Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Јокић: Пријатељске утакмице много значе

image (1)Млади фудбалер Црвене звезде, Милан Јокић од доласка на Маракану стрпљиво чека своју шансу да дебитује у званичним мечевима. Недовољна физичка спрема уз неколико мањих пауза због повреда условили су да навијачи црвено-белих још увек на делу не виде 18-годишњег везног играча.

Међутим, у неколико пријатељских сусрета Јокић је показао велики потенцијал, што му је уосталом и била највећа препорука за долазак на Маракану. Пракса одигравања контролних сусрета испоставила се као пун погодак, јер у тим дуелима млади и фудбалери са мањом минутажом имају прилику да се наметну стручном штабу и остану у такмичарком ритму.

– Нисам најбоље физички спреман и управо због тога ми пријатељски сусрети много значе. Кроз мечеве може много више да се напредује, лакше се уочавају и исправљају пропусти у игри. На тренинзима је то такође могуће, али теже иде. Када играте утакмицу једном недељно, као што је то углавном био мој случај у текућој полусезони, много је лакше подићи форму. У тиму имамо много младих играча, међу којима сам и ја, којима је потребна минутажа, како бисмо остали у ритму и у сваком тренутку били спремни да ускочимо на главну сцену – наводи Милан Јокић.

Младић рођен 21. марта 1995. године са нестрпљењем ишчекује зимске припреме током којих ће се, уверен је, максимално физички спремити и на пролеће истаћи озбиљну кандидатуру за најјачи тим. То наравно, никако не значи да се не нада да ће у преостала четири „јесења“ дуела добити прилику да дебитује.

– Једва чекам припреме. Али пре тога нас очекују четири тешке утакмице, три у првенству и једна у Купу. Морамо бити максимално опрезни и мотивисани. Током полусезоне смо имали доста успона и падова, коначно смо се мало стабилизовали и с правом се надамо да можемо до краја ове године да победимо све ривале. Неће нам бити нимало лако, ту пре свега мислим на сусрет са Слободом у наредном колу. Мало мојих саиграча има искуства у игрању пред празним трибинама, међутим, шта је ту је, свесни смо тежине задатка и идемо на победу, као и у сваком другом мечу – констатовао је Милан Јокић.

Повезане вести

1 comment

veliki pravi zvezdas нов 20, 2013 at 21:04

Samo radi na treninzima Crvene Zvezde pa dako ovaj trener Crvene Zvezde Stojanovic prepozna da bi trebalo da ponekad ubaci i jednog mladog igraca a sad nasa Crvena Zvezda ima Jokicu tebe ,Savicevica ,Causica zato upravo Crvene Zvezde na celu sa Dzajicem i Stojadinovicem recite da ubaci ove igrace u nasu Crvenu Zvezdu trener Crvene Zvezde Stojanovicu pokupi i ti hrabrosti pa ubaci ove igrace ekstra talentovane u prvi sastav nase Crvene Zvezde : 😀

Reply

Leave a Comment