Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Боби Марјановић: Овације ми много пријају

1454940_624132084314358_640629960_nЦрвена звезда Телеком славила је у првом дербију ове сезоне. Црвено-бели су савладали Партизан НИС након велике борбе и продужетка резултатом 86:83 и избили на чело табеле АБА лиге.

Иако је сваки играч у црвено-белом дресу дао огроман допринос у овој победи, посебно се истакао Бобан Марјановић. Наиме, високи центар је одиграо фантастичан меч и забележио 27 поена, шест скокова, две блокаде и изнудио чак десет фаулова што му је донело индекс корисности 34. Са таквим феноменалним учинком центар Црвене звезде Телеком је заслужио и ласкаву титулу најкориснијег играча осмог кола АБА лиге.

Марјановић није крио задвољство након важне победе његове екипе уз оцену да је публика имала прилику да гледа леп меч:

Веома битна победа за нас. Почели смо мало лошије утакмицу, али смо успели у другој четвртини да се вратимо на само пола коша заостатка. Последња деоница је била веома добра за нас, док смо у продужетку пружили заиста сјајну игру. Обе екипе су се бориле и мислим да је утакмица била заиста феноменална за гледање – рекао је у уводном излагању популарни Боби.

Период прилагођавања новом клубу није трајао дуго за Марјановића. Он је већ у првим мечевима за Звезду показао зашто је доведен, а његову борбеност у црвено-белом дресу навијачи умеју да цене. Овације које је добио за време, али и након утакмице са Партизаном, нису биле прве за високог центра. На питање да прокоментарише “Боби, Боби…“ које је стизало са трибина где су били смештени Звездини навијачи, он је уз осмех кратко рекао:

Прелеп осећај – уз речи да не жели себе да истиче у први план након ове утакмице и да је победа у 225. вечитом дербију дело целог тима.

Један од заштитних знакова Марјановића је веома мека рука, што је потпуно атипично за центра такве висине. Наиме, он је протекле сезоне у дресу Мега Визуре био један од најбољих извођача слободних бацања, а у сличном ритму је наставио и бранећи боје Црвене звезде Телеком. У дербију је његов учинак био готово беспрекоран (9/10), а посебно се истакао у важним моментима када му није задрхтала рука и поред бројних звиждука са трибина:

Рекао бих да је то све у глави. Како у том тренутку шутираш, ако размишљаш позитивно онда погађаш, у супротном промашићеш – истакао је центар црвено-белих.

Изабраници Дејана Радоњића немају времена за предах јер их већ у петак очекује ново гостовање Локомотиви Кубан у Краснодару. Звезда иде у Русију у добром расположењу јер на свом конту има четири узастопне победе, од тога две у најпрестижнијем европском такмичењу:

Идемо у добром ритму у Русију и пробаћемо да их добијемо. Имали смо шансу да тријумфујемо и на домаћем терену, али смо изгубили у неизвенсој завршници. Сигурно да имамо прилику да славимо у Краснодару и сматрам да је све отворено у том мечу – завршио је излагање Бобан Марјановић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

7 comments

marko нов 20, 2013 at 14:00

Posle Nenad Krstica, Bobi je ubedljivo nas najbolji centar. Zasto ga Duda nije zvao umesto Gagica, Stimca i Muslija(bio je pozvan na pripreme) to mi nikad nece biti jasno.

Reply
Bobi majstore нов 19, 2013 at 17:40

Bobi zasluzio si ovacije , bio si dominantan ko shaq samo kad bi shaq sutirao slobodna ko ti ………..

Reply
Zvezdas S нов 19, 2013 at 15:53

Bobi bravo,odigro si ekstra,kao i vecinu dosadasnjih utakmica.Nadam se da ces i u Buducnosti ,istorpedovati Partizan.

Reply
Guerrini Champion нов 19, 2013 at 16:50

Ne znam nista o tome…Sto Bobi ide u Buducnost…? :-DDD

Reply
Zvezdas S нов 19, 2013 at 19:41

Napiso sam dvosmisleno ,komentar ti je OK ,imas plus od mene.

Reply
Guerrini Champion нов 20, 2013 at 01:14

Ma sala mala…ukapirao sam sta si napisao…

Reply
mariachi нов 19, 2013 at 15:44

BOBINATOR!

Reply

Leave a Comment