog perioda igre, domaći nakon loše reakcije Zvezdina odbrane postižu pogodak preko Tejga. Pokušavali su crveno-beli, ali bez Evandra,  sve je bilo potpuno bezidejno, pa nisu uspeli da stvore čak ni povoljnu priliku za gol. Ostalo je 1:0 i kako se činilo, to je bio kraj šampionskih nadanja, koja su potpuno neočekivano došla nakon sjajnih partija Robijeve Zvezde. Оstao je gorak ukus u ustima nakon svih dešavanja tih dana, zbog poraza, ali i Evandrove povrede, zbog koje je morao propustiti ostatak sezone.

Ekipu je trebalo vratiti na psihološkom planu, iako je već bilo jasno da je tri boda prednosti praktično značilo da je Partizan šampion četvrti put uzastopno. Usledio je meč sa Hajdukom na Marakani. Poveli su gosti, slutilo je sve na novi loš rezultat crveno-belih, ali su Milovanović, Reljić i Kaluđerović uspeli da donesu tri boda Zvezdi. U narednom meču, naš tim je gostovao na Karaburmi, ekipi OFK Beograda. Meč je zvanično završen bez golova, iako je Kaluđerović bio strelac. Ipak,postojali su oni koji su se pobrinuli da meč ipak bude završen remijem. Zatim je na Marakanu stigao Rad. Kaluđerović je pokazao da se probudio, a uz njega, strelac je bio i Kadu, za pobedu rezultatom 2:1. Usledio je meč protiv Borca iz Čačka, u kojem je Robi izveo kombinovan sastav. Igrala je Zvezda slabo, ali i pored toga imala prilike, pogodila i dve stative. Međutim, u poslednih trideset minuta, katastrofalne greške Adija i Mikića i bruka Zvezde. Borac je pobedio rezultatom 2:0.

Vojvodina-C. Zvezda

Pitanje šampiona bilo je rešeno, ali je Zvezda u meču sa Spartakom iz Subotice ipak morala ići na pobedu. U sjajnoj atmosferi na našem najvećem i najlepšem stadionu, gosti su poveli, Zvezda preokrenula, ali je meč ipak završen podelom bodova. Bilo je 2:2. Poslednje kolo igralo se u Novom Sadu, a Zvezda je u tom trenutku bila treća na tabeli. Zvezda je bila desetkovana, igrala je bez gotovo kompletne  poslednje linije. Na startu meča povredio se i Vilotić, pa je naša poslednja linija nastupila u sastavu Vešović, Mijailović, Tošić, Mikić. Ipak, borili su se kao lavovi momci u crveno-belom i pogocima Lazovića i Kaluđerović a stigli do pobede od 2:0, samim tim i drugog mesta i nešto dužeg odmora pred start obaveza u Evropi. Na dan na koji je obeleženo dvadeset godina od najvećeg uspeha  našeg kluba i osvajanje KEŠ-a, igrači su poput svojih navijača pokazali šta je Zvezda i odnos prema njoj.

Na kraju sezone, još jednom su navijači bili razočarani. Za razliku od prošle godine, ostao je naš tim bez oba trofeja. Ipak, jedna stvar je, ako se tako može reći, obradovala sve Zvezdaše. Bio je to svakako preporod ekipe, do kojeg je došlo zahvaljujući Robertu Prosinečkom. Počelo je postavljanje novog sistema, nove filozofije igre i samim tim lepši fudbal na Marakani. Pokazao je Žuti da niko neće biti iznad Zvezde, ma koliko kvalitetan bio, da će igrati samo najbolji i da za svakog igrača koji poseduje kvalitet ima mesta u ekipi.

Već krajem prethodne sezone, najavljen je važan prelazni rok,  u kojem će veliku ulogu imati i Rambo Petković. Prelazni rok koji može odrediti narednih nekoliko godina naše Zvezde. Sa Robijem na klupi, pucaće se naravno na najveće domete. Zbog njegovog karaktera, zbog tima koji žele da stvore čelnici našeg kluba. Zbog Zvezde! Jer je uvek težila najboljem i svoje navijače na to navikla!

Biće ovo naša godina!

 

(KRAJ)

 

Повезане вести

8 comments

Leave a Comment