Moja Crvena Zvezda
ОсталоРагби

Пораз рагбиста у финалу плеј-офа

Рагбисти Црвене звезде нису успели да направе сензацију и освоје титулу шампиона Србије. Црвено-бели су поражени од неприкосновене екипе Дорћола резултатом 8:32 (4:14).DSC_0352

Дорћол је боље отворио меч, и повео са 4:0 преко Стевана Стевановића, а на 6:0 повисио је Стефан Недељковић. Звезда се тада пробудила, и Петар Милановић је смањио на 4:6. Црвено-бели су тада стали и дозволили Дорћолу да увећа предност до полувремена на 14:4. Звезда је у другом делу заиграла знатно агресивније, али без реализације. Једини шампион, од када се у Србији игра рагби 13, је повећао предност на 26:4, и тада се већ могло наслутити да трофеј неће променити власника. Милош Зоговић је успео продором да смањи предност на 8:26 у 64. минуту, и то је било све од црвено-белих у овој утакмици.

Дорћол – Црвена звезда  32:8 (14:4)

Стадион: ФК Дорћол. Гледалаца: 300 . Судија: Милош Милинковић. Жути картон: Васић (Црвена звезда). Црвени картон: Ћалић (Црвена звезда) у 75. минуту.

Поени за Дорћол: шест есеја: Стевановић у 7. и 67. минуту, Далибор Вукановић у 24, Митић у 37, Ћук у 54. и Недељковић у 58. минуту. Голови: Недељковић 4/7.

Поени за Црвену звезду: два есеја: Милановић у 12. и Зоговић у 64. минуту. Голови: 0, Војислав Дедић 0/2.

Дорћол: Радован Тајсић, Никола Вергаш, Марко Ћук, Иван Митић, Стефан Вукановић, Димитрис Дајч, Далибор Вукановић, Дејан Лукенић, Никола Влаховић, Вук Кнежевић, Стеван Стевановић, Стефан Недељковић, Мирко Божовић. Резерве: Марко Маринковић, Иван Тулић, Радован Новаковић и Урош Радуловић.

Црвена звезда: Милош Зоговић, Небојша Живановић, Милош Ћалић, Драган Васиљевић, Петар Милановић, Војислав Дедић, Марк Пулен, Никола Васић, Владислав Дедић, Ивица Ђорђевић, Слободан Манак, Владица Николић, Иван Ђорђевић. Резерве: Никола Ђурић, Стефан Рајић, Миодраг Томић и Стефан Јовановић.

Црвена звезда је сезону завршила као вицешампион Србије, док је Дорћол освојио своју 12. шампионску титулу. Од 2002 године, када је одиграно прво првенство у рагбију 13, Дорћол је у свим сезонама стигао до трофеја првака државе.

Повезане вести

Leave a Comment